Byen i Aarhus
Foto: Getty Images Hvilke barer eller klubber skal du besøge, når du tager i byen i Aarhus? Vi giver dig 18 gode bud.

Byen i Aarhus

18 barer og klubber du skal besøge i Aarhus

Er du til små barer, brune værtshuse eller pulserende natklubber? Her får du noget for enhver smag, og du kan roligt besøge dem alle.

Hvis du scroller ned over ALT.dk's liste over anbefalede barer og klubber, vil du opdage, at de alle er enten nabo eller genbo til hinanden. Og det er netop sådan, at Aarhus-bylivet er bygget op: Omkring Åboulevarden. Eller som de lokale kalder det: Åen (træk gerne på vokalen, altså ååååen).

I Aarhus er der praktisk talt én bar til den type, du måtte være den pågældende aften, og området er så overskueligt, at du kan efterlade din jakke ét sted og snildt gå til den næste bar uden at få forfrysninger.

Jeg er selv århusianer og har besøgt stort set alle barer og klubber i Aarhus mere end én gang de sidste ti år. Det har både været på SU, lige efter lønningsdag og i afslappet tøj eller stiletter.

Jeg har derfor malket Aarhus' natteliv for alt, hvad det indeholder, og det er der kommet en bundærlig og småironisk liste ud af. Værsgo'.

Shen Mao

Er du til flyvende bordtennisbolde, sportsånd i bedste fuldemandsstil, og synes du, at en bar kombineret med en garderobe er sagen, så skal du finde vej under Clemens Bro og besøge natklubben "Shen Mao". På mikroskopiske kvadratmeter overmalet med graffiti kan du både danse, drikke og spille "rundt om bordet" med fremmede mennesker. Det er faktisk sjovere, end det lyder.
Aldersgrænse: 18+
Sankt Clemens Torv 17, 8000 Aarhus C

ZenZa

Er du trukket i dit stiveste puds, er ZenZa stedet at føre sig frem. Her kommer man for at blive set og feste med andre, der også gerne vil ses. Til den pricy – og lækre! – drinksmenu passer kjole og skjorte bedst.
Aldersgrænse: Torsdag 18+, fredag 21+ og lørdag 23+.
Åboulevarden 30, 8000 Aarhus C

Café Faust

Det er ikke her, du skal slå dine dansefødder løs. Café Faust er stedet, hvor du mødes med vennerne, før I går amok. Der er nemlig fabelagtige og stærke drinks, når de åbner cocktailbaren efter spisetid. Du kan både sidde inde og ude det meste af året. Desuden kan deres mango-mojito VARMT anbefales.
Aldersgrænse: 21+
Åboulevarden 38, 8000 Aarhus C

Bar Smil

I gyden, du nemt forveksler med andre gyder, men hvor du kan gå efter det rygende publikum i køen udenfor, ligger Bar Smil. En lille pop-pulserende natklub, hvor der er ti shots for 100 kroner, og du bogstaveligtalt danser i døråbningen. Kræver du en siddeplads, er det ikke stedet for dig – ellers skal du i hvert fald komme tidligt for at få en. Stormer du nattelivet i hverdagen, er "Tequila Tirsdag" på Bar Smil dog anbefalelsesværdigt.
Aldersgrænse: Torsdag-fredag 18+, lørdag 20+
Sankt Clemens Stræde 18, 8000 Aarhus C

BarStart

Skal der kredses for smagsløgene, bør du slentre ned på Fiskergade og lægge et besøg forbi BarStart. Her er bartenderne virkelig med på beatet, så det tager altså mere end tre sekunder at få din drink. Til gengæld kan du nyde deres kompetente skills i ære og misundelse og bagefter nyde en vanvittig cocktail. Der er ingen dresscode, men du bør "dress to impress" –fyi.
Aldersgrænse: Torsdag-fredag 18+, lørdag 20+
Fiskergade 28, 8000 Aarhus C

