Berlin søndag rejseguide
SPONSORERET indhold

Loppemarked, glimmer og rooftop-bar: Det skal du lave en søndag i Berlin

Weekendtur til Berlin? Her er 6 ting, du kan lave i Berlin på en søndag.

Af: Julie Dorthea Bøge Foto: Getty Images
14. dec. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

1. Loppemarked i Mauerpark

I Prenzlauerberg ligger Mauerpark, hvor Berlinmuren er skiftet ud med grønne områder og et kæmpe søndags-loppemarked for alle, der elsker at prutte om prisen på vinylplader, gammel tysk brugskunst og secondhand-tøj. Meget Berlin-like ligger der også et amfiteater i parken, som byder op til karaoke fra kl. 15.

LÆS OGSÅ: Berliner-burgere, blå te og vodka-kaffe: Dét skal du opleve i Berlin

Zeit_für_brot
Snasket snurre på Zeit für brot. Foto: Instagram

2. Tid til morgenmad

Sprødt surdejsbrød og syndige kanelsnurrer kæmper om de sultne morgengæsters opmærksomhed hos Zeit für brot, der ligger fire steder i Berlin. Fra kl. 8 søndag morgen kan du nyde en god cappuccino til en rugbrødssandwich eller snuppe et surdejsbrød eller flute med hjem til morgenkaffen. Men de fleste kommer for de populære snurrer – med rigelige mængder remonce, mandler eller chokolade.

Zeitfuerbrot.com

Jones-ice-cream
Sødt stop på Jones Ice Cream. Foto: Instagram

3. Sluk sukkertrangen

Is er en ting i Berlin, og de har fat i noget hos Jones Ice Cream, hvor budskabet på de ansattes T-shirts lyder: ”Ice cream is cheaper than therapy”. Du kan svælge i et væld af hjemmelavede, sæsonbestemte varianter, som kun kan betales kontant.

Jonesicecream.com

Klunkerkranich
Jazz og udsigt på rooftopbaren Klunkerkranich. Foto: Instagram

4. Rå rooftopbar

Et af berlinernes vandhuller er Kulturdachgarten Klunkerkranich i Neukölln. Her kan du dyppe snablen i god tysk humle og nyde panoramaudsigten til tonerne af jazz eller DJ’s. Forskellige artister gæster kulturhaven, så tjek gerne programmet, inden du tager afsted. Afhængigt af vejret kan du sidde med summen fra musik og snak i ørerne og lade dig bjergtage af solnedgangen.

Klunkerkranich.org

LÆS OGSÅ: 5 bio-venlige steder, du skal besøge i Berlin

La-lucha
Mexikansk comfortfood på La Lucha. Foto: Instagram

5. Dirty delicious brunch

Med generøse mængder tabasco og pastelfarvede omgivelser serverer La Lucha mexicansk comfortfood, når det er bedst. Om søndagen kører de deres ”dirty delicious brunch”, som bestemt ikke minder om den klassiske med bacon og æg. Vælg for eksempel den konfiterede and med tamarind-salsa, den friturestegte broccoli og blomkål med chilimayo og til dessert de søde, sprøde og luftige sweet potato churros. Så er bunden lagt, og I kan med god samvittighed komme hviledagen ihu.

Laluchaberlin.com

Vivid-insta
Fest på Friedrichstadt Palast. Foto: Instagram

6. Glimmer, lir, sang og dans

I Berlin er søndag den perfekte dag til at trække i sit festligste outfit og slutte weekenden ordentligt af på fyrværkeri- og konfettiagtig manér. Tag U-bahn ind til Oranienburger Tor, og vals op ad trapperne til Friedrichstadt Palast. En Sovjet-mastodont udefra, men indvendigt prydet med guld, store blomsteropsatser og rød løber. For tiden er det ”Vivid Grand Show”, der indtager scenen med et elegant lysshow, vaskeægte croonere og referencer til Josephine Baker, de brølende tyvere og seksuel frigørelse. Faktisk indrammer showet meget fint med sin ”hyldest til livet” den mangfoldighed og de mange kreative lag, der findes i Berlin.

Palast.berlin/en/show/vivid-grand-show

ALT for damernes rejse til Berlin er betalt af Friedrichstadt Palast.

Anbefalet til dig