Idéer til mandelgave
SPONSORERET indhold

10 gode bud på mandelgaver, som vil vække glæde hos alle

Der findes mange alternativer til den klassiske marcipangris, når det gælder mandelgaven. Her er ti bud, der ikke koster en formue - og som passer til både ham og hende.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
16. nov. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Mandelgaven er den hyggelige lille "præmie", som tilfalder den heldige person, som finder en hel mandel i deres portion risalamande eller risengrød. Men hvad skal de vinde?

En god mandelgave kan noget særligt med at overraske, da den ikke er indkøbt ud fra en ønskeliste, og så er den i sagens natur meget eftertragtet, hvilket selvfølgelig også kan lægge et vis pres på den, som står for indkøb af årets mandelgave.

Men fortvivl ej, vi har gjort forarbejdet for dig og giver dig her otte gode idéer til sjove mandelgaver i alle prisklasser, som kan glæde alt fra den smagsbevidste og læsehesten til konkurrencemennesket og personen "som ikke ønsker sig noget".

1. Året Der Gik Galt 2021

Denne gave kan underholde både vinderen af mandelgaven – men også familie og venner! Spillet er let at gå til, og du behøver ikke at være ekspert i alt muligt, så alle kan være med. Det er tænkt som et alternativ til den klassiske nytårsquiz, hvor tanken er, at man sammen kan græde af grin over alle de ting, der er sket i årets løb...

Set til 129,95 kroner hos Hyggeonkel.dk

Spil-final.jpg

2. Plakat, der støtter et godt formål

Den danske illustrator Line Jensen har designet en plakat for Dansk Flygtningehjælp, hvor overskuddet går til at hjælpe familier på flugt. På plakaten deler Line Jensen sin egen fortolkning af, hvad et hjem er.

LÆS OGSÅ: Mads Steffensen: "Dette dilemma fik mig til at knække sammen af grin"

Set til 149 kroner hos Dansk Flygtninehjælp

Velkommen-hjem-plakat.jpg

3. Gavekort til biografbilletter

OBS: Tjek myndighedernes retningslinjer for Covid-19.

En gratis tur i biffen med popcorn og sodavand. Hvem kunne ikke trænge til det engang imellem? Det er nok de færreste, der ikke ville blive glade for en allerede betalt tur, og med et biografgavekort behøver du ikke tage stilling til, hvilken film vinderen skal se: Det vælger de nemlig helt selv.

Det er en gave, der falder i de flestes smag – og hvis du er heldig, kan det jo være, at vinderen inviterer dig med i biografmørket?

Et gavekortet til Nordisk Film Biografer koster fra 100 kroner og kan købes på nettet.

GettyImages-177424926.jpg

4. Kalender med sjove børnecitater 

Her er mandelgaven, der glæder hele året OG som oveni støtter et mega godt formål. Kræftens Bekæmpelse står bag den søde humørkalender, hvor overskuddet fra salget går til "Kræft er ikke for børn", der støtter børn og unge ramt af kræft.

Idéen er simpel: Hver side indeholder et sødt citat fra et barn og en tilhørende illustration, som helt sikkert vil bringe et smil på læben hos de fleste. 

Set til 149 kroner på Kræftens Bekæmpelses webshop.

Boernelogik-final.jpg

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

5. Abonnement på yndlingsmagasinet

Frit valg på alle hylder! Men nu behøver vinderen af mandlen ikke at gå ned i en butik for hver uge eller måned at hente sit yndlingsmagasin eller -ugeblad. Det kan derimod blive sendt lige til vinderens dør. Du kan nemlig give et gavekort, som er et valgfrit abonnement på et af Egmont Publishings-blade.

Abonnementet udløber automatisk efter levering af sidste blad – og vinderen kan vælge mellem en masse forskellige titler. På den måde kan modtageren altså selv vælge, om de vil have fx  Euroman, ALT for damerne, Anders And eller et andet blad sendt direkte til deres adresse. 

Beløbet vælger du selv: Gavekort fra 149 kr. på MitBlad.dk

MIX-final.jpg

6. Lav jeres eget puslespil

En god måde at komme lidt væk fra de mange skærme i vores liv er ved noget så godt og gammeldags, som: Et puslespil. Dem findes der mange varianter af i butikkerne, men har du tid og overskud, kan man faktisk også designe sit helt eget puslespil som mandelgave.

Find et godt billede af noget, som kunne være sjovt for alle i selskabet  måske et gammelt fællesfoto, familiens hund eller en populær person, fx den seje, unge klimaaktivist Greta Thunberg. Det er gave, der nok sent vil blive glemt!

Set fra 169 kroner (48 brikker) op til 349 kroner (2000 brikker) på puzzleyou.dk

Puslespil greta thunberg.jpgFoto: Getty Images/ screendump Puzzleyou.dk

LÆS OGSÅ: Lav selv en spiselig mandelgave

7. Hvad ville du gøre...

...hvis du vandt en million kroner... sådan tror jeg de fleste af os har tænkt, og nu kan du give den heldige mandelgavevinder muligheden for at vinde penge via et skrabelod. Det giver også lidt sjov og spænding rundt om spisebordet, hvor alle kan følge med, mens vinderen finder ud af, hvor vild en gave de egentlig har vundet?!

Skrabelod fås fra 10 kroner og opefter hos danskespil.dk

skrabelod.jpgFoto: Getty Images

8. Marcipangris eller nødhjælp?

Det sker, at der sidder personer rundt om bordet, som bare synes, at den eneste "rigtige" mandelgave er en marcipangris. Dem kan du kærligt drille med denne pakke fra UNICEF. Den fine gaveæske ligner, at den indeholder en marcipangris, men i stedet får vinderen glæden af at støtte et rigtig godt formål. Værdien af UNICEF-æsken gives nemlig til nødstedte børn i hele verden, der har brug for hjælp. 

Æsken er dog ikke helt tom, for den indeholder faktisk også en blå sløjfe, der giver vinderen "en særlig magt" juleaften...

UNICEF gaveæske "Årets Mandelgave" koster 150 kroner og kan købes i UNICEFs webshop.

UNICEF mandelgave 2019.jpg(Foto: UNICEF/pr)

9. Smil i regnen 

Uanset om du er ung eller gammel, kan de fleste af os bruge at komme i ly for regnen - og netop derfor tænker vi, at 'Kebab all day'-paraplyen (også) er et hit som dette år mandelgave. 

På den klassiske hvide paraly står der skrevet med røde bogstaver "Kebab all day". På den måde kan vinderen af mandlen gå dage med trist vejr i møde med et budskab, der vækker et smil på læben. Det er det lille, københavnske tøjmærke Scharwarma Design, der står bag.

'Kebab all day'-paraply koster 249 kroner og kan købes på scharwarma.dk.

paraply kebab mandelgave.jpg

10. Julekugler, der hjælper kræftramte

Foreningen Kræftens Bekæmpelse har lanceret en række fine julefigurer, der på en sød måde minder om året, der gik - med alt hvad det indebar af vacciner og coronapas. Deres snemand bærer for eksempek et tydeligt coronapas - og julemanden og hans julekat bringer vacciner ud.

Udover at julemanden, snemanden og julekatten pynter på juletræet eller i vindueskarmen, støtter gaven også et godt formål, da overskuddet går til arbejdet med børn og unge ramt af kræft.

Julekugle med mundbind koster per styk 109 kroner og kan sælges på købogstøt.dk.

Julekat, julemand vacciner og snemand m. coronapas, sampak.jpg

Find meget mere inspiration på ALT.dks store juleunivers

Anbefalet til dig