Alene hjemme skuespillerne
Foto: 20th Century Fox/PR og Getty Images Macaulay Culkin har haft svært ved at håndtere berømmelsen i årene efter Alene hjemme-filmens kæmpe succes.

Fra narkodømt til OL-deltager: Sådan er det gået skuespillerne fra ”Alene hjemme”-filmen

Hvem husker ikke den jul, hvor familien McCallister glemte Kevin? Vi har set på, hvad der siden hen er sket med stjernerne fra den populære julefilm Alene hjemme.

En lille dreng, der tager begge hænder op til ansigtet og skriger.

Det er svært at nævne Alene hjemme-filmen, uden at man ser den ikoniske scene for sig, hvor den 8-årige Kevin opdager, at han er alene hjemme og skal forsvare huset mod to indbrudstyve.

I 1990 fik en af de mest populære julefilm nogensinde premiere, da den første Alene hjemme-film blev vist i biograferne 16. november. Senere er det blevet til i alt fem film i serien, hvor de to første i dag bliver regnet som de originale af slagsen. 

LÆS OGS: Vild forvandling: Sådan ser skuespillerne fra ”Love Actually” ud i dag

Vi har set på, hvor de forskellige stjerner fra den næsten 30 år gamle film er i dag - og skal du lige mindes om, hvem der er med i filmen, kan du se traileren her:

Macaulay Culkin som Kevin McCallister 

home-alone_2018_i-dag.pngMacaulay Culkin i henholdsvis 1990 og til American Music Awards i oktober 2018. (Foto: 20th Century Fox/PR og Getty Images)

Macaulay Culkin var lige fyldt ti år, da filmen fik premiere og gjorde ham til en MEGA stjerne. Han blev nomineret til en Golden Globe for rollen som drengen Kevin, og han landede i årene efter flere store - og yderst godt betalte - roller i film som My Girl, Alene hjemme 2 og Richie Rich. Da Macaulay Culkins succes var på sit højeste, blev han betragtet som den største barnestjerne verden havde set siden Shirley Temple.

I 1994 blev Macaulays forældre skilt, og han har siden i et interview med Marc Maron kaldt det ”en af de bedste ting, der nogensinde er sket”, fordi det gav ham mulighed for at forlade Hollywood, efter han havde lavet 15 film på syv år. I stedet ønskede han blot at være en helt almindelig gymnasieelev, og han startede derfor på en privat high school på Manhattan i New York. Den 15-årige barnestjerne valgte derefter også at sagsøge sine forældre i en meget omtalt retssag og fik dem fjernet som hans værger, så de ikke længere havde magten over de mange penge, han havde tjent.

Macaulay Culkin Alene hjemme.jpgMacaulay Culkin var verdens største barnestjerne i 1999, og da han deltog i New York Comic Con 2015. (Foto: Getty Images)

I 2004 blev Macaulay Culkin anholdt, fængslet og dømt for besiddelse af stoffer, og der har i årene efter verseret vedholdende rygter om, at han også havde et heroinmisbrug, hvilket han dog selv har afvist.

Macaulay Culkin vendte først tilbage som skuespiller i 2003 i en gæsterolle i serien Will og Grace, og har siden også medvirket i andre filmprojekter, blandt andet den danske filminstruktør Jørgen Leths dokumentar ”66 Scenes from America” fra 2013, hvor Culkin parodiererede Andy Warhol i en scene, hvor han spiser en pizza-slice. Det skete i forbindelse med, at han var startet med en karriere som forsanger for comedy rock-bandet "the Pizza Underground", der var inspireret af... ja, pizza. 

På privatfronten datede Macaulay Culkin fra 2002 og otte år frem skuespilleren Mila Kunis, som siden har fortalt radioværten Howard Stern, at Culkins berømmelse var svær at håndtere, og at fans opførte sig utroligt mærkeligt og havde det med at gå op til ham og skrige.

GettyImages-55932271.jpgMacaulay Culkin og Mila Kunis til et velgørende arrangement i 2005. (Foto: Getty Images)

Macaulay Culkin er også gudfar for hans nu afdøde ven Michael Jacksons datter Paris, som han har en matchende tatovering med og jævnligt ses offentlig med.

