Podcasts 2019
Foto: Getty Images Mangler du ideer til gode podcasts? Vi giver dig de bedste danske og internationale lige nu.

30 populære podcasts, du bør unde dine ører

Podcasts er det perfekte alternativ til tv-serier, bøger og film. Vi har samlet nogle af de bedste podcasts, der giver dig et fantastisk univers af viden – og kæler for din fantasi.

En god podcast kan forføre dig, helt uden du lægger mærke til det.

Mens du laver mad, cykler, slapper af eller gør rent, kan du tage med til krigen i Syrien, lære nyt om orgasmer eller opklare makabre mord. Du kan lytte med i snakken på herreværelset eller mærke huden prikke af hjerteskærende kærlighedshistorier.

Andre gange kan du grine, til mavemusklerne giver op.

Læs mere: Vild med podcasts? Lyt til historier, du ikke kan slippe, i Talk Town

Men hvor skal du starte, når biblioteket af fremragende podcasts konstant vokser sig større og større?

Læs med her, hvor vi giver dig en håndfuld af vores absolutte favorit-podcasts lige nu.

Der er noget for krimi-nørder, sladdertanter, samfundsfanatikere og folk, der blot elsker en god historie.

Hvad er en podcast?

Ordet ’podcast’ stammer angiveligt fra en sammentrækning af ordene ’iPod’ og ’broadcasting’ og er simpelt sagt en lydoptagelse, du kan lytte til, præcis når det passer dig – en såkaldt on demand-tjeneste.

Du kan lytte med fra din smartphone, din tablet eller din computer, og lydoptagelsen kan både være ganske kort eller vare flere timer. Formatet kan variere fra lange fortællinger til debatter, interview eller vidensdeling.  

 

De bedste dokumentar-podcasts

Foto: Getty Images.

1. Afdeling M, DR P1

Patienterne på afdeling M, dobeltdiagnose-ambulatioriet under Psykiatrisk Center Sct. Hans, lever ikke altid i den samme virkelighed som du og jeg. Minimumskravet er en alvorlig psykisk lidelse og et svært misbrug for at være syg nok til at komme i behandling her, og personalet løber stærkt for at følge med.

Journalist Mikkel Ronnau har gennem flere måneder fulgt nogle af psykiatriens allersværeste patienter og det personale, der skal hjælpe dem. Mød bl.a. ”Jens”, der kan opleve, at han lever i et computerspil, hvor mord blot giver flere points, og hvor han kan starte forfra, hvis han dør.

P1 har efterhånden en del solide podcasts bag sig, og denne er ingen undtagelse. En vigtig fortælling om de personer, der ikke altid tænker, som vi mennesker gør mest.

Lyt til ’Afdeling M’ her.

Læs også: Her er de 12 bedste podcasts fra Talk Town (annonce)

2. Julie: The Unwinding of the Miracle, Pineapple Street Media

Er du forfalden til fortællinger, der rammer dig lige dér i hjertekulen, hvor det gør allermest ondt, er podcasten ’Julie’ noget for dig.

Amerikanske Julie Yip-Williams døde den 19. marts 2018, og i podcasten følger vi den ærlige fortælling om tiden op til, at Julie mister livet til tyktarmskræft. Vi følger med, når hun forbereder sin familie og sig selv på den uundgåelige død, og når hun tænker tilbage på sit utrolige liv som immigrant, mor, hustru og advokat. Et liv, der begyndte som blindt barn i Vietnam, slog sine folder på jurauddannelsen på Harvard og endte i Brooklyn.

Podcasten er en tilføjelse til Julies egen erindring ’The Unwinding of the Miracle’, og den er i store dele fortalt af Julie selv. Det er rørende, barskt og alligevel livsbekræftende.

Lyt til ’Julie: The Unwinding of the Miracle’ her.

