Forførende fortællinger: Se de bedste erotiske romaner
SPONSORERET indhold

Forførende fortællinger: Se de bedste erotiske romaner

Af: Charlotte Holm Pedersen
04. sep. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Anaïs Nin har skrevet de to novellesamlinger 'Venusdeltaet' og 'De små fugle' (1977 og 1979), som begge indeholder en række små fortællinger, der nok skal sætte gang i pulsen. Alle novellene kredser nemlig om deres hovedkarakters erotiske oplevelser.


Læs også Eurowomans guide til erotisk litteratur: Erotikken pirrer: 12 erotiske klassikere

'Elskeren' (1984) af Marguerite Duras anses som klassiker. I romanen følger man en ung fransk piges forhold til en 12 år ældre kinesisk mand.


Læs også Eurowomans guide til erotisk litteratur: Erotikken pirrer: 12 erotiske klassikere

De pirrende erotiske romaner er kommet på alles læber efter udgivelsen af 'Fifty Shades of Grey', som alene i Amerika har solgt over ti millioner eksemplarer. Men der er meget mere at komme efter i de erotiske bøgers univers. Se et udvalg her.


Læs også: Vi tænder på fortællingen mellem sexscenerne

'Et kød' (2012) af Kristina Stoltz er endnu en novellesamling, der er spækket med lystige historier. Novellerne tager både udgangspunkt i et kvindeligt og et mandligt synspunkt.   

Og her er den så 'Fifty Shades of Grey' af E.L. James, der er den første roman i trilogien om den unge Anastasia Steele, der lader sig forføre af den succesfulde forretningsmand Christian Grey.


Læs også: Erica Jong i hård kritik af 'Fifty Shades' 

I 1952 udgav D.H. Lawrence romanen 'Lady Chatterlys elsker', der skildrer en kvindes løsrivelse fra sin impotenet mand. Istedet vælger hun at leve sammen med herregårdsskytten Mellors - et valg, som medfører et skridt ned af den sociale og økonomiske rangstige.  

Navnet Lolita vil vække genklang i manges ører og vil sandsynligvis hurtigt sættes i forbindelse med en promiskuøs pige. Dette skyldes oprindeligt romanen 'Lolita' (1955) af Vladimir Nabokov, der omhandler en ældre mands fascination af en ganske ung pige, Dolores - også kaldte Lolita,  på kun 11 år.

'Krebsens vendekreds' (1934) er skrevet af Henry Miller og er en selvbiografisk roman, hvor man følger Millers liv i Paris tilbage i 1930'erne. Iøvrigt har forfatterinden Anaïs Nin skrevet forordet til romanen.