Bytur i Aarhus
SPONSORERET indhold

19 barer og klubber du skal besøge i Aarhus

Er du til små barer, brune værtshuse eller pulserende natklubber? Her får du noget for enhver smag, hvis du skal have en god bytur i Aarhus.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
06. apr. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Skal du i byen i Aarhus, er der et hav af steder at vælge mellem, men heldigvis behøver du ikke nødvendigvis at bevæge dig så langt udenfor Aarhus C for at finde en god øl eller cocktail. Aarhus-bylivet er nemlig bygget relativt simpelt op: Omkring Åboulevarden. Eller som de lokale kalder det: Åen (træk gerne på vokalen her, altså ååååen).

LÆS OGSÅ: Seks bartendere: Denne drink er vi allermest trætte af at lave

I Aarhus er der stensikkert en bar til dig - uanset hvilken type du måtte være den pågældende aften. Der er alt fra smarte klubber med lækre cocktails til brune værtshuse med billige øller i Smilets By. Mange af dem er som sagt centreret omkring Åen, men der findes også flere steder, hvis du bevæger dig lidt udenfor Åboulevarden og ind ad de små gyder.

Vi har samlet 19 byd på alt fra dansebarer til snuskede værtshuse - god bytur!

Shen Mao

Er du til flyvende bordtennisbolde, sportsånd i bedste fuldemandsstil, og synes du, at en bar kombineret med en garderobe er lige sagen, så skal du finde vej under Clemens Bro og besøge natklubben Shen Mao. På mikroskopiske kvadratmeter overmalet med graffiti kan du både danse, drikke og spille "rundt om bordet" med fremmede mennesker. Det er altså ik' så ringe endda.

Aldersgrænse: 18+
Åbningstider
: Torsdag 21:30 til 02:30. Fredag og lørdag fra 21:30 til 06:00.
Adresse: Sankt Clemens Torv 17, 8000 Aarhus C

ZenZa

Er du trukket i dit stiveste puds, er ZenZa stedet at føre sig frem. Her kommer man for at blive set og feste med andre, der også gerne vil ses og drikke lækre cocktails. Til den pricy – og lækre! – drinksmenu passer kjole og skjorte bedst.

Aldersgrænse: Tirsdag til torsdag 18+, fredag og lørdag 20+ efter 23:00.
Åbningstider: Tirsdag til torsdag 17:00-??, fredag & Lørdag 15:00-??
Adresse: Åboulevarden 30, 8000 Aarhus C

Clemens Bar

Hvis du gerne vil gå i byen et lidt mere modent sted, er Clemens Bar med den attraktive placering under Skt. Clemens Bro et perfekt sted at svinge forbi. Her er der plads til både dans og snak med vennerne over en øl eller en drink - og særligt deres gin og tonics er værd at smage, da de har et hav af forskellige slags gin.

Aldersgrænse: 25+
Åbningstider:
Fredag og lørdag fra 21:00 til 05:00
Adresse:
 Åboulevarden 35, 8000 Aarhus C

Bar Smil

I en gyde, som du nemt kan forveksle med andre gyder, men som alligevel skiller sig ud med sin kø af gæster ude foran døråbningen, ligger Bar Smil. En lille pop-pulserende natklub, hvor der er ti shots for 100 kroner, og hvor du bogstaveligt talt danser i døråbningen. Kræver du en siddeplads, er det ikke stedet for dig – ellers skal du i hvert fald komme tidligt for at få en. Stormer du nattelivet i hverdagen, er "Tequila Tirsdag" på Bar Smil dog anbefalelsesværdigt, og så har de altid fire Tuborg for 100 kroner - og det er da et fund til de penge!

Aldersgrænse: Tirsdag til torsdag 18+, fredag til lørdag 20+
Åbningstider: Tirsdag til onsdag fra 21:00 til 01:00 og torsdag til lørdag fra 21:00 til 05:00
Adresse: Sankt Clemens Stræde 18, 8000 Aarhus C

BarStart

Skal der kræses for smagsløgene, bør du slentre ned på Fiskergade og lægge et besøg forbi BarStart. Her er bartenderne virkelig med på beatet, så det tager altså mere end tre sekunder at få din drink. Til gengæld kan du nyde deres kompetente skills i ære og misundelse og bagefter nyde en vanvittig cocktail. Der er ingen dresscode, men du bør "dress to impress".

Aldersgrænse: Torsdag til fredag 18+ og lørdag 20+
Åbningstider: Torsdag til lørdag fra 18:00-02:00
Adresse: Fiskergade 28, 8000 Aarhus C

Hornsleth Bar

Da provokatørkunstneren Kristian Von Hornsleth planlagde at lave et diskotek i de gamle Social Club-lokaler, var der mange skeptiske forventninger til projektet. Men det lykkedes, og der er stort set altid pakket. På Hornsleth Bar får du de seneste hits blæsende ud af kæmpe højtalere i dunkle lokaler med venindetoiletter og rygeraltan. Alle føler den på klubben – især på dansegulvet - og det er svært ikke at gøre det samme.

