TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

Podcasts 2019
Foto: Getty Images Mangler du ideer til gode podcasts? Vi giver dig de bedste danske og internationale podcasts.

35 populære podcasts, du bør unde dine ører

Podcasts er det perfekte alternativ til tv-serier, bøger og film. Vi har samlet de bedste danske og engelske podcasts, der giver dig et fantastisk univers af viden – og kæler for din fantasi.

En god podcast kan forføre dig, helt uden du lægger mærke til det.

Mens du laver mad, cykler, slapper af eller gør rent, kan du tage med til krigen i Syrien, lære nyt om orgasmer eller opklare makabre mord. Du kan lytte med i snakken på herreværelset eller mærke huden prikke af hjerteskærende kærlighedshistorier.

Andre gange kan du grine, til mavemusklerne giver op.

Men hvor skal du starte, når biblioteket af fremragende podcasts konstant vokser sig større og større?

Læs med her, hvor vi giver dig en håndfuld af vores absolutte favorit-podcasts.

Der er noget for krimi-nørder, sladdertanter, samfundsfanatikere og folk, der blot elsker en god historie.

God fornøjelse.

LÆS OGSÅ: 15 fabelagtige bøger, du bør unde dig selv at læse og høre

LÆS OGSÅ: Den ultimative bogguide: 47 fantastiske bøger, du bør give i gave

Hvad er en podcast?

Ordet ’podcast’ stammer angiveligt fra en sammentrækning af ordene ’iPod’ og ’broadcasting’ og er simpelt sagt en lydoptagelse, du kan lytte til, præcis når det passer dig – en såkaldt on demand-tjeneste.

Du kan lytte med fra din smartphone, din tablet eller din computer, og lydoptagelsen kan både være ganske kort eller vare flere timer. Formatet kan variere fra lange fortællinger til debatter, interview eller vidensdeling.  

De bedste livsstils-podcasts

Kærlighedspodcasts
Foto: Getty Images.

1. Det, vi taler om –  Radio24syv

Er der hold i rygterne om kongehuset? Hvad sker der med fyringerne på DR? Og hvordan går det egentlig med den unge mor Nadia Shila?

Danmarks bedste sladdermagasin, ’Det, vi taler om’, dykker hver fredag ned i de historier, vi alle sammen taler om, og som vækker opsigt ude i det ganske land. Programmet lover at tage sladderen seriøst og undersøger gennem den to timer lange udsendelse, om der er hold i rygterne.

Slagets gang styres af ærlige Ditte Okman, der har allieret sig med et panel af branchefolk – og vi tør godt afsløre, at det sjældent går stille for sig.

Lyt til ’Det, vi taler om’ her.

2. 30-års krisen – Heartbeats

Realkreditlån, selvangivelser, karriere og måske endda børn. 30’erne er et skarpt – og nøjagtigt lige så uundgåeligt – hjørne i projekt ’voksenliv’, men det behøver ikke at være så forbandet angstprovokerende.

I podcasten ’30-årskrisen’ tager værterne William og Lars en snak med en række kendte personligheder, hvis alder begynder med 3, om den proces, det er at blive voksen.

Du kan bl.a. høre Sofie Lindes tanker om at skulle være mor, Sus Wilkins’ overvejelser om at befinde sig i en ungdomsfiskeret branche og Frederik Cilius’ tanker om at være mentalt ældre end sine jævnaldrende – og om at knalde nok.

Med podcastens egne ord er ’30-årskrisen’ ”det mindst voksne, og mest voksne, du kan lytte til lige nu”.

Lyt til ’30-årskrisen’ her.

3. Weekendnarkoman – P3

Hver fredag eftermiddag forlader Tobias sit bureaujob og begiver sig ud på et vildt weekend-eventyr, der inkluderer en uendelighed af natklubber, fester – og ikke mindst stoffer.

I podcasten ’Weekendnarkoman’ følger Rikke sin ven gennem lange weekend-nætter, hvor Tobias sniffer hvidt pulver på toiletterne, fester til langt ud på morgenen eller falder sammen på en diskoteks-sofa efter en stor dosis hestemedicin.