3. Dronekrigeren, P1

Et hemmeligt tip om, at der de seneste år er blevet sendt droneudstyr fra Danmark til Islamisk stat, leder et hold af journalister på sporet af Danmarks farligste terrorist, Basil Hassan. En ingeniør fra Askerød, der i dag er internationalt efterlyst for drabsforsøg, og som viser sig at være en af nøglepersonerne i IS-kalifatet og terrororganisationens droneprogram.

I samspil med to tv-dokumentarer og en række nyhedsindslag afdækker ’Dronekrigeren’ ikke bare et formodet terrornetværk, men også en danskers rolle i Islamisk Stats inderkreds. Og så rejser DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgaard til Syrien for at få svar på, hvorfor Basil Hassan menes at være Danmarks farligste terrorist. 

Det er interessant og skræmmende på samme tid. En podcast, du ikke må gå glip af.

Lyt til ’Dronekrigeren’ her.

4. This American Life

’This American Life’ har efterhånden en del år på bagen (24 for at være helt præcis), men som med god vin, ældes den med ynde. Hver uge udkommer podcast-guruen Ira Glass og hans team med nye afsnit af podcasten, hvor ingen emner eller historier om det amerikanske liv er for store eller små. Det kan både handle om børn, der bliver forbyttet ved fødslen, om hjertesorg efter et breakup og om immigration og jagten på den amerikanske drøm.

Fælles for dem alle er, at det er historien – plottet – der er i fokus. Altid fortalt gennem spændende personligheder og med mesterlig podcastføring.

Der er en grund til, at ’This American Life’ lyttes af omtrent 2,2 millioner lyttere hver uge.

Lyt til ’This American Life’ her.

5. Willers version, Euroman

Carsten Willer står bag nogle af dansk musiks måske største eksportoplevelser. I starten af 90’erne, hvor hiphopmusikken blev en uundgåelig del af populærkulturen, fik han danske drenge til at producere for verdenskendte rappere som Ice Cube og Eazy-E. Men succesen kom ikke uden knubs, og henad vejen får den anerkendte manager skabt sig et kor af kritikere blandt de producere, der senere kan kalde sig Den Gale Pose. De bliver betalt for lidt, mener de.

Carsten Willer har i 20 år undgået af udtale sig om den sag, der fik karrieren til at kollapse på toppen. Men nu har han valgt at fortælle sin del af historien til Euroman i to afsnit. Om både opturene, nedturene og den konfrontation, der ændrede det hele.

Lyt til ’Willers version’ her.

Læs også: Podcast om Luise, som er gift og bor med to mænd: ”Jeg deler seng med den ene og børn med den anden”

6. Caliphate, New York Times

Følg New York Times-journalisten Rukmini Callimachi, mens hun ærligt og nøgternt rapporterer fra Islamisk Stats krigszoner og fra Mosuls fald. Imens gør hun status over krigen mod terror og spørger sig selv, hvad det er, vi i virkeligheden kæmper for.

Modsat mange andre podcasts på denne liste er ’Caliphate’ en betagende fortælling om en grufuld verden og politiske strukturer, der får nationer til at gå i brand.

Historien tigger næsten om dramatiske virkemidler og amerikansk sentimentalitet, men programmet mister sjældent sin lødige tilgang til det, der fortælles.

Lyt til ’Caliphate’ her.

7. Det ekstraordinære, Prxjects

Hvordan bliver man venner med en massemorder? Hvad er hemmeligheden bag at blive 106 år gammel? Og hvordan trøster man døende mennesker som profession? 

I podcastserien ”Det ekstraordinære” går den danske forfatter, foredragsholder, debattør og podcastentusiast Sigurd Hartkorn Plaetner på jagt efter de gode historier om livets mange spørgsmål. De historier, der tilføjer noget ekstraordinært til tilværelsen.

I stor og lille skala fortæller han i hvert afsnit en ny historie om mennesker, samtaler og steder, der fascinerer og gør ondt, eller som er sjove og tankevækkende ud over det sædvanlige. 