Hornsleth Bar

Da provokatørkunstneren Kristian Von Hornsleth planlagde at lave et diskotek i de gamle Social Club-lokaler, var der mange skeptiske forventninger til projektet. Men det lykkedes, og der er stort set altid pakket. Her får du de seneste hits blæsende ud af kæmpe højtalere i dunkle lokaler med venindetoiletter og rygeraltan. Alle føler den på klubben – især på dansegulvet - og det er svært ikke at gøre det samme.
Aldersgrænse: 21+
Klostergade 32, 8000 Aarhus C

Heidi's Bier Bar

Hvis du når sikkert ned af den stejle trappe til garderoben, kan du nyde en aften med afterski-musik, fadøl i literglas, træstubbe overalt til at "Slå Søm i" og dans på bordene. Der er tre etager, og når du til den nederste, bliver musikken mere poppet, men dog stadig med fællessang som fællesnævner. Slipper du dig helt løs, er du garanteret to ting: Du bliver virkelig fuld, og du hører "Mulan – Rigtig' Mænd" flere gange på aftenen. Ofte i kombination. Og du skal synge med.
Aldersgrænse: 20+
Klostergade 34B, St., 8000 Aarhus

LouLou

Flere natklubber har prøvet at slå igennem på den famøse plads med direkte å-udsigt ved siden af A-Bar. Men ikke mange har klaret den. Det ser dog lyst ud for det nyeste skud på stammen, hvor du kan finde lækre drinks, dansegulv og dunkelt lys (altid godt sidst på aftenen). Stedet er indbegrebet af småt, men godt, og du mister derfor ingen af dine veninder, når du stormer ud til de lækre DJ-tunes. Har du lige købt ny kjole, bør du lufte den på LouLou.
Aldersgrænse: 23+
Åboulevarden 25, 8000 Aarhus C

GBAR

Den jyske storbys eneste homo-bar finder du i Skolegade lige ved siden af pizzeriaet Paradis. Der er primært åbent for lesbiske, bøsser, bi- og transseksuelle, men kan du vise svedige moves på et dansegulv, er baren naturligvis også for dig. De er kendt for deres vilde temafester, så er du tosset med kostumer, får du en fest på GBAR.
Aldersgrænse: 18+
Skolegade 28, 8000 Aarhus C

The Australian Bar

Et af de største steder, du rent kvadratmetermæssigt kan feste hos i Smilets By, må uden tvivl være The Australian Bar – eller i daglig tale: A-Bar. Er du allerede passeret de tyve år, skal du bare gå forbi, men er du en del af det unge segment, er den her bar noget for dig. Deres drinks er billige, og musikken er høj og poppet. Da jeg var yngre, var det stedet!
Aldersgrænse: 18+
Åboulevarden 21, 8000 Aarhus C

London Bar

Du skal hive de lidt større sedler frem, hvis du skal smage de lækre drinks på London Bar efter klokken 23. Indtil da kan du få dem til halv pris. Til gengæld er det stedet, hvor du er sikker på kun at møde Aarhus' voksne publikum, da aldersgrænsen begrænser alt under midt tyve. Her får du dansegulv og dæmpet belysning (ja tak!) - og så er der sjældent kø på toilettet. Lad os være ærlige: Det er en fordel, der er værd at nævne.
Aldersgrænse: 25+
Åboulevarden 31, 8000 Aarhus C

Bodegaen

Går du ned af trappen midt på Clemens Bro, vil du som det allerførste se baren 'Bodegaen', der holder åbent hver evigt eneste aften – og stort set altid til kl. 05. Her kan du både skyde med dart, tæve din ven i bordfodbold eller sniksnakke natten lang – altså alt det, som en bodega skal indeholde. Dresscoden er uformel, og øllene er til at betale på SU. En klassiker i det århusianske natteliv.
Aldersgrænse: Søndag-onsdag 18+, torsdag-lørdag 20+
Åboulevarden 33, 8000 Aarhus C