Vi følger også med, når vennerne morgenen efter tager temperaturen på den forgange aften, og når Tobias træder ind i en ny uge med hård træning, læssevis af arbejde – og ingen stoffer.  

’Weekendnarkoman’ er et sjældent indblik i en undergrundsverden der for mange af os er et mysterium. 

Lyt til ’Weekendnarkoman’ her.

4. Gossip

I den fiktionsbårne ’Gossip’ følger vi tre usandsynlige, kvindelige venner, som hver uges mødes for at dele den nyeste sladder fra forstadsbyen Golden Acres. En by, hvor sladderen tilsyneladende er mere saftig, end de fleste andre steder.

Den populære forfatter Allison Raskin står bag denne amerikanske komik-podcast, der nok bedst kan sammenlignes med en vaskeægte sæbeopera.

Slå benene op og hjernen fra. Podcasten skal nok underholde dig, uden at du behøver tage stilling til alle de store udfordringer, vi som samfund står overfor.

Lyt til ’Gossip’ her.

5. Hej Mor – Podtail

Ét år ad gangen taler en mor og datter sig igennem den tid, de har kendt hinanden. Fra 1988 til 2018.

Undervejs vender de både store og små begivenheder, der har været med til at forme deres fælles historie – lige fra kvindelige statsministre, terror og politik til tidlige ægteskaber, børn, børnebørn og teenageår.

Således tegnes der ikke blot et billede af en dansk familie, men også et tidsbillede, som de fleste, der har været enten barn eller forælder i 90’erne og 00’erne, vil kunne genkende.

Hyggeligt og rørende, varmt og nostalgisk.

Lyt til ’Hej Mor’ her. 

6. Fries before Guys

Mens du med ’Den grå side’ (se længere nede på listen) kommer med ind i det tilrøgede herreværelse, kommer du med ’Fries before guys’ hele vejen med ind i kvindeværelset. Veninderne Nanna og Josephine lægger ingen fingre imellem, når de ærligt og humoristisk deler ud af egne erfaringer om alt fra kærlighed til sex, pinligheder, orgasmer, tyndskid og knuste venskaber. 

Podcasten er en filterløs snak om den ”virkelige virkelighed”, om at hade sig selv og om at sætte ord på sine følelser. Imens insisterer de to veninder på at bryde grænser for, hvad vi deler med andre.

Krum tær, grin og græd med Nanna og Josephine, der med ét bliver dine mest fortrolige veninder.

Lyt til ’Fries before guys’ her.

7. Når 2 bliver til 3 –  Vores Børn

’Når 2 bliver til 3’ tager dig med rundt i alle de glæder og udfordringer, der hører med, når vi bliver forældre. Om de forventninger, vi har til hinanden som par, og om, hvordan du slutter fred med de valg, du tager, når familien udvides.

Chefredaktøren på Vores Børn, Mette Hovmand-Stilling, leder dig i samtale med personlig rådgiver Daisy Løvendahl trygt igennem forældrelivets udfordringer – både hvis du har større børn, er en nysgerrig bedsteforælder eller venter dig.

Hør podcasten, når du går tur med barnevognen, sidder i bilen eller nyder et afslappet øjeblik i dit eget selskab. Og lyt med, når Pelle Hvenegård fortæller om adoptionens udfordringer, og Daisy Løvendahl åbner op om at miste sit barn.

Lyt til ’Når 2 bliver til 3’ her.

8. Den nye stil – P3

Ægte hiphop-fans vil være i syvende himmel med P3s ’Den nye stil’-podcast, der handler om dansk raps skabelse, og som beretter om alt fra aliasser og slang til dramatiske opgør og store beslutninger.

Mød bl.a. Per Pedersen og lillebror Lars fra Tårnby Torv, der senere rapper sig ind i landets hjerter under navnene Dee Pee og Chief1 i gruppen Rockers by Choice.

Mød også Nikolaj Peyk fra MC Einar og følg kapløbet om historiebøgerne mellem de to danske pioner-grupper: Hvem vinder hiphop-konkurrencen og udkommer først med en dansk rapplade på originalsprog?

Lyt til ’Den nye stil’ her.