Lyt til 'Det ekstraordinære' her.

8. Den nye stil, P3

Ægte hiphop-fans vil være i syvende himmel med P3s ’Den nye stil’-podcast, der handler om dansk raps skabelse, og som beretter om alt fra aliasser og slang til dramatiske opgør og store beslutninger.

Mød bl.a. Per Pedersen og lillebror Lars fra Tårnby Torv, der senere rapper sig ind i landets hjerter under aliaserne Dee Pee og Chief1 i gruppen Rockers by Choice.

Mød også Nikolaj Peyk fra MC Einar og følg kapløbet om historiebøgerne mellem de to danske pioner-grupper: Hvem vinder hiphop-konkurrencen og udkommer først med en dansk rapplade på originalsprog?

Lyt til ’Den nye stil’ her.

De bedste livsstils-podcasts

Kærlighedspodcasts

9. I stjernernes tegn, ALT.dk

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig ser de på, hvad man siger om de forskellige stjernetegn.

Eva har også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst, men altid uden at kende gæstens navn på forhånd.

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden?

Lyt til 'I stjernernes tegn' her.

10. Fårking Far, Vores Børn

Hvornår er man en god far?

I en række afsnit fra Vores Børn tager tv-vært, producer og musiker Mattias Hundebøll en snak med ni kendte, danske mænd om den titel i livet, der kan tolkes på så mange forskellige måder.  

Du kan både være flue på væggen, når Mattias taler med Søren Huss om sorg, tab og om at turde være oprigtigt rigtig glad igen, eller når forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen fortæller om at være en far, der har karrieren som førsteprioritet.

Mød også Felix Schmidt, Peter Mygind, Jan Grarup og mange flere fascinerende fædre.

Lyt til ’Fårking Far’ her.

Læs også: Podcast om at være Solomor: ”Jeg ville hellere have børnene nu og så finde en kæreste på et senere tidspunkt”

11. Det, vi taler om, Radio24syv

Er der hold i rygterne om kongehuset? Hvad sker der med fyringerne på DR? Og hvordan går det egentlig med den unge mor Nadia Shila?

Danmarks bedste sladdermagasin, ’Det, vi taler om’, dykker hver fredag ned i de historier, vi alle sammen taler om, og som vækker opsigt ude i det ganske land. Programmet lover at tage sladderen seriøst og undersøger gennem den to timer lange udsendelse, om der er hold i rygterne.

Slagets gang styres af ærlige Ditte Okman, der har allieret sig med et panel af branchefolk – og vi tør godt afsløre, at det sjældent går stille for sig. 

Lyt til ’Det, vi taler om’ her.

12. Sitter – med Signe Lindkvist og Iben Hjejle

Humøret er højt og grinene generøst skænket, når Iben Hjejle og Signe Lindkvist hver uge deler deres skæve vinkler på hverdagen.

Ingen emner er for store eller små til at ende i damernes satiriske hænder – det være sig alt fra løglasagne og kropspositivisme til traktorkørsel – og sprogblomsterne falder i allerbedste Sigrid Horne Rasmussen-stil (der for øvrigt har lagt kælenavn til podcast-serien), så vi andre kun kan blive flove over vores manglende ordforråd.

Har du brug for solskin på en regnvejrsdag eller lidt ekstra smil i trafikkøen, er de to farverige og kontante damer måske din hjælp.

Lyt til ’Sitter – med Signe Lindkvist og Iben Hjejle’ her.

13. Manderegler, P1

Måske har du hørt om den populære – og temmelig kritiserede – mandebibel ’12 regler for livet’ af Jordan B. Peterson?

Selvhjælpsbogen, der fortæller mænd, hvordan de ifølge forfatteren bør leve, hvis de vil være maskuline og have styr på deres liv.