Waxies

Hvis du vil prøve den engelske pub-oplevelse, men billetten er for dyr til udlandet, kan du hoppe ind på Waxies. Baren har åbent hver eneste dag og tiltrækker et voksent publikum de fleste af dem. Råber du ikke til Premier League-fodbold, skal du måske blive væk de dage, hvor de mange storskærme tændes – eller hvert fald søge tilflugt et sted, hvor du ikke står i vejen.
Aldersgrænse: Mandag-fredag inden kl. 23:00 - 18+, fredag efter kl. 23:00- 21+, lørdag efter kl. 23:00 - 23+
Frederiksgade 16, 8000 Aarhus C

Vinstuen

I en forholdsvis bred gyde lidt afsides fra Åen kan du finde den brune bar Vinstuen. Her koster øllene en tredjedel af, hvad andre barer tager for samme slags, og musikken er afslappet – dog mere upbeat, desto tættere du kommer på den lyse morgen. Publikummet er i alle aldre, og du skal være opmærksom på, at det meste af baren er rygervenlig, og at vindeltrappen til toilettet er vanvittigt smal.
Dresscoden er som altid afslappet, men sportstøj, tøj med logo og arbejdstøj er ikke tilladt. Og det samme gælder tatoveringer i ansigt og på hænderne. Napper du et par vanter på, er det dog ok, siger de.
Aldersgrænse: 18+
Fiskergyde 15, 8000 Aarhus C

Kurts Mor

Snuskede barer har Aarhus mange af, men ingen er så legendarisk som Kurts Mor. Her afhænger din aftens oplevelse meget af, hvem der ellers gæster baren, om du har din egen lille fest, og om du er til rygerbodegaer. Kurts Mor deler vandene, men om ikke andet er den et besøg værd på grund af de billige øl.
Aldersgrænse: 18+
Fredens Torv 7, 8000 Aarhus C

Castenskiold

Natklubben bryster sig af at være en af de mest eksklusive i det århusianske natteliv - og det har den ganske ret i. Her er de fleste virkelig "dressed to impress", og SU-pengene får du hurtigt brændt af på de (naturligvis) lækre cocktails. Du kan enten vrikke hofterne på dansegulvet eller dase i baren, og når du føler, du har vist ansigt, kan du snildt smutte videre mod billigere steder senere på aftenen.
Aldersgrænse: Fredag 21+, lørdag 23+
Åboulevarden 32, 8000 Aarhus C

Herr Bartels

Herr Bartels er indrettet som et rektangel, hvor baren er direkte over for siddepladserne langs væggen - kun afbrudt af en catwalk-lignende smal gang. Det kan være en udfordring at finde en plads, men spotter du en, kan du hver onsdag og torsdag nyde to drinks for én drinks pris på de i forvejen billige cocktails. På grund af den sparsommelige plads kan du nogle aftener sidde skuldre mod skuldre med fremmede, og derfor er den en god idé, hvis du er glad for at lære nye mennesker at kende.
Aldersgrænse: Onsdag-torsdag 18+, fredag-lørdag 21+
Åboulevarden 46, 8000 Aarhus C

Der Kuhstall

Hvis vi en dag kommer os over chokket fra dengang, hvor den legendariske bar Bridgewater lukkede dørene, kan vi måske virkelig sætte pris på den nye beboer: Der Kuhstall. Her kan du nemlig nyde en aften, hvor der faktisk er sidepladser til enhver og et passende størrelse dansegulv. Der blæser afterski-musik ud af tøjtalerne på både dansk og tysk, men senere på aftenen starter barpersonalet hitlisten. Herinde kan du te dig som en tosse, råbe og danse grimt. Dét er dens charme.
Aldersgrænse: 20+
Åboulevarden 22, 8000 Aarhus C

Der er naturligvis mange flere barer, klubber og små caféer i Aarhus end dem, der er nævnt på listen her. Byen er jo især kendt for sine brune, originale værtshuse, hvor stemningen afhænger af aftenens gæster, og det derfor må være op til den enkelte at udforske det. Det kan kun anbefales.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aarhus, Alkohol og Kultur