Aldersgrænse: 20+
Åbningstider: Fredag og lørdag 22:00 til 05:00
Adresse: Klostergade 32, 8000 Aarhus C

Gedulgt

Er du til ekstravagante drinks, så skal du tage på Gedulgt... Hvis du altås kan finde det. Godt gemt bag en tyk, lydsioleret dør i hvad der mest af alt ligner et skur, gemmer sig nemlig den fede cocktailbar, som alle snakker om. Har kan du få serveret drinks, der overgår din vildeste fantasti, mens du nikker med på beatet af den fede musik. 

Åbningstider: Torsdag 18:00 til 00:00, fredag og lørdag 16:00 til 02:00
Adresse: Fredensgade 41, 8000 Aarhus

Heidi's Bier Bar

Hvis du når sikkert ned ad den stejle trappe til garderoben, kan du nyde en aften med afterski-musik, fadøl i literglas, træstubbe overalt til at "Slå Søm i" og dans på bordene, som hvis du var på skiferie i alperne. Heidi's Bier Bar er fordelt på hele tre etager, og når du til den nederste, bliver musikken mere poppet, men dog stadig med fællessang som fællesnævner. Slipper du dig helt løs, er du garanteret to ting: Du bliver virkelig fuld, og du hører "Mulan – Rigtig' Mænd" flere gange på aftenen. Og du skal synge med - højt!

Aldersgrænse: 20+
Åbningstider: Torsdag til lørdag fra 20:00 til 05:00
Adresse: Klostergade 34B, st., 8000 Aarhus

LouLou

I hjertet af Aarhus finder du LouLou, som er indbegrebet af småt, men godt. Derfor mister du ingen af dine veninder, når du stormer ind på baren til de lækre DJ-tunes. Har du lige købt ny kjole, bør du lufte den på LouLou, som er indrettet med flamingoer og eksotiske blomster.

Aldersgrænse: 23+
Åbningstider: Fredag og lørdag fra 20:00 til 05:00
Adresse: Åboulevarden 25, 8000 Aarhus C

GBAR

Den jyske storbys eneste homo-bar finder du i Skolegade lige ved siden af pizzeriaet Paradis. Der er primært åbent for lesbiske, bøsser, bi- og transseksuelle, men kan du vise svedige moves på et dansegulv, er baren naturligvis også for dig. De er kendt for deres vilde temafester, så er du tosset med kostumer, får du en fest på GBAR.

Aldersgrænse: 18+
Åbningstider: Fredag og lørdag fra 22:00 til 05:00
Adresse: Skolegade 28, 8000 Aarhus C

The Australian Bar

Et af de største steder, du rent kvadratmetermæssigt kan feste i Smilets By, må uden tvivl være The Australian Bar – eller i daglig tale: A-Bar. Er du allerede passeret de tyve år, skal du bare gå forbi, men er du en del af det unge segment, er denne bar sandsynligvis noget for dig. Deres drinks er billige, og musikken er høj, poppet og perfekt at danse til.

Aldersgrænse: 18+
Åbningstider: Tirsdag til torsdag 18:00 til 02:00, fredag og lørdag 18:00 til 05:00
Adresse: Åboulevarden 21, 8000 Aarhus C

London Bar

Du skal hive de lidt større sedler frem, hvis du skal smage de lækre drinks på London Bar efter klokken 23. Indtil da kan du få dem til halv pris. Til gengæld er det stedet, hvor du er sikker på kun at møde Aarhus' voksne publikum, da aldersgrænsen er på 25+. Her får du dansegulv og dæmpet belysning (ja tak!) - og så er der sjældent kø på toilettet. Lad os være ærlige: Det er en fordel, der er værd at nævne, når man går i byen og drikker kulørte drinks natten lang.

Aldersgrænse: 25+
Åbningstider: Fredag til lørdag 20:00 til 06:00
Adresse: Åboulevarden 31, 8000 Aarhus C

Bodegaen

Går du ned ad trappen midt på Clemens Bro, vil du som det allerførste se baren Bodegaen, der holder åbent hver evig eneste aften – og stort set altid til kl. 05. Her kan du både skyde med dart, tæve din ven i bordfodbold eller sniksnakke natten lang til god musik, du kender – altså alt det, som en bodega skal indeholde. Dresscoden er uformel, og øllene er til at betale på SU. En klassiker i det århusianske natteliv.