I podcasten ’Manderegler’ kommenterer feministisk aktivist Emma Holten og journalist Anders Haar den omdiskuterede bog i fællesskab med forskellige gæster. Du kan blandt andet høre om mænds evne til at lytte, om at blive udskammet, om menstruation, kød og katte. Ja, stort set alt mellem himmel og jord – eller i hvert fald mellem siderne.

Lyt til ’Manderegler’ her.

14. 30-års krisen, Heartbeats

Realkreditlån, selvangivelser, karriere og måske endda børn. 30’erne er et skarpt – og nøjagtigt lige så uundgåeligt – hjørne i projekt ’voksenliv’, men det behøver ikke at være så forbandet angstprovokerende.

I podcasten ’30-årskrisen’ tager værterne William og Lars en snak med en række kendte personligheder, hvis alder begynder med 3, om den proces, det er at blive voksen.

Du kan bl.a. høre Sofie Lindes tanker om at skulle være mor, Sus Wilkins’ overvejelser om at befinde sig i en ungdomsfiskeret branche og Frederik Cilius’ tanker om at være mentalt ældre end sine jævnaldrende. Med podcastens egne ord er ’30-årskrisen’ ”det mindst voksne, og mest voksne, du kan lytte til lige nu”.

Lyt til ’30-årskrisen’ her.

Læs også: I stjernernes tegn - en podcast om de 12 stjernetegn og kendte menneskers personlige horoskoper

15. Jeg vil bare gerne være Storm, Vores Børn

Storm ligner ikke de fleste andre små drenge på sin alder.

Han vil hellere gå i lyserøde kjoler og balletskørter end batmantrøjer. Han vil også hellere lege med My Little Pony og Barbie end det legetøj, hans brødre leger med. Mere har han egentlig ikke tænkt over tingene, for Storm er kun fem år gammel.

Det har hans forældre derimod, og i podcastserien ’Jeg vil bare gerne være Storm’ kan du lytte med, når Mia og hendes mand, Stefan, fortæller om de tanker og følelser, der følger med, når ens søn skubber til normerne helt uden at være klar over det.

Lyt til ’Jeg vil bare gerne være Storm’ her.

De bedste podcasts om kærlighed og sex

KærlighedspodcastsFoto: Getty Images.

16. Kærlighedseksperimentet, ALT.dk

Luise bor i ét hus med to mænd: Ægtefællen Jesper og ”kærlighedsrelationen” Mads. Det er der mange, der har svært ved at forstå. For hvad med børnene? Er det ikke egoistisk af Luise? Er Jesper virkelig OK med det her? Er Mads?

Nu fortæller Luise og de to mænd deres kærlighedshistorie i podcastserien Kærlighedseksperimentet, hvor de fra hvert deres perspektiv forklarer, hvorfor de har valgt at leve uden for samfundets normer om den traditionelle kernefamilie, og hvorfor de synes, at flere bør mærke efter i deres parforhold og lytte til deres egne – og ikke mindst hinandens – behov.

Lyt til 'Kærlighedseksperimentet' her.

17. Anden til Venstre

Hvordan ser tilværelsen ud for de mænd og kvinder, hvis samlevers liv foregår i rampelyset?  

Det forsøger influencer Stephanie Fisker, der selv er gift med Brøndby-spiller Kasper Fisker, at finde svar på, når hun i podcastserien interviewer samlevere til en række af landets kendte personligheder. Du kan både møde Pelle Hvenegaards ’anden til venstre’, Caroline, kvinden bag Mads Christensen, Camilla Berner-Christensen, og Ralf Østergaard Christensen, som er gift med tv-vært Lisbeth Østergaard.

Podcast-serien er i øjeblikket på sin anden sæson, så der er masser af gode historier at tage fat i, når både Stephanie og hendes gæster generøst deler ud af stort og småt fra deres parforhold.

Lyt til ’Anden til Venstre’ her.

