Game of Thrones

Foto: HBO Nordic Kært barn har mange navne. Daenerys Targaryen kaldes f.eks. både Khaleesi, Dany og Dragon Mother.

Faker’s guide til Game of Thrones: 11 insider-tips der får dig til at lyde som en vaskeægte fan

Med premieren på ottende og sidste sæson af Game of Thrones kan det føles, som om det eneste alle taler om, er Jon Snow, Jerntronen og White Walkers. Vil du gerne være med under snakken ved frokostbordet, giver vi dig her 11 insider-tips, der får dig til at lyde som en ægte Game of Thrones-fan.

Vinteren er nået til Westeros, og i nogenlunde samme fart er den ustoppelige besættelse af hitserien Game of Thrones nået frokostborde, middagsaftaler og familiefester verden over.

Er du træt af at sidde stille og alene tilbage, når snakken falder på Jon Snow, The Lannisters og den der hvide zombiehær, du i grunden ikke aner noget om? Eller orker du bare ikke flere kommentarer som ”Har du levet under en sten” eller ”Bare det var mig, der stadig havde hele serien til gode”?

Vi har samlet 11 simple råd til dig, der ikke har set serien, men som gerne vil fake dig igennem den uundgåelige Game of Thrones-samtale.  

OBS! Læs ikke med, hvis du har planer om rent faktisk at se serien. Her er nemlig masser af spoilers.

LÆS OGSÅ: Ny Game of Thrones teaser er på gaden: Her er tre serier, du kan udnytte ventetiden med

LÆS OGSÅ: 25 vidunderlige film, du skal se på Netflix

 1. Kampen om Westeros: Når alt kommer til alt handler Game of Thrones om jagten på Jerntronen og herredømmet over Westeros. Og der er mange, som mener, at de har retten til at herske. Derfor kan du snildt gætte med, når snakken over frokostbordet leder imod den endelige magtkamp. Bliver det Cersei, The Night’s King, Jon Snow, Daenerys Targaryen eller en helt femte, der ender på tronen? Dit gæt er lige så kvalificeret som alle andres, og er du helt på bar bund, kan du altid gætte på, at ingen vinder.
 2. ”The Red Wedding”: Det vildeste afsnit er uden sammenligning ”The Rains of Castamere” – bedre kendt som ”The Red Wedding”. Altid. Her bliver tre af hovedfigurerne i alles favorit-familie, Stark, brutalt slået ihjel under et bryllup, og tilsætter du ord som ”vanvittigt” eller ”game changer”, bliver du svær at gennemskue.
 3. Ingen kan vide sig sikre: Generelt er det faktisk sådan, at ingen – ligegyldigt hvor sympatiske, succesfulde eller likeable de er – er sikre i Game of Thrones. Først blev alles favorit-far Ned Stark halshugget allerede i episode 9, og derefter fulgte mordet på en lang række andre seerfavoritter, hvoraf nogle knap nåede at leve, før de døde. Du kan derfor roligt byde ind i samtalen med et: ”Jeg tror, han/hun dør”. Indsæt f.eks. dværgen, Kingslayer, en af dragerne eller Arya – selvom vi ikke håber på nogen af delene.
 4. Daddy issues: Graviditet er også et emne, du fint kan bringe på banen i forbindelse med den nye sæson. Cersei Lannister er gravid, tilsyneladende med sin tvillingebror/incestuøs elsker Jamie (danske Coster-Waldau), men det store spørgsmål er, om Daenerys også bærer rundt på en lille Targaryen, der har Jon Snow som far. Dér er dit gæt lige så kvalificeret som en ægte fans.
 5. Kært barn har mange navne: Daenerys Targaryen, den lyshårde skønhed med drager, har mange navne, og det er de færreste fans, som bruger hendes fødenavn, når de omtaler hende. Brug derfor hellere det noget lettere ”Dragon Mother”, ”Khaleesi” eller blot ”Dany”, hvis du får behov for at nævne hende.
 6. Ondskaben kommer i mange former: Bliver du kastet ind i en snak om seriens ondeste karakter, har du et par valgmuligheder at vælge imellem. Dem får du her:

  Ramsay Bolton: Den sadistiske stjernepsykopat, som nyder at torturere, kastrere og misbruge favoritkaraktererne Theon og Sansa til uigenkendelighed. Han er ganske vist død, men stadig et sikkert kort at bruge.

  The Night’s King: Han slår de gode ihjel, forvandler døde til en gigantisk zombie-hær og er nu på vej ind over Norden, bevæbnet med en isspydende drage. Alt peger på, at han er ond, men er det hele nu også så simpelt?

  Cersei Lannister: Efter at have mistet godt og vel hele sin familie – inklusive sine tre børn – er Cersei blevet bidt af en gal dronning. Hun er udspekuleret, hævngerrig og morderisk i en grad, der måske gør hende til seriens mest vanvittige karakter.

  Joffrey Lannister: Han er ganske vist død for længst, men Cersei (og Jamies) sindssyge søn var en tikkende bombe af de helt store. Ham kan du fint smide ind i puljen.

  Euron GreyJoy: Danske Pilou Asbæk gør sig godt som led satan i rollen som den tyranniske Euron, der ikke rigtigt er til at stole på. Han er ganske vist ikke lige så udspekuleret som Cersei eller lige så skræmmende som The Night’s King, men ond er han uden tvivl.
 7. Ulykkelig kærlighed: Jon Snow og Daenerys Targaryen er romancen, vi har ventet syv sæsoner på skulle ske. Men Gud forbyde, at du skulle foreslå, at serien ender lykkeligt for de to. Det er ikke i Game of Thrones’ ånd, hvor end vi gerne ville have det. Gæt hellere på, at én af dem dør, at de slår hinanden ihjel, eller at de ender som fjender. Det er langt mere sandsynligt.
 8. Upassende romancer: Jon Snow er for resten hverken en bastard eller søn af Stark-klanens nu afdøde overhoved Ned, som vi ellers har troet helt frem til sæson 7. Han er nemlig en Targaryen, hvilket gør ham til Daenerys’ nevø og til arving af Jerntronen. Han eller Khaleesi ved det bare ikke endnu, så du kan fint spørge dine debat-makkere, om de mon tror, at parret indleder et incestuøst forhold eller helt bryder kontakten. 
 9. De hurtige og sikre: Prøv dig frem med sætninger som ”Hold the door”, ”Winter is coming” og ”You know nothing, Jon Snow”. De skal nok holde dig kørende.
 10. The White Walkers: Alle taler om The Night’s King og hans hær af zombier, der dræber alt og alle. Og det er faktisk temmelig nemt for dig at tale med, eftersom vi endnu ikke ved noget som helst om The White Walkers og deres mission. Vil de dræbe alle? Er de i virkeligheden gode nok? Er nattens konge efter tronen, eller vil han blot overtage verdensherredømmet og udslette menneskeheden? Teorierne er mange, og du kan snildt skyde løs med de mest utænkelige scenarier.
 11. The Nights King: Nu vi er ved The Night’s King, så kan du også smide en populær fanteori på bordet, når snakken falder på, hvem ham med de isblå øjne egentlig er. Flere mener nemlig, at der er tale om ingen andre end den synske Stark-lillebror Bran, som kan rejse i både tid og sted.
Se, hvad vi ellers skriver om: Serier

610x200_woordy_knap2.jpeg