Kaya Brüel far
Foto: Peter Hauerbach/Her & Nu Som sin mor - og resten af familien på morens side - er Kaya Brüel gået musikvejen.

Kaya Brüel om at tilgive sin kendte mor: ”Hun valgte mig jo fra”

Som barn vinkede sangeren i en tidlig alder farvel til sin kendte mor. I denne uges Hendes Verden fortæller Kaya Brüel om, hvordan hun har tilgivet og accepteret kvinden, der valgte hende fra.

Lyden af hendes mors sange blev sat på pladespilleren, når Kaya Brüel som lille pige savnede den kvinde, som boede så langt væk fra hende.

Hendes forældre blev nemlig skilt, da hun var barn, og mens Kaya blev boende hos sin far i København, flyttede hendes kendte musiker-mor, Sanne Brüel, væk fra datteren for at bosætte sig i Aalborg.

– Der er næsten ikke noget værre for et barn end at miste en mor, som stadig er dér. Hun valgte mig jo fra, siger Kaya Brüel til Hendes Verden.

– Jeg er glad for, at jeg ikke var et skilsmissebarn i en 7/7-ordning. Jeg savnede dog min mor, men så tog jeg til Aalborg og besøgte hende. Men jeg var på besøg hos mor, understreger hun videre til ugebladet.

sanne og rebecca brüel.jpgMoster (t.v) og mor, Rebecca og Sanne Brüel, da Kaya blev gift med filmmanden Kenneth Kainz i 1998. (Foto: Michael Stub/Her & Nu)

Har tilgivet sin mor

Kaya Brüel er i dag selv mor til Asta på 18 år og Alois på 8 år, og når hun ser tilbage på sin egen mors måde at gribe forældreskabet an på, er den 46-årige sanger meget bevidst om, at hendes egne børn ikke skal opleve det samme – også selvom Kaya Brüel har tilgivet sin mor.

– Jeg er blevet den mor, jeg ikke selv havde. Eller rettere: Jeg er den mor, mine børn skal have. Når bladene spørger mig om sådan noget som, ”hvad er det bedste skønhedsråd, du har fået af din mor?”, kan jeg ikke svare. Jeg er jo ikke opvokset med en mor tæt på. Men jeg gør alt det for mine børn, som jeg ikke selv fik, forklarer hun.

– Det er en del af mig at acceptere og tilgive, og jeg har fundet ud af, at du tilgiver din mor ved at se hende som et menneske. Jeg så tidligt, hvem hun var, og hvad hun kunne give mig. Hun var ikke den mor for mig, som jeg selv er blevet for mine børn. Til gengæld var hun sjov, omsorgsfuld, kærlig og musikalsk. Jeg har dealet med alt det, og vi havde ikke noget stort behov for at få talt ud, inden hun døde. Jeg bebrejder hende ikke noget.

Kaya Brüel er stadig sammen med børnenes far, instruktør Kenneth Kainz, som hun mødte som 24-årig.

Læs HELE interviewet i Hendes Verden – på gaden mandag.

- Her fortæller Kaya Brüel om at møde kærligheden som ung, livet på scenen med job-usikkerhed – og hvem der er hendes livs vigtigste vejleder.

Hvem er Kaya Brüel

  • Født 30. august 1972 i København og datter af sanger Sanne Brüel og arkitekt Niels Herskind.
  • Pladedebuterede som 19-årig og fik stor succes. Siden er det blevet til 10 soloudgivelser.
  • Har lagt stemme til flere tegnefilm og børneudgivelsen Åh Abe.
  • Deltog i Vild med dans i 2011.
  • Gift og har to børn på 18 og 8 år.
  • Aktuel i Divaer i Glas fra 17. august 2019 og med City Singler fra 18. september.

Kaya Brüel børn.jpgKaya Brüel med manden Kenneth Kainz og deres to børn Alois Kainz og Asta Kainz til premieren på "Skammerens datter 2" tidligere i år. (Foto: Lars E Andreasen/Her & Nu) 

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Musik