Sophie Løhde
SPONSORERET indhold

Jeg ville sige til mit yngre jeg, at jeg ikke skulle forsøge at tilfredsstille alle

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) om stærke, inspirerende kvinder, om at bruge for lang tid på små detaljer og om at være ung udenpå og gammel indeni.

Af: Redaktionen
19. jan. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Hvornår vidste du, hvad du skulle bruge dit liv på?
– Jeg er vokset op i en politisk interesseret familie, hvor jeg altid fik at vide, at det er ikke nok at være et brokkehoved – man er også nødt til at gøre en indsats selv. Jeg startede tidligt i politik, men kan ikke sætte en startdato på. Det kom snig-ende, og i dag kan jeg slet ikke lade være med at bruge det meste af døgnet på politik. Jeg har fået mit drømmejob, og det er jeg både ydmyg og stolt over. Til gengæld vil jeg ikke afvise, at jeg en dag skal bruge mit liv på noget helt andet.

LÆS OGSÅ: Hun er læge for det britiske kongehus: "Jeg går ikke op i størrelsen på mine patienters bankbog. Men i dem som mennesker"

Hvornår føler du dig allermest lykkelig?
– Ubetinget når jeg er sammen med min familie og min dejlige kæreste.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?
– I virkeligheden er jeg enormt uinteresseret i alder, og jeg går hverken op i min egen eller andres alder. Jeg ser mennesker frem for datoen på deres dåbsattest. Når mine venner skal drille mig, påstår de, at jeg er som en gammel dame fanget i en ung kvindes krop. Det er nok mest af alt en hentydning til, at jeg i virkeligheden er meget gammeldags på mange punkter. Mit yndlingsslik er bridgeblanding, jeg er stor fan af Lise Nørgaard, og jeg er en "Gertrud Sand" i forhold til julepynt.

Hvad skal en mand gøre for at gøre indtryk på dig?
– Jeg er altså helt vild med galante mænd. Det går aldrig af mode, og det får mig til at føle mig som en kvinde. Skal en mand virkelig gøre indtryk på mig, så skal han også være lyttende, udfordrende og vise, at han virkelig brænder for noget.

Hvad er absolut musthave i dit klædeskab?
– Det er mine høje hæle. Jeg går næsten altid i stiletter, men er altid helt nede på jorden alligevel.

Hvad er dit mest irrite­rende karaktertræk?
– Jeg tror, at mange af mine kollegaer vil sige, at jeg ofte er meget detaljeorienteret. Det kan nok godt være lidt irriterende en gang imellem, og det gør, at jeg nogle gange bruger alt for lang tid på ting, som andre mennesker har overstået på få minutter. Grundighed er jo også et plus, men jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne frigive noget mere tid ved nogle gange at tage lidt lettere på tingene.

Hvad skal du nå at prøve, inden du dør?
– At blive mor. Det at få et barn må være noget af det største i livet.

Hvilken anden kvinde har inspireret dig mest?
– Jeg er inspireret af stærke kvinder, der har gjort en markant forskel – også selvom jeg langtfra er enig med dem i alt. Hvis jeg skulle nævne nogle forskellige kvinder, der på hver deres måde er seje, kunne det være Margaret Thatcher, Lise Nørgaard og Mother Teresa. De kan ikke sammenlignes, men de er alle enormt inspirerende, og jeg har dyb respekt for dem. I mit eget liv er det nok min mor, der har inspireret mig mest, fordi hun på mange måder har været et forbillede for mig, og fordi hun har opdraget mig ud fra devisen om, at det er vigtigere at kunne svømme end at kunne bunde.

Hvad er dit livs største nedtur?
– Da jeg blev alene efter et langt parforhold. Jeg blev ensom, da jeg pludselig boede alene og skulle begynde på et nyt liv, og jeg måtte virkelig arbejde med mig selv for at blive glad igen.

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?
– At jeg skulle lade være med at forsøge at tilfredsstille alle. Det kan ikke lade sig gøre, og man ender ofte med ikke engang at kunne tilfredsstille sig selv. 

LÆS OGSÅ: Hun har skabt en stilet-revolution i London

LÆS OGSÅ: Astrid Krag: "Jeg skriver med jævne mellemrum min egen nekrolog"

LÆS OGSÅ: Pia Olsen Dyhr: Det bør enhver mand vide om kvinder...