Læs også: Podcast om skilsmisse: Efter 10 års ægteskab: "Han kiggede op på mig og sagde: Jeg tror ikke, at jeg elsker dig mere"

18. Parterapi, ALT.dk

Kom med helt ind i tosomhedens kriser, når psykolog Frej Prahl hjælper en række par med at håndtere alt fra utroskab, sexproblemer, skilsmisse, knuste drømme og børneopdragelse.

Vi møder blandt andre Kirstine, der kæmper med at komme sig over tidligere utroskab i sit nye forhold med Adrian, og Kristine og Mikkel, som frygter at den nye familiedynamik med to småbørn har rykket ved et ellers solidt fundament.

Har du også selv brug for hjælp? Så kan du lytte med, når Frej Prahl hjælper dig igennem øvelser, der har til formål at styrke parforholdet.

Lyt til ’Parterapi’ her.

De sjoveste podcasts

Sjove podcasts
Foto: Getty Images.

19. Gay Future

“Året er 2062, og hele menneskeheden er blevet homoseksuelle. Et totalitært styre har overtaget det, der er tilbage af Nordamerika, for at sprede sin gay-agenda.

Menneskehedens eneste håb for oprør hviler nu på skuldrene af en teenagedreng, som bærer på en mørk hemmelighed: Han er til kvinder.”

Er din umiddelbare reaktion på podcast-beskrivelsen total forvirring i disse, fantastiske, frie tider? Så har skaberne gjort, nøjagtigt hvad de håbede på: At gøre homofobi til satire.

Denne podcast er nemlig ikke, som podcast er flest. I stedet er den en narrativ og (ekstremt) satirisk fortolkning af en nyopdaget, homofobisk novelle, som er skrevet af ingen andre end den nuværende – og stærkt kritiserede – amerikanske vicepræsident, Mike Pence.

Sjovt, rammende og hamrende samfundskritiserende.

Lyt til ’Gay Future’ her.

20. Den grå side

Kom med helt ind i herreværelset med Søren Rasteds fremragende podcast, hvor et panel af kendte mænd læser op fra gamle, slibrige udgaver af pornobladet ‘Ugens Rapport’.

Undervejs tages utallige sideveje, mens værterne skiftes mellem at græde af grin og at være særdeles forargede over de fedtede noveller fra bladets grå sider.

Podcasten er et humor-erotisk afbræk til din hverdag, og du vil uden tvivl slippe en lille latter, når du hygger dig med Rasted og drengene.

Lyt til ’Den grå side’ her.

Læs også: Alt om podcasten "Arbejdstitel" med Oliver Enné og Kristoffer Dahy Ernst

21. Den Korte Radioavis, Radio24syv

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Behøver vi at sige mere?

Kirsten Birgit og Rasmus Bruun giver den danske befolkning det, de vil høre: Korte nyheder. Meget korte, max 5 minutter. Hvis du savner et godt grin eller bare gerne vil blive en (lille bitte) smule klogere på, hvordan det står til i gode, gamle Danmark, skal du høre 'Den Korte Radioavis'. Her er alt over grænsen, værtinden ofte temmelig alkoholiseret og nøjagtig ligeså ukontrollerbar. Intet kan siges for direkte. 

Klar, skarp, parat. Lyt med. 

Lyt til ‘Den korte weekendavis’ her.

De bedste true crime-podcasts

True Crime-podcasts

22. The Shrink Next Door, Wondery og Bloomberg

Journalist Joe Nocera havde engang en nabo i det celebre sommerhusområde Hamptons. Han hed Ike, var terapeut for både kendisser og Manhattans elite og holdt vilde fester, hvor han ikke havde noget imod at sætte sig selv i fokus. Men en sommer, da Joe vender tilbage til Hamptons, opdager han, at Ike er væk, og at det storslåede nabohus slet ikke tilhørte kendisterapeuten. I stedet tilhører det hans patient Marty.