Aldersgrænse: Søndag til onsdag 18+ og torsdag til lørdag 20+
Åbningstider: Mandagtil onsdag 17:00 til 05:00, torsdag 17:00 til 06:00, fredag til lørdag fra 13:00 til 06:00 og søndag fra 17:00 til 02:00
Adresse: Åboulevarden 33, 8000 Aarhus C

Alberts

Hos Alberts finder du et hav af lækre cocktails, som kan være med til at kickstarte enhver god bytur i Smilets By - og du kan eventuelt supplere op med tapas, hvis den lille sult melder sig. Derudover er der comedy på Alberts alle dage udover fredag og lørdag, hvis du trænger til et godt grin.

Åbningstider: Fredag fra 16.00-02.00 og lørdag fra 20.00-02.00.
Adresse: Store Torv 3, 800 Aarhus C

Vinstuen

I en forholdsvis bred gyde lidt afsides fra Åen kan du finde den ikoniske, brune bar Vinstuen. Her koster øllene en tredjedel af, hvad andre barer tager for samme slags, og musikken er afslappet – dog mere upbeat, desto tættere du kommer på den lyse morgen. Publikummet er i alle aldre, og du skal være opmærksom på, at det meste af baren er rygervenlig, og at vindeltrappen til toilettet er vanvittigt smal. Dresscoden er som altid afslappet, men sportstøj, tøj med logo og arbejdstøj er ikke tilladt. Og det samme gælder tatoveringer i ansigtet og på hænderne. Napper du et par vanter på, er det dog ok, siger de.

Aldersgrænse: 18+
Åbningstider: Mandag til torsdag fra 11:00 til 05:00, fredag til lørdag fra 11:00 til 06:00 og søndag fra 18:00 til 03:00
Adresse: Fiskergyde 15, 8000 Aarhus C

Kurts Mor

Snuskede barer har Aarhus mange af, men ingen er så legendarisk som Kurts Mor. Her afhænger din aftens oplevelse meget af, hvem der ellers gæster baren, om du har din egen lille fest, eller om du overhovedet er til rygerbodegaer. Kurts Mor deler vandene, men om ikke andet er den et besøg værd på grund af de billige øl og en ægte bodega-stemning.

Aldersgrænse: 18+
Åbningstider: Tirsdag til onsdag fra 13:00 til 01:00, torsdag 13:00 til 02:00, fredag 12:00 til 2:30 og lørdag fra 13:00 til 02:30
Adresse: Fredens Torv 7, 8000 Aarhus C

St. Pauls Apothek

Hvis du er på udkig efter cocktails i verdenklasse, er St. Pauls Apothek et rigtig godt bud. Det er dog ikke her, du skal kridte danseskoene, da det er lækker mad og gode cocktails, som er omdrejningspunktet her. Det er til gengæld et godt sted at starte aftenen med en af deres mad- og cocktailmenuer.

Åbningstider:Tirsdag til torsdag 17.30 til 00.00 og fredag til lørdag fra 17.30 til 02.00
Adresse: Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus C

Herr Bartels

Herr Bartels er indrettet som et rektangel, hvor baren er direkte over for siddepladserne langs væggen - kun afbrudt af en catwalk-lignende smal gang. De serverer alverdens lækre cocktails, og der bliver jævnligt skiftet ud på menukortet. Det kan være en udfordring at finde en plads, men spotter du en, kan du hver onsdag og torsdag nyde to drinks for én drinks pris på de i forvejen billige cocktails. På grund af den sparsomme plads, må du nogle aftener sidde skulder mod skulder med fremmede, og derfor er det en god idé, hvis du er glad for at lære nye mennesker at kende.

Aldersgrænse: Onsdag til torsdag 18+ og fredag til lørdag 20+
Åbningstider: 
Onsdag og torsdag 19:00 til ??, fredag og lørdag 18:00-luk
Adresse: Åboulevarden 46, 8000 Aarhus C

Der Kuhstall

Der Kuhstall kan du nyde en aften, hvor der faktisk er siddepladser til enhver og et passende størrelse dansegulv, så du kan udfolde dine lækre moves. Der blæser afterski-musik ud af tøjtalerne på både dansk og tysk, men senere på aftenen starter barpersonalet hitlisten. Herinde kan du te dig som en tosse, råbe og danse grimt natten lang.

Aldersgrænse: Tirsdag til onsdag 18+, torsdag 19+ og fredag til lørdag 20+ 
Åbningstider: Tirsdag 20:00 til 03:00, onsdag til torsdag 20:00 til 05:00 og fredag til lørdag fra 15:00-06:00
Adresse: Åboulevarden 22, 8000 Aarhus C

Der er naturligvis mange flere barer, klubber og små caféer i Aarhus end dem, der er nævnt på listen her, men dette kan forhåbentlig være et stærkt udgangspunkt for en god tur i byen - uanset om du er til brune bodeager eller fancy cocktailbarer.

Anbefalet til dig