9. How to be a girl

Hvad stiller man op, når ens barn fortæller én, så snart han kan tale, at ”han” faktisk er en pige?

Det spørgsmål står denne anonyme mor overfor i podcastserien ”How to be a girl”. I en stærk og personlig podcast fortæller hun om det svære, det dejlige og det udfordrende ved at opdrage et transkønnet barn, og hvordan man som mor skal forholde sig til, at ens barn er født i ”den forkerte krop”.

Det er vigtig lytning for alle i den verden, vi lever i.

Lyt til ’How to be a girl’ her.

De bedste dokumentar-podcasts

Foto: Getty Images.

10. Historien om Lukas – Third Ear x Politiken

Hvordan bliver en helt almindelig dansk dreng fra Sydhavnen til en IS-kriger? Den tidligere Politiken-journalist Jakob Sheikh har i samarbejde med Third Ear lavet podcastserien ”Historien om Lukas”, hvor han undersøger, hvordan det gik til, at Lukas Dam endte sine dage i Syrien i blodig kamp for IS.

Hvad driver en ung mand i et islamisk miljø? Og kunne nogen have stoppet ham?

Spørgsmål som disse prøver Jakob Sheikh at besvare ved at interviewe Lukas’ mor, Karolina, gamle kammerater og mennesker i det islamiske miljø herhjemme. Det er en uhyre vigtig og spændende fortælling om radikalisering.

Lyt til ’Historien om Lukas’ her.

11. Det ekstraordinære – Prxjects

Hvordan bliver man venner med en massemorder? Hvad er hemmeligheden bag at blive 106 år gammel? Og hvordan trøster man døende mennesker som profession? 

I podcastserien ”Det ekstraordinære” går den danske forfatter, foredragsholder, debattør og podcastentusiast Sigurd Hartkorn Plaetner på jagt efter de gode historier om livets mange spørgsmål. De historier, der tilføjer noget ekstraordinært til tilværelsen.

I stor og lille skala fortæller han i hvert afsnit en ny historie om mennesker, samtaler og steder, der fascinerer og gør ondt, eller som er sjove og tankevækkende ud over det sædvanlige. 

Lyt til 'Det ekstraordinære' her.

12. Hjælp mig, jeg er pædofil – P1 Dokumentar

”Kan man være pædofil og samtidig modstander af enhver form for overgreb på børn?” Sådan begynder P1 Dokumentar deres beskrivelse om podcasten, der følger en række unge pædofile mænd, som ikke ønsker at udleve deres seksuelle fantasier.

P1 Dokumentar har fået adgang til et online forum, hvor de såkaldt ”dydige pædofile” skriver sammen, og det giver anledning til en tankevækkende podcastdokumentar om et af tidens største tabuer.

Vi møder en række unge pædofile, som gerne vil have hjælp til at kontrollere deres lyster, men som ikke tør række ud af frygten for de fordomme, de vil møde. ”Hjælp mig, jeg er pædofil” er interessant og grænseoverskridende lytning til dig, der er optaget af svære tabuer og seksualitet.

Lyt til 'Hjælp mig, jeg er pædofil' her. 

De bedste podcasts om kærlighed og sex

KærlighedspodcastsFoto: Getty Images.

13. Alt er nu – Politiken

Kæresteparret Stine og Titan er snublet over den store kærlighed og er midt i planlægningen for deres fælles fremtid, da Stine får en foruroligende besked af sin læge.

’Alt er nu’ er en rørende og tankevækkende fortælling om spirende kærlighed, alvorlig sygdom og om, hvordan livet blot er til låns.

Podcast-dokumentaren er barske løjer, der kravler helt ind under huden på dig og bliver hængende, længe efter lyden stopper. Det er en af dem, du ikke glemmer lige foreløbigt.

Lyt til ’Alt er nu’ her.

14. Hvorfor har jeg ikke en kæreste? – DR

Singlekvinderne Stine på 35 år og Rikke på 41 år kan ikke helt forstå, hvorfor de ikke har en kæreste. Derfor beslutter de sig i podcastserien ’Hvorfor har jeg ikke en kæreste’ at undersøge, hvad der står i vejen for den altopslugende kærlighed, de begge søger.