Denne nye og vildt populære podcast er flot fortalt af den garvede, amerikanske journalist Joe Nocera, som langsomt udfolder den sande historie om ekstrem manipulation, magt og svindel.

En forfriskende fortolkning af True Crime-genren, der ikke handler om et mord.

Lyt til ’The Shrink Next Door’ her.

23. The Dropout, ABC News

Hvordan kunne verdens yngste, selvgjorte milliardær miste alt på et øjeblik?

Den unge amerikaner Elizabeth Holmes blev i 2014 spået til at blive den næste Steve Jobs. Hun var droppet ud af Standford og havde overtalt nogle af Amerikas rigeste mænd til at investere i hendes tech-virksomhed, Theranos, der skulle revolutionere sundhedsplejen. Det eneste problem var, at det hele var en løgn.

’The Dropout’ fortæller historien om en af tidens yngste, kvindelige entreprenører, der i dag kan ende med op til 20 år bag tremmer, når hendes sag kommer for retten i 2020. En samfundskritisk og undersøgende fortælling, der også forsøger at afdække, hvordan ingen kunne lugte lunten, mens Elizabeth Holmes var på sit højeste.

Lyt til ’The Dropout’ her.

24. Worms skat, Third Ear

Third Ear har endnu engang givet sig i kast med crossmedia-formatet, hvor små animation-bidder fuldender podcastoplevelsen. Denne gang er podcastguruerne gået på opdagelse i et ældgammelt mordmysterie: Historien om den letlevende digter Petri Worm, der i 1800-tallets København var villig til at begå dystre gerninger i håbet om at blive rig og berømt.

Podcasten høstede stor omtale, da sidste afsnit blev udgivet i april i år. Krister Moltzen og Tim Hinman havde nemlig gemt en skat i form af et værdifuldt guldkranie, som lytterne skule finde frem til gennem ledetråde i serien. Og så har podcasten også været vist live på Betty Nansen Teatret.

Lidt af en totaloplevelse, kan man sige.

Lyt til ’Worms skat’ her.

25. Mørkeland

Hvad er det, der får mennesker til at slå ihjel?

Det spørgsmål forsøger Kristine og Camilla hver uge at besvare, når de dykker ned i de mørkeste afkroge af menneskets sind gennem gamle mordsager.

De vender beviser, diskuterer makabre detaljer og overrasker hinanden med nye sager, der er lige dele forargende og fascinerende.

Er du en sart sjæl, skal du nok kigge lidt længere oppe på listen efter et alternativ.

Lyt til ’Mørkeland’ her.

Læs også: Podcast om Michelle Kristensen, som gik ned med stress

26. Serial

En af verdens måske mest populære podcasts undersøger sande kriminalsager med en fortællerstrategi, der gennem årene har høstet en række anerkendte priser.

I tredje sæson tager holdet bag Serial et nærmere blik på retssystemet gennem fortællinger om helt normale sager fra en retssal i Cleveland, USA. Et år med sager, der spænder vidt og bredt, men som alle har det til fælles, at de overrasker i deres fremgangsmåde og stiller spørgsmålstegn ved retspraksis.

Har du endnu ikke hørt sæson 1 og 2, har du masser af god lytning til gode. Følg mordsagen om den 18-årige Hae Min Lee fra Baltimore, Maryland, eller lad dig fænge af historien om sergeant Bowe Bergdahl, som blev holdt til fange af Taleban i fem år og derefter blev anklaget for desertion. Alt sammen fortalt af den dygtige journalist Sarah Koenig.

Lyt til ’Serial’ her.

De bedste samfundsdebatterende podcasts

Politiske podcasts
Foto: Getty Images.

27. Danmarks dræber #1, DR P1

Peter Falktofts far har, så længe han kan huske, haft en smøg i munden. Selv kan Peter ikke fordrage rygning, og nu lider hans far af lungesygdommen KOL, der en dag vil frarøve ham gode leveår. Hvorfor er han nået dertil? Og hvorfor er det stadig cool at ryge?

