Christian Lundmand Jensen
Christian Lund Jensen deltog i fjerde sæson af "Gift ved første blik".

Christian fra Gift ved første blik

Christian fra Gift ved første blik blev afvist for åben skærm: Sådan tog jeg det

Christian Lundmand Jensen, 31, blev afvist for åben skærm i fjerde sæson af ”Gift ved første blik” på DR1 i 2017.

Sidste afsnit af DR's datingeksperiment "Gift ved første blik IV" har for nylig kørt over skærmen, men for en af mændene i programmet gik ægteskabet ikke som ønsket. For Christian Lundmand Jensen følte sig nemlig afvist af sin kone, Mette Tell.

– Det var ubehageligt at blive afvist. Jeg har oplevet at blive afvist før, men det er aldrig sjovt at blive afvist eller afvise andre. Jeg var bevidst om den risiko, da jeg gik ind i projektet, men det var stadig ikke rart.

Hurtigt kunne Christian godt mærke, at Mette, han var blevet matchet med, ikke følte det samme som ham. Hun var ikke tiltrukket af ham. Alligevel gav Christian sig fuldt ud for eksperimentets skyld, og fordi kærlighed er noget, der kan bygges:

– Kærlighed er ligesom byggeklodser. Der behøver ikke at være en særlig x-factor. Mette var heller ikke min drømmekvinde fra start, jeg kunne sagtens nævne ting, jeg ikke fandt tiltrækkende, men jeg var fokuseret på at se Mette i det mest positive lys, selvom hun afviste mig. Jeg kunne vælge at blive sur og afvisende, men det var ikke en konstruktiv måde at få det bedste ud af situationen på.

– Jeg ville ikke give op. Jeg havde det sådan, at hvis jeg gav hende alt, hvad jeg havde, så kunne hun vælge at sige stop, men så gjorde jeg i det mindste alt, hvad jeg kunne, og ville ikke fortryde noget.

For Christian var det især programmets koncept, der frustrerede ham.

– Psykologerne vidste, hvilke problemer vi havde, men produktionsselskabet ville ikke have, at de blandede sig, medmindre vi selv henvendte os. Jeg vidste reelt ikke, hvor svært Mette havde det, eller hvordan jeg skulle tackle den afvisning. Det er meget vigtigt for en konstruktiv proces, at man ved, hvorfor man bliver afvist.

Det var først, da kameraerne blev slukket, at Christian fandt ud af, hvad Mette egentlig følte.

– Mette og jeg har to meget forskellige strategier for, hvordan vi håndterer problemer, og det kom først frem efter programmet. Jeg fortryder ikke at have medvirket i "Gift ved første blik", men jeg har lært, hvor forskellige folks opfattelse er af, hvad et godt forhold er. Jeg er blevet mere bevidst om mine egne behov, og hvordan jeg virker på andre mennesker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Psykologi, Kærestesorg og Serier