Healthy skinny bitch
SPONSORERET indhold

Saras skærmdetox “Jeg gør det aldrig igen”

FIT LIVINGs chefredaktør Sara Jin Smidt er selverklæret afhængig af sin mobil, og sociale medier er så stor en del af hendes arbejde, at tre dage offline er ren tortur.

Af: Sara Jin Smidt Foto: Klaus Rudbæk
01. mar. 2018 | Sundhed | Fit living

HVAD

Sara skal være offline i tre døgn. Fra lørdag eftermiddag til tirsdag eftermiddag.

HVORFOR

Appen Moment viser, at Saras forbrug dagligt ligger mellem to timer og 50 minutter og fire timer og 48 minutter. Hver dag laver hun mellem 50 og 80 pickups – antal gange hun åbner sin mobil. Det er i den øvre ende.

HVORDAN

Sara er online arbejdsmæssigt i forhold til FIT LIVING, sin blog og Instagram, men også privat. Hun er vant til at kunne tjekke sin mobil altid, og gør det flere gange i timen. Det er en stor del af hendes identitet at arbejde meget, og hun har aldrig sin mobil på lydløs andet end i biografen eller til møder. I tre dag må hun kun sende sms’er og ringe fra sin mobil.

LÆS OGSÅ: Michael Robak: Michael Robak: Kønsdebatten er blevet en skyttegravskrig på de sociale medier 

LØRDAG: FARVEL MOBIL

“Det er meget sværere, end jeg troede, at gå offline. Det er som om, jeg skal gå fra en kæreste, som jeg aldrig skal se igen, og jeg kan næsten ikke slå notifikationerne fra. Det er mega plat, men jeg skal lige se de sidste ting, og så slukker jeg. Jeg føler mig helt nøgen og har omgående abstinenser. Efter et par timer ringer mine veninder og spørger, hvorfor jeg ikke svarer, så jeg slår iMessage til, og får helt angst og frygter at jeg er gået glip af noget.”

SØNDAG: ALTING ER EKSTRA BESVÆRLIGT

“Normalt føler jeg ikke, at jeg arbejder, når jeg tjekker min mail på mobilen. Nu skal jeg tjekke den på computeren, og det er et helt andet projekt, så jeg gør det først om aftenen, og har det hængende over hovedet hele dagen. En veninde spørger, om jeg vil købe hendes spisebord, men hun har kun oplyst målene på Instagram, så jeg ved ikke, om det passer i min stue, og da jeg vil betale en parkeringsbøde, er det ekstra besværligt, fordi jeg ikke lige kan gøre det på mobilen. Jeg er så træt af min detox.”

MANDAG: JEG ER SUR HELE TIDEN

“Jeg begynder formiddagen til møder ude i byen og er sur hele tiden. Klokken 12 begynder min mobil at ringe med folk, som ikke forstår, at jeg ikke har svaret på deres mails. Jeg må sige til dem, at jeg først kan svare, når jeg er tilbage på kontoret. Senere mangler jeg et telefonnummer, som jeg normalt ville google mig til, men nu bliver jeg nødt til at ringe til min redaktion for at få det. Det virker fjollet. Alt bliver besværliggjort, og jeg må blive en time ekstra på arbejde for at nå det hele.”

TIRSDAG: EN FØLELSE AF FRIHED

“Mit humør er steget kraftigt, og jeg tæller timer, til jeg igen må gå på mobilen. Jeg har det som om, det er juleaften. Da klokken endelig er 14, er jeg fyldt med eufori og en følelse af frihed. Det er virkelig voldsomt, og det sitrer nærmest i min krop. Jeg har 334 notifikationer, jeg skal tage stilling til efter tre dage. Det er jo ikke fordi, der er sket en masse spændende ting på de sociale medier, men følelsen af at være opdateret er så rar.”

LÆS OGSÅ: Frederikke Lett: "Jeg bliver bims af at spilde min tid, bims af min afhængighed"

KONKLUSION

“Det var fint at prøve at detoxe digitalt, men jeg gør det aldrig igen. Jeg havde joket med, at jeg ville være sur, men jeg troede ikke, at det ville påvirke mit humør så meget. Jeg var kortluntet, fordi jeg var så stresset. Det gik op for mig, at det at kunne arbejde overalt, giver mig en kæmpe frihed. Det er en kæmpestor del af min identitet, og jeg ville ikke kunne være både chefredaktør, træner og have min blog, hvis ikke jeg kunne holde det i skak hele tiden. At være online gør så mange ting meget nemmere. I ugerne efter øger jeg mit daglige gennemsnitsforbrug med to timer, og jeg elsker hvert minut. Nogle mennesker har kun brug for kærlighed og sex, andre har også brug for en mobil.”

Anbefalet til dig