I jagten på at afdække, hvorfor vi danskere pludselig er begyndt at ryge mere, tager Peter på en mission mod tobaksindustrien og undersøger i samarbejde med sin far, hvilken pris danskernes ryge-villighed har.

Lur os, om der ikke er en del, der kunne have brug for at lytte med.

Lyt til ’Danmarks dræber #1’ her.

28. Karrierekvinder

Giver det mening at tale om køn og karriere anno 2019? Eller har vi rykket os så meget, at spørgsmålet om ligestilling i arbejdslivet efterhånden er udvandet?

I podcasten tager de to karrierekvinder Rikke Østergaard og Naja Lind temperaturen på det danske arbejdsmarked og ligestilling. For hvad kæmper vi egentlig for her i 2019? Og hvem kæmper vi imod? Snakken tager udgangspunkt i bogen ’Håndbog for karrierekvinder’, og i samarbejde med en række eksperter går de to kvinder slavisk igennem bogens kapitler i jagten på at undersøge, om den mon stadig er aktuel i dag.

Det handler om barsel og om påklædning. Om løn, netværk, perfekthedskultur og alt derimellem. Måske er det vigtig lytning for lige netop dig, der drømmer om at slå igennem?

Lyt til ’Karrierekvinder’ her.

Læs også: Podcast inviterer dig med til parterapi: "Det kræver virkelig mod"

29. Brinkmanns briks, P1

I denne P1-podcast gør professor Svend Brinkmann, hvad Svend Brinkmann gør bedst: Undersøger, hvorfor vi mennesker handler, som vi gør.

I samarbejde med en række af landets dygtigste eksperter lægger han tidens samfundstendenser på briksen og afkæmmer livets krumspring. Lige fra præstationsangst og forældreskab til parforhold, mad og de vaner, der har det med at forfølge os.

Det er langhåret, nørdet og bestemt også interessant.

Lyt til ’Brinkmanns briks’ her.

30. Q&A, Radio24syv

I dette ugentlige mediemagasin sætter Henrik Qvortrup og Mikkel Andersson deres finger på ugens største mediepulse - lige fra DR-fyringer til den dræbte Nedim og en forfulgt Jim Lyngvild. 

Værterne er ikke bange for at være nærgående eller kritiske - og har ifølge debattører også overtrådt grænsen mere end én gang. Ikke desto mindre får du både underholdning og samfundsdebatter nok i dette lydmagasin, der bæres frem af de to kontroversielle herrer, der også lægger navn til Radio24syv-programmet. 

Lyt til Q&A her. 

6 gamle, men gode anbefalinger

Weekendnarkoman, P3

Hver fredag eftermiddag forlader Tobias sit bureaujob og begiver sig ud på et vildt weekend-eventyr, der inkluderer en uendelighed af natklubber, fester – og ikke mindst stoffer.

I podcasten ’Weekendnarkoman’ følger Rikke sin ven gennem lange nætter, hvor Tobias sniffer hvidt pulver på toiletterne, fester til langt ud på morgenen eller falder sammen på en diskoteks-sofa efter en lidt for stor dosis hestemedicin.

Vi følger også med, når vennerne morgenen efter tager temperaturen på den forgange aften, og når Tobias træder ind i en ny, stoffri uge med hård træning og læssevis af arbejde.

Lyt til ’Weekendnarkoman’ her.

Et langsomt mord, DR

I 1991 blev der begået 73 mord i Danmark. Jesper Helge Hansen var en af dem. Han blev 27 år gammel, inden han blev fundet død i en vaskekælder med kraniebrud og brister på brystkassen.

I ’Et langsomt mord’ følger vi hans søn Adrian, der 27 år senere søger efter svar om sin far og hans mystiske død, der stadig ligger uopklaret hen. Hvem var han? Og hvem dræbte ham?

