Michaela Coel i hovedrollen i I May Destroy you
SPONSORERET indhold

12 fede serier, du skal se på HBO Max

Trænger du til at tage hul på en ny, god serie, men ved ikke helt, hvilken en du skal starte på? Vi har gjort det nemt for dig og samlet 12 fremragende HBO Max-serier. Alt, du skal gøre, er at trykke play.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: Natalie Seery/HBO
18. jan. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Artiklen opdateres løbende med nye serier.

Er du også på jagt efter den næste serie at give dig hen til?

Vi har håndplukket 12 drøngode serier, der garanterer god underholdning for alle.

Du har muligvis allerede set en god håndfuld fra listen – men det betyder ikke, at de ikke er et (gen)besøg værd. Langt de fleste leverer nemlig enestående underholdning selv i anden eller tredje runde.

Er du på udkig efter helt nye fortællinger, kan du også hoppe over og læse om de nyeste film og serier på Netflix, Viaplay, C More og Disney +. 

God fornøjelse!

Kamikaze

18-årige Julie tager på genopdagelsesrejse efter af have mistet både sine forældre og bror i et flystyrt.

De to dyre biler, et kæmpe palæ og masser af penge, hun er blevet efterladt efter deres død, betyder nemlig ingenting for hende, og hun begiver sig ud på en rejse til alle verdenshjørner for at finde sig selv. Men det bliver langt fra en stille og rolig tur…

Babylon Berlin

Ta’ med tilbage til de brølende 20’ere i Berlin, en by fyldt med talentfulde om ambitiøse folk. Men alt er ikke så eventyrligt, som det måske ser ud. For under overfladen er storbyen i høj grad præget af organiseret kriminalitet og politisk ekstremisme, og byens mange fattige kæmper for en bedre tilværelse.

Sex and the City

Det er mere end 23 år siden, den verdenskendte klummeskribent Carrie Bradshaw sammen med veninderne Miranda, Charlotte og Samantha indtog tv-skærmene for første gang med hitserien Sex and the City, der siden da har vundet tusindevis af hjerter og sat sit aftryk et utal af kvinders liv.

På HBO Max kan du få et glædeligt gensyn med de fire veninder, deres venskab og kærlighedsliv samt sans for mode og drama – og derefter se fortsættelsen And Just Like That… fra 2021, hvis du – ligesom os – ikke kan få nok af SATC-universet.

… Og mens den ikoniske intro-jingle spiller, kan du jo lige teste, hvilken af de fire seje kvinder du minder mest om her.

Big Little Lies

Livet går i stykker for en velhavende trio af unge mødre i Monterey, Californien, da der sker et mord i den ellers idylliske by. For er alt virkelig så smukt og lykkeligt, som det ser ud udefra?

Både Reese Witherspoon, Nicole Kidman og Shailene Woodley har hovedrollerne i dramaserien, mens Meryl Streep også kan findes på rollelisten.

Euphoria

Unge Rue Bennett kæmper for at finde sin plads i verden og på gymnasiet, efter hun er i bedring efter et stofmisbrug. Sammen med sine skolekammerater kæmper hun for at finde rundt i en hverdag med kærlighed, sociale medier, penge - og stoffer.

Teenageserien er en amerikansk version af den israelske serie af samme navn og har den populære Zendaya, kendt fra bl.a. Spiderman, The Greatest Showman og Shake It Up, i hovedrollen.

Normal people

Der opstår en sær kærlighedsrelation mellem den kønne og atletiske fodboldspiller Connell og den upopulære enspænder Marianne. Men unge Connell vil ikke have forholdet kendt på deres skole i den mindre vest-irlandske by, da han er bange for at blive stemplet af sine kammerater. Men meget kan ændre sig gennem årene – især efter de begge har forladt den lille by.

Serien er baseret på bestselleren af samme navn af Sally Rooney.

I May Destroy You

Den unge forfatter Arabella udforsker spørgsmålet om sex og samtykke, da hendes liv uigenkaldeligt forandres, da hun en aften på en natklub udsættes for en seksuelt overgreb.

Friends

Friends har sat sit præg på både vores talemåde og tøjstil – og selvom det er mere end 17 år siden, det sidste afsnit af hitserien løb over skærmen, lever den for altid videre.

De seks venner griber på hver sin måde fat i livet og hverdagen i New York, men det ubrydelige venskab samler dem alligevel altid, lige meget hvilke ting de har rodet sig ud i – og det siger ikke så lidt.

Er du lige så vild med Janices måde at sige ”Oh. My. Gaaaaaaaaaaawd”, Phoebes ’smelly cat’, Monicas rengøringsvanvid og Chandler altid perfekte timing, så er kan serien her måske godt lige klare et (eller flere?) gensyn mere.

Og hvis du lige har (gen)set serien, så kan du jo tune på Friends: The Reunion.

Girls

”Udlev drømmen. En fejltagelse ad gangen.”

Den håbefulde forfatter, Hannah, bliver afskåret økonomisk af sine forældre og kæmper med at få ender til at mødes. Med hjælp fra sine venner, forsøger hun for alvor at få gang i sin karriere i New York, og sammen deler de ydmygelser og livets (sjældne) triumfer.

Game of Thrones

Der er problemer i Westeros’ Syv Kongedømmer, hvor magtfulde familier udkæmper en blodig krig om Jerntronen. Kampene får vidtrækkende konsekvenser i landet, der er i forvejen af tynget af forræderi og begær, samtidig med at overnaturlige kræfter truer de levendes eksistens.

Hacks

Den legendarisk Las Vegas-komiker Deborah Vance kæmper for at forblive relevant, mens den unge

komedieforfatter Ava hiver efter at komme tilbage på arbejdsmarkedet, efter hun blev fyret fra sit tidligere job. De to slår sig lidt modvilligt sammen for at opfriske Vances materiale, men samarbejdet mellem de to vidt forskellige personligheder er ikke altid lige gnidningsfrit.

Mare of Easttown

Da en kriminalbetjent fra en småby i Pennsylvania efterforsker et mord, falder hendes verden sammen. For det lille lokalsamfund har mange flere skyggesider end som så, og fortidens tragedier trækker tråde til nutiden.

The White Lotus

Det romantiske og luksuriøse feriecenter i Hawaii er fyldt med gæster, der glæder sig over at få en lille bid af paradis. Men for hver dag, der går, krakelerer billedet af det idylliske sted med de mange muntre medarbejdere mere og mere…

Handmaids Tale

Det dystopiske samfund Gilead er blevet ramt af utallige miljøkatastrofer og oplever et hastigt faldende fødselstal – foruden at det regeres af et forskruet, fundamentalistisk regime, der behandler kvinder, som var de statens ejendom. 

Som en af de få resterende frugtsommelige kvinder gør tjenestepigen og den seksuelle slave Offred et desperat forsøg på at genbefolke det hærgede samfund samt finde den datter, som hun er blevet frataget.

Men hun skal passe på – for kun ét enkelt forkert ord kan medføre hendes død. 

Dramaserien er baseret på den prisvindende bestsellerroman med samme navn skrevet af canadiske Margaret Atwood.

Anbefalet til dig