sure naboer
Foto: Getty Images Jeg er blevet uvenner med mine naboer, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min nabo er rasende og siger, at jeg er fuld af løgn

Jeg kom til at fortælle min nye nabo om en uoverensstemmelse med min overbo. Hun har nu fortalt det videre til min overbo, som har set sig endnu mere sur på mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om naboskab og intriger

For to år siden flyttede jeg fra København og ind i en lille boligforening i provinsen for at være tættere på mine børn og børnebørn. Jeg har været så glad for min beslutning og havde også fået et godt forhold til mine nye naboer. For et halvt år siden flyttede endnu en enlig kvinde ind i opgangen ved siden af. Hun er også fra København, og vi fandt hinanden. Vi har snakket godt, og vi har både drukket kaffe og vin hos hinanden siden.

Fornylig var jeg til middag hos hende. Vi delte en flaske vin, og jeg var så dum at referere en uoverensstemmelse, jeg havde med en af beboerne, da hun flyttede ind her. Vi kom til at tale om det, fordi min veninde havde bemærket, at vi undgik hinanden. Det var det værste, jeg kunne gøre, for allerede dagen efter mødte jeg min veninde og den omtalte nabo i gården. Sidstnævnte var rasende og gik omgående i gang med at overfuse mig. Hun beskyldte mig for at skabe intriger, og jeg havde jo ret svært ved at modsige, hvad jeg vitterligt havde sagt, men som jeg jo aldrig regnede med ville komme videre. Mine skærmydsler med hende mente jeg også, at vi havde lagt bag os. Men nu stod jeg der i gården, og havde jeg kunnet synke i jorden, så ville jeg have gjort det.

LÆS OGSÅ: Vores nye naboer viser ingen hensyn

Jeg fatter ikke, hvorfor min veninde kunne finde på at sladre, da jeg spurgte hende, afviste hun mig vredt og sagde, at jeg var fuld af løgn. Jeg har ikke løjet, men jeg har sagt, at jeg ikke brød mig om overboen og forklaret hvorfor. Nu er jeg er chokeret og irriteret på mig selv. Mine børn synes, at jeg skal finde et andet sted at bo, det har jeg lige nu også mest lyst til, men jeg elsker min lejlighed. Hvis jeg bare havde holdt min mund, men det er for sent. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph om at misbruge hinandens fortrolighed

Hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg faktisk ikke, du har gjort noget forkert. Jeg kunne da godt sætte mig på op på moralens høje hest og belære dig om, at man ikke må sladre og da slet ikke om sine naboer, men jeg vil hellere blive ved jorden og være realist. For det kunne da sagtens været mig, der kom til at tale over mig under en fortrolig stund og da især efter indtagelse af en halv flaske vin.

Det er da snare din såkaldte veninde, pilen peger på, hvis jeg skal udnævne en skurk i denne her triste historie. For det er ikke i orden, at hun på den måde misbruger jeres fortrolighed og går direkte videre til naboen med dine betroelser. Andre kan have en anden mening, men vi har da alle engang imellem brug for at vende oplevelser med vores nære, og her kan vi komme til at sige ting, som er knapt så pæne og som derfor ikke egner sig til at blive fortalt videre. Var din veninde et ordentligt menneske, så havde hun holdt sig fra det, for hun må have vidst, at hun derved hældte benzin på et næsten slukket bål, og mon dog ikke det var hensigten? Så hold dig fra hende.

LÆS OGSÅ: Min nabos lejlighed er forvandlet til en hashbule

Nu synes jeg, det er voldsomt, hvis du ligefrem skal flytte på grund af det her, vi er altså kun i fnidderafdelingen. Køb i stedet en flot buket blomster, skyd hjertet op i livet og opsøg din nabo. Giv hende så en uforbeholden undskyldning og sig det, som det er. Du havde måske fået en tår over tørsten, munden var løbet foran dig, og så gik det galt. Nævn ikke din tidligere venindes ugerninger eller indgå i andet sladder og bagtalen, for den vej skal I ikke ned ad igen. Du skal blot sige undskyld, og kan hun ikke tage imod den, ja, så siger det mere om hende end om dig, men så har du gjort dit, og det er i sidste ende det, der vil give dig din sindsro igen, skal du se.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Livsstil og Veninder