Er de for kritiske? Har de været singler for længe? Ligger djævlen i detaljen? Og hvad hvis nu, man har et barn?

Gennem dagbogsoptagelser fra diverse dates og Tinder-aftener forsøger forskellige eksperter at give deres bud på, hvad der spænder ben for Rikke og Stines jagt på kærlighed anno 2018.

En veldokumenteret podcast, der med garanti giver stof til eftertanke for singler på jagt efter nogen at dele tilværelsen med.

Lyt til ’Hvorfor har jeg ikke en kæreste?’ her.

15. Min energi er et andet sted – Politiken

Ved årsskiftet til 2016 bliver Anne forladt af sin mand, da deres fælles datter, Barbara, er blot fem måneder gammel. Han er blevet forelsket i Ninna, og det liv, Anne troede, at hun skulle leve, bliver nu til dels overladt til en anden kvinde.

I ’Min energi er et andet sted’ følger vi både Anne og hendes eksmand Nicolas, der i to særskilte afsnit giver deres udlægning af, hvad der skete i den spæde begyndelse af 2016.

Hvordan er det at være den, der bliver forladt? Og hvorfor forlader man moderen til sit nyfødte barn?

Lyt til ’Min energi er et andet sted’ her.

16. Noget om Emma – Sigurd Hartkorn

”Noget om Emma” er egentlig fiktion og en fortsættelse på forfatter Sigurd Hartkorn Plaetners bog ”Noget om Vitus” fra 2015.

Men selvom den er en atypisk podcast, er ”Noget om Emma” med sine stærke replikker og sin store indlevelse lige så stærk som en sand og ærlig kærlighedsfortælling. Den handler om de to unge mennesker, Vitus og Emma, der forelsker sig i hinanden og mister hinanden.

Podcasten tager fat i store spørgsmål som liv og død, valg og fravalg og gør dig klogere på, hvad kærlighed også er og kan være.

Lyt til ‘Noget om Emma’ her.

17. Sex Nerd Sandra

Er du nysgerrig på det, der (primært) foregår syd for bæltestedet, så er ”Sex Nerd Sandra” den perfekte podcastserie for dig.

Amerikanske Sandra Daughterty er programmets værtinde og har siden 2011 hver uge udgivet et nyt afsnit, hvor hun sammen med en ny gæst taler om (og bryder) fordomme og tabuer om sex. Hun giver lytterne et indblik i en verden, der rummer mere end bare akten i sengen - for sex handler også om forspillet, legen, fantasien, legetøjet og fravalget af sex.

Du vil uden tvivl blive klogere på dit eget og andres sexliv, når du hører denne podcast.

Lyt til ’Sex Nerd Sandra’ her.

18. Tændt – DR

”Lets talk about sex” lyder en gammel Salt-N-Pepa-sang - og det er lige præcis, hvad ”Tændt” på P1 gør.

Programmet går helt tæt på videnskaben bag sex, seksualitet, kærlighed, krop og køn. Værtinden Satie Espersen taler om alt fra porno og homoseksualitet til sprøjteorgasmer og seniorsex. Intet er for stort eller småt til at blive vendt, og de fleste kan relatere til (måske ikke det hele), men mange af de ting, der snakkes om.

Lyt til ’Tændt’ her.

De sjoveste podcasts

Sjove podcasts
Foto: Getty Images.

19. Den grå side

Kom med helt ind i herreværelset med Søren Rasteds fremragende podcast, hvor et panel af kendte mænd læser op fra gamle, slibrige udgaver af pornobladet ‘Ugens Rapport’.

Undervejs tages utallige sideveje, mens værterne skiftes mellem at græde af grin og at være særdeles forargede over de fedtede noveller fra bladets grå sider.

Podcasten er et humor-erotisk afbræk til din hverdag, og du vil uden tvivl slippe en lille latter, når du hygger dig med Rasted og drengene.

Lyt til ’Den grå side’ her.

