Idéer til mandelgave 2022
SPONSORERET indhold

11 gode bud på mandelgaver, som vil vække glæde hos alle

Der findes mange alternativer til den klassiske marcipangris, når det gælder sjove mandelgaver. Her er elleve bud, der ikke koster en formue - og som passer til både ham og hende.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
06. dec. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Mandelgaven er den hyggelige lille "præmie", som tilfalder den heldige person, som finder en hel mandel i deres portion risalamande eller risengrød.

Men hvad kan man give i mandelgave?

Gode mandelgaver er ikke købt ud fra en ønskeliste, og derfor er en ofte hemmelig mandelgave også EKSTRA overraskende. Særligt jagten på den hele mandel gør, at denne type gave er ekstra eftertragtet af mange, hvilket naturligvis også kan lægge et særligt pres på den, som står for at købe mandelgaven.

Men fortvivl ej! For vi har gjort forarbejdet for dig og giver dig her elleve gode idéer til den perfekte mandelgave i mange forskellige prisklasser - som kan glæde på tværs af køn og aldersgrupper.

Se 11 bud på en oplagt mandelgave:

året der gik galt spil 2022.jpg

1. En sjov mandelgave: 'Året der gik galt! 2022'

Dette selskabsspil kan underholde både vinderen af mandelgaven – men forhåbentlig også familie og venner, hvis man får lyst til at spille sammen senere.

Spillet 'Det dårlige selskab: Året der gik galt! 2022' kræver ingen paratviden, eller at du er ekspert i alt muligt. Derimod er fokus på dine evner til at sætte sjove sætninger sammen med udgangspunkt i spilkortene, der fortæller om begivenheder fra årets gang. På kortene står nemlig en lang række ord og sætninger, som alle handler om 2022.

Med andre ord er dette underholdende spil let at gå til - og det er oplagt til at sætte lattermusklerne i sving.

'Det dårlige selskab: Året der gik galt! 2022' set til 129 kroner hos Føtex.dk

Velkommen-hjem-plakat.jpg

2. Plakat, der støtter et godt formål
Måske årets vinder af mandelgaven vil blive glad for en fin plakat? Hvis ja, så kunne et godt bud være en plakat, hvor pengene oveni går til et godt formål. 

En række kendte kunstner - bl.a. HuskMitNavn, Line Jensen og Eske Kath - har designet støtteplakater for Dansk Flygtningehjælp, hvor al overskuddet går til familier på flugt. De billigste plakater koster 49 kroner og de dyreste står til 179 kroner. Ovenstående plakat er af illustrator Line Jensen og viser, hvordan hun fortolker, hvad et hjem er.

Støtteplakat til 49-179 kroner hos Dansk Flygtninehjælp

GettyImages-177424926.jpg

3. Gavekort til biografbilletter
Hvad siger du til en GRATIS tur i biffen med popcorn og sodavand? For hvem kunne ikke trænge til en hyggelig (og allerede betalt) oplevelse i biografmørket engang imellem.

Sådan en gave falder i de flestes smag, og med et biograf-gavekort behøver du ikke tage stilling til, hvilken film vinderen skal se – for det vælger de nemlig helt selv.

Priserne starter fra 100 kroner, og er der lidt flere penge i jeres budget, kan man for 299 kroner få en biograftur for to personer med to "gufbilletter" til brug i alle Nordisk Film Biografer.

Gavekort til Nordisk Film Biografer fra 100-299 kroner kan købes her

Humørkalender 2023 - Børnelogik.jpg

4. Kalender med sjove børnecitater 
Giv en gave, der glæder hele året OG som oveni støtter et godt formål. Kræftens Bekæmpelse står bag den søde 'Humørkalender 2023 - Børnelogik', hvor overskuddet går til at støtte børn og unge ramt af kræft.

Idéen er simpel: Hver side indeholder et sødt citat fra et barn og en tilhørende illustration. Støt dermed et godt formål – og giv årets vinder af mandelgaven et smil på læben hver dag i løbet af 2023 med børnelogik-citater som: "Jeg har så meget kærlighed i kroppen, at jeg er helt tyk inde i hjertet". 

Set til 149 kroner på Kræftens Bekæmpelses webshop

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

giv et blad i gave 2022.jpg

5. God mandelgave: Abonnement på yndlingsblad

Frit valg på alle hylder i bladkiosken! ... Eller ja, nu behøver vinderen af mandlen så rent faktisk IKKE at gå fysisk ned i en butik for hver uge eller måned at hente sit magasin eller -ugeblad.

Det kan i stedet blive sendt direkte hjem til vinderen i en valgt periode. Du kan nemlig give et gavekort på et valgfrit abonnement på et af Egmonts mange blade, hvor abonnementet automatisk udløber efter levering af sidste blad.

Vinderen kan selv vælge mellem de forskellige titler, fx Euroman, ALT for damerne, Her & Nu, Anders And eller et andet blad, som vil blive sendt direkte til deres adresse. Mulighederne starter fra 149 kroner til og op til 499 kroner.