Joe Pesci som Harry Lime

Joe-Pesci-udvikling.jpgJoe Pesci, da han vandt en Oscar i 1990, i 1999 og til et velgørende golfarrangement i 2018. (Foto: Getty Images)

Skurken Harry Lime, der var den ”kloge” halvdel af røverbanden ’The Wet Bandits’, blev spillet af Joe Pesci. Han har fortalt, at han under indspilningen af Alene hjemme-filmen holdt sig mest muligt væk fra Macaulay Culkin, når de ikke optog, fordi han gerne ville fastholde den lille dreng i troen på, at han var rigtig ond, skriver Cosmopolitian

Samme år som Joe Pesci havde succes med Alene hjemme-filmen, vandt han faktisk en Oscar for en anden gangsterrolle i filmen Goodfellas. Derudover havde han i årene efter også succes som komisk side-kick i film som Dødbringende våben 2 og 3. I 1999 valgte han at indstille filmkarrieren, da han ønskede at satse på en musikkarriere, men i 2006 fik han dog et comeback som skuespiller i filmen The Good Shepherd.

Daniel Stern som Marv Merchants

Daniel-Stern-udvikling.pngDaniel Stern i 2001 og i 2018 til premieren på serien "Game Over, Man!" i 2018. (Foto: Getty Images)

Det var svært ikke at holde lidt af den anden - og mindre skarpe - halvdel af ’The Wet Bandits’, Marv Merchants, som blev spillet af Daniel Stern. Den dag i dag er det fortsat den rolle, som de fleste af os nok kender ham bedst for, trods han stadig ernærer sig som skuespiller, instruktør og manuskriptforfatter. Men faktisk lagde Daniel Stern i sin tid også stemme til den voksne Kevin Arnold i tv-serien ”Mine glade 60’ere”. Vil du opleve ham i dag, kan du se ham i Netflix-serien Game Over, Man! fra 2018.

John Heard som far Peter McCallister

John Heard Alene hjemme.jpgJohn Heard på Sundance Filmfestival i 2006 og i 2013 til premieren på filmen Sharknado. (Foto: Getty Images)

Den forvirrede familiefar, der glæder sig til at komme på ferie, blev spillet af John Heard. Han har efterfølgende medvirket i en lang række roller især i tv-serier, blandt andet i Sopranos, Prison Break og CSI:Miami, samt i mindre gæsteroller i serier som Entourage og Modern Family. På film-siden er hans ansigt dukket op i film lige fra Pelikan-notatet fra 1993 til Sharknado 2013 – men det er dog stadig rollen som Kevins glemsomme far, der anses som John Heards allermest kendte rolle. I 2017 sagde verden desværre farvel til John Heard, der døde af et hjerteanfald i en alder af 71 år.

Catherine O'Hara som mor Kate McCallister

Catherine-O'Hara-Alene hjemme.jpgCatherine O'Hara i Alene hjemme-filmen og til et event i december 2018. (Foto: Screendump/20th Century Fox og Getty Images)

Den canadisk-amerikanske skuespiller Catherine O'Haras karriere startede i 1974, og hun havde blandt andet haft en rolle i Tim Burtons kult-film Beetlejuice fra 1988, da hun fik rollen som moren, der til sin kæmpe skræk i flyet opdager, at familien har glemt at få Kevin med på ferie.

Som sin ”film-mand” er hendes karriere fortsat med især en del både større og mindre roller i tv-serier, som Orange County, Six Feet Under, 30 Rock og Curb Your Enthusiasm. Siden 2015 har hun spillet med i den canadiske sitcom Schitt's Creek, og her har hun både i 2016 og 2017 vundet en Canadian Screen Award for sin rolle i serien.

Devin Ratray som Buzz McCallister

Devin-Ratray-Alene hjemme-Buzz.jpgDevin Ratray i Alene hjemme-filmen og til en premiere i 2016. (Foto: Screendump/20th Century Fox og Getty Images)

Den ultimative onde storebror blev foreviget af Devin Ratray, der spillede Buzz. Trods han forsat nok er mest kendt for den rolle, har han i de senere år høstet anerkendelse for sine roller i 2013-filmene Nebraska og Blue Ruin.

