Lady Gaga lider af posttraumatisk stress syndrom

Lady Gaga lider af posttraumatisk stress syndrom

Lady Gaga åbner for første gang op om stor personlig hemmelighed

Lady Gaga havde et vigtigt budskab til unge hjemløse i New York. Se videoen her.

"BE BRAVE" stod der med store bogstaver på Lady Gagas t-shirt, da hun for nylig afslørede, at hun lider af posttraumatisk stress syndrom (PTSD).

Det var i forbindelse med et besøg på et herberg for unge hjemløse i LGBT-miljøet i New York, at den 30-årige amerikanske sangerinde for første gang fortalte, at hun lider af sygdommen, skriver Guardian.

- Jeg har ikke de samme slags problemer som jer, men jeg har en psykisk sygdom, og jeg kæmper med den psykiske sygdom hver dag, fortalte hun de unge, der selv kæmper med fattigdom og problemer i familien.

Lady Gaga, som i virkeligheden hedder Stefani Joanne Angelina Germanotta, overraskede de udsatte unge med julegaver i november måned som led i venlighedskampagnen "Share Kindness" i samarbejde med tv-programmet Today på den amerikanske tv-station NBC.

- Det er virkelig vigtigt at minde disse børn, som lider efter en traumatisk oplevelse eller af at blive forladt, om, at de ikke er alene, og at de er elsket, sagde hun efterfølgende i et interview på NBCs Today-show.

- Jeg er ikke bedre end nogle af de børn. Og jeg er ikke værre end dem. Vi er lige. Vi går med begge fødder på den samme jord. Og vi står sammen.

Voldtaget som 19-årig
For to år siden afslørede Lady Gaga, at hun blev voldtaget af en mand, som var 20 år ældre end hende, da hun var omkring 19 år gammel.

- Det sker hver dag, og det er virkelig uhyggeligt og sørgeligt, sagde hun om episoden på radio-talkshowet Howard Stern ifølge the Guardian.

Her fortalte Gaga også, at hun havde holdt voldtægten, som fandt sted på en katolsk skole, hemmelig i syv år.

- Jeg var så traumatiseret af det, at jeg havde det sådan: "Bare fortsæt." For jeg skulle bare ud derfra, siger hun i interviewet.

I dag fortæller sangerinden, at den venlighed, som hun mærkede fra læger, familie og venner i forbindelse med PTSD-lidelsen, har reddet hendes liv og opfordrer andre til at udvise mere venlighed over for hinanden.

- Som verden kæmper vi med alt fra krig til hjemløse børn og sult, og der er venlighed den måde, vi kan blive mere harmoniske og sætte en stopper for de ting. Og de af os, som har, bør give til dem, som ikke har noget her i højtiden, siger hun i interviewet med NBCs Today-show.

Og på herberget i New York blev Lady Gagas surprise-besøg i den grad værdsat af de unge.

- Lady Gagas venlighed i dag mindede om, at der stadig er kærlighed derude. Og at der stadig er noget tilbage til mig, sagde én af de unge mænd, mens en anden takkede Gaga for at være der for ham, da han havde allermest brug for det:

- Min familie skubbede mig væk, fordi jeg er homoseksuel, og det eneste, jeg havde, var dig og Born This Way-albummet på repeat.

Se videoen her.

LÆS OGSÅ: Her er julens 24 bedste film

LÆS OGSÅ: 11 boghandlere, der er værd at kende

LÆS OGSÅ: "Jeg troede slet ikke, at jeg havde mulighed for at blive model, fordi jeg havde former"

PTSD

"Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) er en relativt langvarig og ikke sjælden kronisk tilstand. Den kan opstå efter alvorlige eller langvarige psykiske traumer, som ulykker, krig, katastrofer, overgreb (voldtægt, incest) og andre situationer, hvor personen føler sig i livsfare."

Kilde: Sundhed.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur og Lady Gaga