20. Den korte weekendavis – Radio24syv

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Behøver vi at sige mere? Kirsten Birgit og Rasmus Bruun giver den danske befolkning det, de vil høre: Korte nyheder. Meget korte, max 5 minutter. Hvis du skal have et godt grin eller bare blive en (lille bitte) smule klogere på mediebilledet herhjemme, skal du høre ”Den korte weekendavis”.

Du kan ikke lade være med at blive forelsket i den åbenmundede, hudløst ærlige, lettere alkoholiserede og fabelagtige journalist Kirsten Birgit!

Lyt til ‘Den korte weekendavis’ her.

21. WTF with Marc Maron

Den amerikanske komiker Marc Marons podcasts ”WTF with Marc Maron” blev legendarisk, efter han i 2010 interviewede komiker Louis CK i to timer. Interviewet var tåkrummende pinligt og ærligt, og netop derfor blev udsendelsen med Louis CK også kåret til den bedste podcastudsendelse nogensinde af kulturmagasinet Slate.com.

I 2015 kunne Marc Maron igen minde lytterne om, hvad det er, han kan, da han interviewede ingen andre end den forhenværende præsident Barack Obama.

Med humor og ærlighed stiller han alle de spørgsmål, vi normalt ikke tør stille. Det lyder måske skræmmende, men det er også ret sjovt.

Lyt til ’WTF med Marc Maron’ her.

De bedste true crime-podcasts

True Crime-podcastsFoto: Getty Images.

22. Mørkeland

Hvad er det, der får mennesker til at slå ihjel?

Det spørgsmål forsøger Kristine og Camilla hver uge at besvare, når de dykker ned i de mørkeste afkroge af menneskets sind gennem gamle mordsager.

De vender beviser, diskuterer makabre detaljer og overrasker hinanden med nye sager, der er lige dele forargende og fascinerende.

Er du en sart sjæl, skal du nok kigge lidt længere oppe på listen efter et alternativ.

Lyt til ’Mørkeland’ her.

23. Et langsomt mord –  DR

I 1991 blev der begået 73 mord i Danmark. Jesper Helge Hansen var en af dem. Han blev 27 år gammel, inden han blev fundet død i en vaskekælder med kraniebrud og brister på brystkassen.

I ’Et langsomt mord’ følger vi hans søn Adrian, der 27 år senere søger efter svar om sin far og hans mystiske død, der stadig ligger uopklaret hen. Hvem var han? Og hvem dræbte ham?

Har du hang til True Crime-genren, må du ikke snyde dig selv for denne perle af en podcast.

Lyt til ’Et langsomt mord’ her.

24. Kvinden med den tunge kuffert – Third Ear x Politiken

Intet er, som det plejer, på det gamle Ørslev Kloster.

En kvinde med en tung kuffert har netop indlogeret sig for at få ro til sit arbejde, men pludselig begynder ting at forsvinde, og stemningen bliver besynderlig. Om natten er der larm på gangene.

Står en af beboerne bag? Og hvem er kvinden med kufferten egentlig?

True Crime-podcasten, der har høstet enorm ros, tager dig med på jagt gennem Danmark efter den sande historie om kvinden med den tunge kuffert, der udgiver sig for at være alle andre end sig selv.

Lyt til ’Kvinden med den tunge kuffert’ her.

25. Man kan aldrig vide – Radio24syv

Hvordan kan man erklære sin kærlighed til en kvinde, gifte sig med hende for derefter at forsvinde og stjæle fra samtlige af hendes familiemedlemmer, uden at nogen opdagede det?

Det er blandt andet et af de svindelnumre, som manden Mads Andersen begår. Mads er ikke hans rigtige navn, men hvem er ham Mads egentlig? Hvordan kan han bedrage folk, han siger, han elsker? Og hvorfor mangler han to af fingerspidserne på venstre hånd?

Som lytter stiller man sig selv flere og flere spørgsmål, som podcastserien skrider frem. Men den giver også et indblik i en bedragers verden.

Du vil blive rystet over, hvad han kan finde på… virkelig rystet…

Lyt til ’Man kan aldrig vide’ her.

26. I et forhold med – Third Ear

I Third Ears legendariske "I et forhold med..." er der lagt i kakkelovnen til en ægte kærlighedshistorie. Troede du.