Magasiner og ugeblade sendt til døren: Gavekort fra 149 kroner på MitBlad.dk

puslespil i gave 2022 kasper hjulmand.jpg

(Foto: Getty Images/ screendump Puzzleyou.dk)

6. Giv et PERSONLIGT puslespil
En måde at komme lidt væk fra de mange skærme i hverdagen er ved noget så godt og gammeldags, som: Et puslespil. Dem findes der mange varianter af i butikkerne, men har du tid og overskud, kan man faktisk også designe sit eget puslespil som mandelgave.

Ja, du læste rigtigt: Find et billede af noget, som kunne være sjovt for alle i selskabet, måske et gammelt fællesfoto? Et billede af familiens hund? En fælles hobby? Eller måske en kendt person, som fx landstræner Kasper Hjulmand. Det er en anderledes mandelgave, der nok sent vil blive glemt!

Set fra 136 kroner (48 brikker) op til 315 kroner (2000 brikker) på puzzleyou.dk

LÆS OGSÅ: Lav selv en spiselig mandelgave

skrabelod.jpg

Husk altid at spil med omtanke. (Foto: Getty Images)

7. Skrabe-skrabe: Hvad ville du gøre...
...hvis du vandt en million? Sådan har mange fleste af os nok har tænkt på et tidspunkt. Og hvorfor ikke give den heldige mandelgavevinder muligheden for at gøre drøm til virkelighed ved at lade dem vinde et skrabelod.

Mange kan være i tvivl om, hvad skal mandelgaven koste? Ønsker man at holde budgettet nede, kan man med denne gave komme ned på et beløb på 10 kroner. Det giver også lidt sjov og spænding rundt om spisebordet, hvor alle kan følge med, mens vinderen finder ud af, hvor vild en gave de egentlig har vundet?!

Skrabelod fås fra 10 kroner og opefter hos danskespil.dk

UNICEF mandelgave 2019.jpg

8. Årets Mandelgave: Marcipangris eller nødhjælp?

Er du i et selskab med personer rundt om bordet, som er af den opfattelse, at den eneste sjove mandelgave er en marcipangris, så kan du - kærligt - drille dem med denne pakke fra UNICEF.

Den fine gaveæske ligner, at den indeholder en marcipangris, men i stedet får vinderen glæden af at støtte et rigtig godt formål. Pengene fra købet af UNICEF-æsken gives nemlig til nødstedte børn rundt om i hele verden, der har brug for hjælp. Æsken er dog ikke helt tom, for den indeholder faktisk også en blå sløjfe, der giver vinderen "en særlig magt" juleaften...

UNICEF gaveæsken koster 150 kroner og kan købes i UNICEFs webshop

paraply kebab mandelgave.jpg

9. Smil i regnen 
Uanset om du er ung eller gammel, kan de fleste af os bruge at komme i ly for regnen - og netop derfor tænker vi, at 'Kebab all day'-paraplyen er et hit. 

På den klassiske hvide paraly står der skrevet med røde bogstaver "Kebab all day". På den måde kan vinderen af mandlen gå dage med trist vejr i møde med et budskab, der vækker et smil på læben. Det er det lille, københavnske tøjmærke Scharwarma Design, der står bag.

'Kebab all day'-paraply koster 249 kroner og kan købes på scharwarma.dk

VM julemand snemand rensdyr julekugle Kræftens Bekæmpelse.jpg

10. Julekugler, der hjælper kræftramte børn
Kræftens Bekæmpelse lancerer hvert år en række fine figurer som "julekugler", der på en sød måde minder om året, der gik. I år med tanker på VM i fodbold, der før første gang er blevet afholdt i november og december. Deres snemand bærer for eksempel et Danmarks-halstørklæde og en klaphat, mens julemanden er klar til en fodboldkamp, og rensdyret står på mål.

Udover at julemanden, snemanden og rensdyret pynter på juletræet eller på en snor i fx vindueskarmen, støtter gaven også et godt formål, da overskuddet går til arbejdet med børn og unge ramt af kræft.

Et sæt med VM julemand, snemand og rensdyr til 299 kroner på købogstøt.dk

Hjemmestrikkede nissehuer_Mødrehjælpen 2022.jpg

11. Unik nissehue - Støt Mødrehjælpen og mange familier

I hele Danmark har frivillige ildsjæle siden i sommer haft gang i garnnøgler og strikkepinde for at producere over 8.000 hjemmestrikkede nissehuer til Mødrehjælpen. Strikke- og hæklefælleskab ’Fra Garn til Barn’ har doneret disse nissehuer til Mødrehjælpens butikker – og ALLE pengene fra salget går til at give landets trængte børnefamilier til en bedre jul. 

Mødrehjælpen har 43 butikker i hele landet, men du kan også få fat i de unikke huer via deres hjemmeside. Du bestemmer selv prisen på huen, dog med en mindste pris på 275 kroner. Salget af huerne går stærkt, men ellers kan du måske finde noget andet godt i Mødrehjælpens webshop, der samtidig støtter det gode formål. 

Strikket nissehue fra Mødrehjælpen fra 275 kroner i butikker og via mødrehjælpen.dk

Søger du flere bud på gaver? Find mere inspiration på alt.dks store juleunivers

Anbefalet til dig