Anders Lund Madsen

Foto: Martin Bubandt

Anders Lund Madsen lagt i benlås af Dronningens PET-vagter

Et spørgsmål til Dronningen om en årlig forsvarsøvelse fik PET til at overmande Anders Lund Madsen, fortæller han i ny podcast.

Et spørgsmål til Dronningen om en årlig forsvarsøvelse fik PET til at overmande Anders Lund Madsen, fortæller han i ny podcast.

Da Anders Lund Madsen var ung journalistelev på Ekstra Bladet, blev han sendt til den årlige efterårsøvelse for at dække slaget mellem Bornholmsværn og Forsvaret. Hvert år var proceduren den samme: Bornholmsværn skulle udgive sig for at være kommunister, der invaderede Danmark. De gik i land ved Gedser Rev mandag og troppede op i Næstved torsdag, hvor de skulle tabe kampen. Men denne gang havde soldaterkammeraterne været for hurtige, forklarer Anders Lund Madsen i det nye afsnit af podcastserien ”Lund & Løkke”.

”Problemet var, at de var for gode og for hurtige. De var nået til Næstved allerede onsdag, så fik de besked på at stoppe og vente på, at de andre fik mobiliseret sig, så de kunne slå dem hjem. Og det er jo ikke en måde at holde øvelse på.”

En af Anders Lund Madsens venner, Jens Peter Kofoed, som var soldat i netop Bornholmsværn, havde bedt journalisten om at stille Dronningen ét vigtigt spørgsmål, hvis han fik mulighed for at tale med Majestæten, som ligeledes overværede øvelsen.

”Ved et tilfælde kommer jeg til at gå ved siden af Dronningen, og så spørger jeg Dronningen, om man må spørge Dronningen om noget. Jeg havde lovet Jens Peter Kofoed at spørge, om ikke Bornholmsværn kunne få lov til at være på det vindende hold bare én gang,” siger han, mens medværten Lars Løkke Rasmussen griner med på sidelinjen.

”Men det nåede jeg aldrig til, hun sagde bare: Jaaaeehh… Og så blev jeg fældet af PET, der troede, at jeg var en eller anden form for besætter. Og så blev jeg kastet ned i en grøft og lagt i benlås,” siger podcastværten og fortæller, at han som straf blev fragtet hjem i en pansret mandskabsvogn i stedet for helikopter ligesom resten af pressekorpset.

Senere fik hans ven, Jens Peter Kofoed, tildelt en af landets fineste poster. Den historie kan du få i podcasten ”Lund & Løkke”, som kan høres i appen Talk Town.

Om podcasten Lund og Løkke

Lund&Loekke
Foto: Martin Bubandt

Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen drager på tur rundt i landet for at vise hinanden - og lytterne - det Danmark, de begge er rundet af, og som former os alle sammen. Deres forhold er baseret på et spinkelt venskab fra et efterår på jurastudiet i 1983. Siden da har livet ført dem i forskellige retninger med hver deres erfaringer.

Lyt til podcasten i Talk Town her

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Samfund og Kongelige