SPONSORERET indhold

Danske festivaler: Find din favorit i listen her

Danmark er et af de lande i verden med allerflest musikfestivaler pr. indbygger. Faktisk findes der over 100 forskellige festivaler fordelt over landet. Her på siden får du en gennemgang af de danske festivaler.

Af: Sara Kirstine Hald Foto: Getty Images
01. jun. 2024 | Livsstil | ALT for damerne

Uanset hvordan du foretrækker din festival, skal der nok være en (eller to eller tre), festivaler, der falder i din smag. Ja, den største udfordring er nok at få tid til det hele. Mange af dem ligger i månederne maj til august, men de strækker sig over hele året.

Læs også:

Hvilke er de største festivaler i Danmark?

Der findes forskellige slags festivaler i Danmark. Det kan derfor være svært at afgøre, hvilke festivaler i Danmark, der egentlig er de største.

Målt på antal besøgende, ligger bl.a. Distortion, Copenhagen Jazz Festival og Grøn Koncert i toppen af listen. Det er dog alle "fragtmenterede" festivaler ment på den måde, at de enten er spredt ud over flere forskellige byer (Grøn Koncert) eller over et stort geografisk areal, hvor flere forskellige scener, spillesteder og interessenter er inde over (Copenhagen Jazz Festival og Distortion).

Kigger vi på de "sammenhængende" festivaler, er det Roskilde Festival, Northside, Tinderbox, Smukfest og Jelling Musikfestival, der tager titlen som de største danske festivaler. Her er der én festivalplads, hvor alting foregår.