Her er de 3 mest sexede ord en mand kan sige
SPONSORERET indhold

Her er de 3 mest sexede ord en mand kan sige

Vi bilder hinanden ind, at kvinder er meget komplekse væsener. Det er derfor, visse mænd tror, de skal på kursus i at forføre, for det kan umuligt tænkes, at det kunne være nemt? Vist så - og de kvinder, der netop nu tænker 'jeg har brug for mere end tre ord', bliver klogere.

Af: Stephanie Caruana Foto: Getty
27. maj. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

KLUMME: Der er ord, der er magiske. Der er sætninger, der rummer så meget kraft, at de kan ændre liv og hjerter. Her er tre små ord, der kan ændre dit. De skal bruges varsomt, men brug dem. Jeg læste først om denne sætning i et blogindlæg for såkaldt bevidstgjorte mænd, og da jeg først lige havde fået skrællet den klæge, new age agtige mand-til-mand tone af, så må jeg sige, at der er dyb, dyb sandhed i postulatet om kraften i den sætning.

Altså. Voksne kvinder laver lister i hovedet. Mange af os, i hvert fald. Hver dag er der ting, der skal ordnes, huskes, omorganiseres i ethvert kvindeliv. Ofte er hun den eneste, der kender dem og derfor den eneste, der stresser over dem, men det gør dem ikke mindre reelle og vigtige for hende.

Der, hvor en mand kan træde til, hvad enten han er sidste nats erobring, en livslang kærlighed eller et eller andet sted midt i mellem, er derfor ved at bruge denne sætning:

"Den klarer jeg".

Tre bitte små ord, der gør hende våd, blød og smilende. Bare det at få fjernet en enkel ting fra den mentale liste er en lettelse. Tro mig.

LÆS OGSÅ: Her er opskriften på et godt ægteskab

De tre ord, med handling bag, viser, at han ser hende, ser et behov, hun har. Og det kan være den mest åndssvage lille ting til en lidt større gestus. Han behøver ikke være superhelt, redde hverken hende eller verden. Han skal ikke fikse noget i hende, men måske række hende det, hun har brug for, så hun i fem minutter kan slippe for det, slippe de store forventninger til sig selv og bare være? Fordi hun ved, der er nogen til at gribe hende eller bare vise hende, hvor faldskærmen er.

Det er ikke noget, der er livsbaneændrende. Det er bare lige nok til, at hun mærker, at han vil hende og vil anstrenge sig bare lidt, når det gælder.

De fleste kvinder tager gerne en omvej via C, når de alligevel skal fra A til B, hvis det kan glæde et andet menneske. Det er bare sådan, vi (også) er skruet sammen. De fleste mænd er dedikerede på den måde, at de udstikker en retning for sig selv - og så bliver de i den bane. Det er ikke ond vilje, det er mere sådan en vane. Og det er generaliserende.

Der er intet værre end en partner, der ikke er generøs. For sådan føles det, sådan lidt småligt, når den anden aldrig går ud af sin vante bane, strækker sig. Som er mere 'helst ikke'-typen. Det kan selvfølgelig skyldes alt muligt. Manglende overskud hos ham, at han ikke er reelt interesseret - eller bare klassikeren: At han simpelthen ikke ser, at det ville være så skide dejligt, hvis han bare lige så op fra den bane.

Og det er ikke kun de praktiske ting; det er omsorgen i det. Det er at mærke, at han gerne sætter sig i hendes sted, ikke kun måler verden efter sin egen standard.

LÆS OGSÅ PÅ EUROWOMAN.DK: 6 ting vi ubevidst gør, der ødelægger vores forhold

Omvendt så kan man også blive lullet ind i, at det betyder meget mere, når en mand pludselig strækker sig. At han af sig selv tilbyder at købe ny madras til hendes seng, handler måske om at kunne ligge mere behageligt hos elskerinden. At han har takeaway med på en tirsdag, når han ved, hun har haft en hård uge, eller siger 'mød mig her, vi spiser ude', er til gengæld blødgørende, omsorgsfuldt.

Men det skal på den anden side ikke være en omklamrende hvirvelvind af hjælp eller gode råd fra den anden. Det skal ikke være en styring af hendes behov over i den bane, han har udstukket for sig selv. Ja, det gælder begge, egentligt.

Små ting rækker helt utroligt langt. Nogle gange kan man blive næsten for taknemmelig over meget lidt. Fordi det er stort at møde den generøsitet, der ligger i 'den klarer jeg', og det er ikke en patroniserende gestus. Det er et tilbud.

Nogle mænd tror, at kvinder er meget mere komplicerede, end vi reelt er. Rigtig mange kvinder vil gerne være det. Men det er så simpelt. Vi vil ses. Vi vil kunne mærke, at den anden har set os, uanset køn. Og de fleste af os vil gerne strække os for den anden.

Jeg forstår godt, at det kan være svært at se, hvad det er kvinder vil have. Det kan betyde enten en resignation hos ham, der er så nemt at opfatte som dovenskab, eller forsøg på at styre, spille spil. Begge mandestrategier kan ende med den klassiske bitre anklage om at 'I kvinder har gjort mænd overflødige'. Vel har vi ej.

Nogle gange kommer det bare ikke så nemt. Nogle gange kommer det for sent. Eller slet ikke. Nogle gange er det nemmere at sige, 'fuck det, det klarer jeg selv'. Og så gør man det.

Jeg tror, nej, jeg ved, at jo oftere, man gør det i et parforhold, jo nemmere er det at gå, gøre tingene selv, langsomt selv lære at slippe de forbandede lister. Så lever man gerne med at få en faldskærm, når man falder og en anden ikke kan gribe én helhjertet, holde om en, så man kan ånde lettet op. Så falder man måske bare blødt på den madras, han orkede at købe, da man stod der, fraskilt, fattig og frustreret, og ikke selv orkede.

Det er ikke nok. Men det er dog noget.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du prøve en trekant i dit parforhold

LÆS OGSÅ: Debat: Slip din mand fri

LÆS OGSÅ: Få det parforhold, du drømmer om