Har du hang til True Crime-genren, må du ikke snyde dig selv for denne perle af en podcast.

Lyt til ’Et langsomt mord’ her.

Hvorfor har jeg ikke en kæreste?, DR

Singlekvinderne Stine og Rikke kan ikke helt forstå, hvad der står i vejen for den altopslugende kærlighed, de begge søger. Derfor beslutter de sig for at finde svar i podcastserien ’Hvorfor har jeg ikke en kæreste’: Er de for kritiske? Har de været singler for længe? Ligger djævlen i detaljen? Og hvad nu, hvis man har et donorbarn?

Gennem dagbogsoptagelser fra diverse dates og Tinder-aftener forsøger forskellige eksperter at give deres bud på, hvad der spænder ben for Rikke og Stines jagt på kærlighed anno 2018.

En veldokumenteret podcast, der med garanti giver stof til eftertanke for singler på jagt efter nogen at dele tilværelsen med.

Lyt til ’Hvorfor har jeg ikke en kæreste?’ her.

Alt er nu, Politiken

Kæresteparret Stine og Titan er snublet over den store kærlighed og er midt i planlægningen for fremtiden, da Stine får en foruroligende besked af sin læge.

’Alt er nu’ er en rørende og tankevækkende fortælling om spirende kærlighed, alvorlig sygdom og om, hvordan livet blot er til låns.

Podcast-dokumentaren er barske løjer, der kravler helt ind under huden på dig og bliver hængende, længe efter lyden stopper. Det er en af dem, du ikke glemmer lige foreløbigt.

Lyt til ’Alt er nu’ her.

21 roser, Third Ear x Politiken

I denne podcast kan du følge fortællingen om Danmarkshistoriens største narkosag fra 1997 i både lyd og billeder, når Third Ear endnu engang drysser med deres magi.

Historien fortælles i fem afsnit med lyd og i tre animerede videoklip, hvor vi følger et lille, idyllisk bysamfund med én enkelt husstand, der rummer alt andet end idyl.

Mystikken er i førersædet, mens sagen langsomt udfoldes, og det kan være en god idé ikke at være optaget af alt muligt andet, mens du lytter. Fortællingen kræver nemlig sin tilstedeværelse med sine mange små detaljer og informationer.

Lyt til '21 Roser' her.

Min energi er et andet sted, Politiken

Ved årsskiftet 2016 bliver Anne forladt af sin mand, da deres fælles datter, Barbara, er blot fem måneder gammel. Han er blevet forelsket i Ninna, og det liv, Anne troede, at hun skulle leve, bliver nu delvist overladt til en anden kvinde.

I ’Min energi er et andet sted’ følger vi både Anne og hendes eksmand Nicolas, der i to særskilte afsnit giver deres udlægning af, hvad der skete i den spæde begyndelse af 2016.

Hvordan er det at være den, der bliver forladt? Og hvorfor forlader man moderen til sit nyfødte barn?

Lyt til ’Min energi er et andet sted’ her.

Her kan du lytte til podcasts

Der findes rigtig mange platforme til podcasts verden over, og oftest kan du lytte til din podcast via udgiverens hjemmeside eller app. Dog findes der tjenester, som samler flere podcasts under samme paraply.

Vi giver dig et overblik over nogle af de mest populære her.

Apps:

 • Talk Town
 • Apple Podcasts (kun til IPhones)
 • The Podcast App (kun til IPhones)
 • Pocket Casts
 • Podimo
 • Podbean Podcast App
 • Podcast Addict
 • Castbox
 • Radio24syv
 • Politiken Podcast
 • DR Radio
 • Heartbeats 2.0
 • ITunes

Hjemmesider:

 • Talk-town.dk
 • ThirdEar.dk
 • Radio24syv.dk/podcast
 • Podimo.dk
 • Politiken.dk/podcast
 • Dr.dk/podcast
 • Heartbeats.dk
 • Podtail.com
Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Kultur