For ”kærlighedshistorien” mellem den enlige mor Amanda og den charmerende Casper tager et tvist, du aldrig havde set komme, og pludselig bliver du nødt til at høre podcasten fra ende til anden for at forstå, om du virkelig hørte rigtigt.

”I et forhold med” er Third Ears mest populære podcast og blev for nyligt filmatiseret med den virkelige Amanda Kastrup i hovedrollen, mens Casper blev spillet af skuespilleren Esben Dalsgaard.

Lyt til ’I et forhold med’ her.

27. Caliphate –  New York Times

Følg New York Times-journalisten Rukmini Callimachi, mens hun ærligt og nøgternt rapporterer fra Islamisk Stats krigszoner og fra Mosuls fald. Imens gør hun status over krigen mod terror og spørger sig selv, hvad det er, vi i virkeligheden kæmper for.

Modsat mange andre podcasts på denne liste er ’Caliphate’ en betagende fortælling om en grufuld verden og politiske strukturer, der får nationer til at gå i brand.

Historien tigger næsten om dramatiske virkemidler og amerikansk sentimentalitet, men med sin journalistiske nerve mister programmet sjældent sin lødige tilgang til materialet.

Lyt til ’Caliphate’ her.

28. Dobbeltmordet – DR

Er der gemt en lille detektiv i dig, så vil podcasten ”Dobbeltmordet” uden tvivl falde i god jord. I podcastserien prøver DR-journalisterne Mads Petter Kühnel og Julie Thing nemlig at opklare Danmarkshistoriens største uopklarede mordgåde.

En tidlig søndag morgen den 20. februar 1948 bliver to lig fundet på Peter Bangs Vej på Frederiksberg . Der er tale om kontorchef Vilhelm Jacobsen og hans hjemmegående hustru, Inger Magrethe Jacobsen, som begge er blevet brutalt myrdet.

Mange mystiske spor - en stok ved ligene, væltede tulipaner og blodspor på gulvet – følges for at søge forklaringen på, hvorfor to helt almindelige mennesker skulle dø.

Lyt til ’Dobbeltmordet’ her.

29. Mord i Rum Sø – Radio24syv

”Mord i Rum Sø” er endnu en historisk mordgåde fra 1975 om opfinderen Egon Ploug, der forsvinder fra en passagerfærge på vej fra Esbjerg til Harwich i England.

For hvordan forsvinder man fra en færge? Hvorfor blev hans lig fundet i Nordsøen en måned senere? Og hvem var ude efter den danske opfinder?

Mordet på Egon Ploug har efterladt mange spørgsmål, og i ”Mord i Rum Sø” forsøger de to Radio24syv-journalister Anders Thorkil Bechgaard og Jesper Henriksen at finde svar på opfinderens tragiske skæbne i Nordsøen.

Lyt til ’Mord i Rum Sø’ her.

30. Serial

En af verdens måske mest populære podcasts vender stærkt tilbage med sin tredje sæson den 20. september. Og der er god grund til at følge med, når den amerikanske podcast-serie Serial undersøger sande kriminalsager med en fortællerstrategi, der gennem årene har høstet en række anerkendte priser.

I tredje sæson tager holdet bag Serial et nærmere blik på retssystemet gennem fortællinger om helt normale sager fra en retssal i Cleveland, USA. Et år med sager, der spænder vidt og bredt, men som alle har det til fælles, at de overrasker i deres fremgangsmåde og stiller spørgsmålstegn ved retspraksis.

Har du endnu ikke hørt sæson 1 og 2, har du masser af god lytning til gode. Følg mordsagen om den 18-årige Hae Min Lee fra Baltimore, Maryland, eller lad dig fænge af historien om sergeant Bowe Bergdahl, som blev holdt til fange af Taleban i fem år og derefter blev anklaget for desertion. Alt sammen fortalt af den dygtige journalist Sarah Koenig.

Lyt til ’Serial’ her.

31. Ringbindsattentatet – Third Ear

Endnu en historisk kriminalsag tages til nøjsom behandling, når Third Ear udfolder fortællingen om Ringbindsattentatet fra slutfirserne.