Hillary Wolf som Meghan McCallister

Hillary-Wolf-Alene hjemme OL.jpgHillary Wolf i Alene hjemme-filmen og under OL i 2000. (Foto: Screendump/20th Century Fox og Getty Images) 

Modsat de foregående på listen, så valgte den daværende barneskuespiller Hillary Wolf, der spillede storesøsteren Meghan McCallister, at stoppe med skuespilleriet efter de to Alene hjemme-film. Til gengæld fik hun gang i en helt anden karriere med spark i. I 1994 vandt hun nemlig verdensmesterskabet for juniorer i kampsporten judo, og hun gik videre og repræsenterede USA i samme sportsgren under De Olympiske Lege i henholdsvis 1996 og i 2000. Siden har hun forsøgt sig som mor-blogger på Notsozenmom.com.

Angela Goethals som Linnie McCallister

Linnie_McCallister_Angela_Goethals_alene hjemme.jpgAngela Goethals i Alene hjemme-filmen og til et event i juni 2003. (Foto: Screendump/20th Century Fox og Getty Images)

Kevins anden lillesøster Linnie blev portrætteret af den unge Angela Goethals. Hun er siden fortsat med skuespillet både foran kameraet og på scenen. I 1996 fik hun en lille rolle i Tom Cruise-filmen Jerry Maguire, og den største succes til dato har nok været hendes tilbagevendende gæsterolle i fem afsnit af hit-serien 24 timer, men du har også kunnet se hende i en enkelt rolle i både Greys hvide verden og CSI.

Michael C. Maronna som Jeff McCallister

Michael_C_Maronna_Alene hjemme.jpgMichael C. Maronna i Alene hjemme-filmen og til et event i 2002. (Foto: Screendump/20th Century Fox og Getty Images)

Det var Michael C. Maronnas debut som barneskueskuespiller, da han spillede rollen som Kevins bror Jeff. To år efter den første Alene Hjemme-film fik han en hovedrolle i Nickelodeon-serien The Adventures of Pete & Pete, som kørte i fire år. Efterfølgende er det blevet til mindre roller i fx filmen 40 days and 40 nights og serien Gilmore Girls. Men det er primært bagom som elektriker på filmproduktioner, at han siden har ernæret sig.

Kristin Minter som Heather McCallister

Kristin-Minter-Alene hjemme.jpgKristin Minter i Alene hjemme-filmen og til finale-festen for tv-serien Skadestuen i 2009. (Foto: Screendump/20th Century Fox og Getty Images)

Kristin Minter gik fra rollen som den hotte kusine Heather McCallister i Alene Hjemme til fem år senere at lande rollen som Randi Fronczak i hospitalsserien Skadestuen, som hun spillede med i hele otte år. Derefter har det mest været mindre gæsteroller i serier og tv-film, som har fyldt på Kristin Minters CV.

Kieran Culkin som Fuller McCallister

Kieran-Macaulay_Alene hjemme_i dag.jpgKieran Culkin i Alene hjemme-filmen og på den røde løber til magasinet GQs Men Of The Year Party i december 2018. (Foto: Screendump/20th Century Fox og Getty Images)

Macaulay Culkins egen lillebror spillede faktisk også en mindre rolle i Alene hjemme-filmen, som den sengevædende fætter Fuller. Som sin storebror fortsatte Kieran ad skuespillervejen, hvor hans største succes til dato er hovedrollen i filmen Igby Goes Down fra 2002, som indbragte ham en normering til en Golden Globe Award som bedste mandlige hovedrolle. Hvis du gerne vil se den succesfulde lillebror, kan du i dag finde ham i en stor rolle i HBO-serien Succession, som måske - lidt apropos - handler om en dysfunktionel amerikansk medie-familie.

Kieran Culkin and Macaulay Culkin afterparty 2005.jpgKieran Culkin til et afterparty tilbage i 2005 med sin storebror Macaulay Culkin. (Foto: Getty Images)

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Film, Kendte, Hollywood og Lister