Bent Skjold Nielsen er blevet skudt i maven, da han åbnede et indpakket ringbind i sin kærestes lejlighed, men ingen ved, hvem der står bag det mystiske drabsforsøg, som dengang blev et af Danmarkshistoriens mest mærkværdige sager.

Podcastkollektivet har endnu engang allieret sig med Politiken, og gennem interview med de involverede gør Tim Hinman og Krister Moltze lytterne klogere på, hvad der helt præcist skete under det omdiskuterede attentat i firserne.

Lyt til ’Ringbindsattentatet’ her.

32. 21 roser – Third Ear x Politiken

I denne podcast kan du følge fortællingen om Danmarkshistoriens største narkosag fra 1997 i både lyd og billeder, når Third Ear endnu engang drysser med deres magi.

Historien fortælles i fem afsnit med lyd og i tre animerede videoklip, hvor vi følger et lille idyllisk bysamfund med én enkelt husstand, der rummer alt andet end idyl.

Mystikken er i førersædet, mens sagen langsomt udfoldes, og det kan være en god idé ikke at være optaget af alt muligt andet, mens du lytter. Fortællingen kræver nemlig sin tilstedeværelse med sine mange små detaljer og informationer.

Lyt til '21 Roser' her.

33. Myrdet – Lytbare Podcasts

TV-vært og tidligere efterforsker ved politiet Sebastian Richelsen og komiker Anders Grau mødes i denne podcast for at præsentere sande historier om voldsomme seriemordere for hinanden.  

Få blandt andet historien om Ted Bundy – en charmerende og intelligent, men også psykopatisk seriemorder, eller om John Wayne Gacy, der også er kendt som The Killer Clown, og som blev dømt for drabene på 33 yngre drenge.

Det er vilde sager, der bliver vendt i ”Myrdet”, men du får foræret rare pusterum med de to værters komiske tilgang til de makabre alvorligheder.

Lyt til 'Myrdet' her.

De bedste samfundsdebatterende podcasts

Politiske podcasts
Foto: Getty Images.

34. Mennesker og medier – P1

Mangler du en podcast, der kan gøre dig klogere på det samfund, vi lever i, skal du lytte til 'Mennesker og Medier' - radioprogrammet, der også kan hentes som podcast.

Her tager den legendariske jounalist Kurt Strand fat i aktuelle problemstillinger mellem, ja, mennesker og medier. Skal journalister stå til ansvar for at have skabt Donald Trump? Og burde de have sparet på detaljer i Kim Wall-sagen?

Aktuelle sager tages til grundig debat, når Kurt Strand og hans mange, spændende gæster inviterer til selvransagenlse og mediesnak.

Lyt til ’Mennesker og medier’ her.

35. Q&A

I dette ugentlige mediemagasin sætter Henrik Qvortrup og Mikkel Andersson deres finger på ugens største mediepulse - lige fra DR-fyringer til den dræbte Nedim og en forfulgt Jim Lyngvild. 

Værterne er ikke bange for at være nærgående eller kritiske - og har ifølge debattører også overtrådt grænsen mere end én gang. Ikke desto mindre får du både underholdning og samfundsdebatter nok i dette lydmagasin, der bæres frem af de to kontroversielle herrer, der også lægger navn til Radio24syv-programmet. 

Lyt til Q&A her. 

Her kan du lytte til podcasts

Der findes rigtig mange platforme til podcasts verden over, og oftest kan du lytte til din podcast via udgiverens hjemmeside eller app. Dog findes der tjenester, som samler flere podcasts under samme paraply.

Vi giver dig et overblik over nogle af de mest populære her.

Apps:

 • Apple Podcasts (kun til IPhones)
 • The Podcast App (kun til IPhones)
 • Pocket Casts
 • Podbean Podcast App
 • Podcast Addict
 • Castbox
 • Radio24syv
 • Politiken Podcast
 • DR Radio
 • Heartbeats 2.0
 • ITunes

Hjemmesider:

 • ThirdEar.dk
 • Radio24syv.dk/podcast
 • Politiken.dk/podcast
 • Dr.dk/podcast
 • Heartbeats.dk
 • Podtail.com
Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Kultur