Mød Chloe Nørgaard: den danske topmodel i New York
SPONSORERET indhold

Mød Chloe Nørgaard: den danske topmodel i New York

Modellen Chloe Nørgaard er original tilfingerspidserne. Hver negl er lakeret i en ny pastelnuance, og tatoveringerne staver til 'BOOM' på fire af fingrene og 'GreaseLightning' på den femte.

Af: Marie Lodberg Foto: Frederik Lentz Andersen
01. mar. 2016 | Livsstil | Eurowoman

Den halvt danske/halvt amerikanske topmodel Chloe Nørgaard, 25, er et fremragende bevis på, at man kommer langt med et bredt smil. Og regnbuefarvet hår.

Hun er her, der og alle vegne, men altid at finde på Instagram, hvor hun har 178.000 følgere. I Vogue Japan, i-D Magazine og på en gigantisk plakat på Times Square. I New York, på Bali og lige nu i København, hvor hun denne lørdag morgen er landet til skydning med Eurowoman.

LÆS OGSÅ: Hanneli: "Fuck jer, I forstår ikke, hvor cool jeg er"

Chloe har ikke haft en fast base de seneste seks år, og det har passet hende ganske godt. Hun har fløjet rundt i forbindelse med sit arbejde og haft udlængsel. Men nu skal det være anderledes. Hun har købt en lejlighed i Bushwick i Brooklyn, langt væk fra Manhattans larm, og hun flytter ind i næste uge.

Lejligheden har en lille have, hvor Chloe skal se pink, røde og orange blomster gro og en brevsprække med hendes navn på. Posten er indtil nu blevet sendt til hendes far, der bor på Long Island. Faren er dansk og født og opvokset i Holstebro, som han forlod til fordel for Californien, da han var 22. Men han tog sin fremtid med under armen. En kongeblå dåse med de danske Butter Cookies fra Kelsen.

De seneste 30 år har han været salgsdirektør for småkagerne i Nord- og Sydamerika. Og måske er det derfor, at Chloe foretrækker chocolate chip cookies og Oreos i kageafdelingen. Til gengæld sætter hun stor pris på dansk mad. På næsten fejlfrit dansk siger hun: fransk hotdog, rejemad, flæskesteg, biksemad. Vi stillede Chloe 17 spørgsmål, inden hun stillede sig foran kameraet.Hvad er din favoritby?
- Athen eller Mexico City. Eller Siem Reap i Cambodja, der har den smukkeste natur og templer med træer, der vokser ind i dem. Så cool. Det var også en vild oplevelse at være i Kruger National Park i Sydafrika og besøge The David Sheldrick Wildlife Trust, som er en organisation for bevarelse af vilde dyr, og bo på hotellet Giraffe Manor i Kenya.

Har blondiner det sjovere?
- Jeg tror ikke, at en hårfarve kan give dig et sjovere liv, desværre. Men næste gang skal det være fire, gult i toppen, orange i midten og rødt i spidserne. Men ved du, hvad der kan gøre livet sjovere? At klæde sig ud som ninja. Det gjorde jeg til halloween. Jeg var helt i sort, og det eneste, der ikke var dækket til, var mine øjne. Ingen vidste, hvem jeg var og blev helt forvirrede.

Hvad er der på din playliste?
- The Pollywogs og Pink Floyd, altid Pink Floyd.

Hvad er forskellen på amerikanere og danskere?
- Amerikanerne laver virkelig dårlige hotdogs. Jeg nægter at spise newyorker-hotdogs. Men hver gang jeg er i Danmark, skal jeg have mindst to. En fransk hotdog, når jeg kommer, og én lige inden jeg tager af sted igen.Hvad giver Instagram dig?
- At gå ind på en profil er som at gå på museum og komme ind i en andens hoved. Jeg bliver altid inspireret på @slimesunday pga. de fine farver, @pietducongo pga. tatoveringerne, @wildflowerbloom pga. blomsterne og @stolenmagazine pga. den gode stil.

Hvilken af dine tatoveringer har den bedste historie?
- Jeg har lige fået lavet denne her store farverige krusedulle på min underarm. Rainbow Chaos, kalder jeg den. Jeg bad min mor, min bror og min ven om at tegne nogle kruseduller, og så fik jeg dem tatoveret i farver. Jeg har mere end 20 tatoveringer, men de fleste er ret små. Fx denne her på indersiden af langemanden, som var den første, min ven lavede med sin tatoveringsmaskine, som han havde købt på eBay.

Hvad er din livsfilosofi?
- Smil. Du behøver ikke have et smil klistret på dit ansigt 24-7, men brug tankerne på at smile og være taknemmelig. Uanset hvilken situation du er i, er der altid noget at være taknemmelig for. Jeg er taknemmelig for min familie, naturen, mine rejser, farver, mad. Altså, selvfølgelig kan jeg også blive sur ...

Hvad er den største oplevelse i din modelkarriere?
- At se mig selv på en kæmpestor plakat på Times Square for modebrandet Forever 21.Hvilke tre ting kan du ikke leve uden?
- Blomster, jeg elsker duften af jasmin og pæoners buttede udtryk. God mad, etiopisk, japansk og dansk. Nogle gange laver jeg en rejemad, flæskesteg eller biksemad. Eller chokoladeovertrukne jordbær og cheeseburgere. Jeg kan heller ikke leve uden knus, gerne fra min mor, far, stedmor, bror eller søster.

Hvilke film kan du se igen og igen?
- Moulin Rouge, jeg elsker musicals, Marie Antoinette, jeg vil gerne bo på Versailles, eller Fight Club, Brad Pitt, hallo ...

Hvem ville du invitere til et middagsselskab?
- Jimi Hendrix, Gil Scott-Heron (afdød multikunstner, red.), Louis C.K. (skuespiller og komiker, red.), John Malkovich og Moby. Jeg skal vel også have nogle kvinder med ... Barbarella (tegneseriefigur, red.). Jeg ville invitere dem hjem i min nye lejlighed og servere grøn gazpacho, gedeost- og rødbedesalat og majs-elote, Mexican style. Til dessert lavakage med hindbær og passionsfrugtsorbet. De skulle skrive hilsner direkte på bordet og tale med hinanden. Og jeg skulle ikke sige noget, bare suge til mig af al deres klogskab.

Hvad er dit outfit fredag aften?
- En sort skjorte med mælkebøtter, sorte læderbukser med lynlåse og sorte sko med sølvnitter. Eller pyjamas, hvis jeg er hjemme.

Og søndag morgen?
- Nøgen.Hvad er det vigtigste, din far har lært dig?
- At være uafhængig, rejse, arbejde hårdt og tage mig af mig selv og dele livet med dem, jeg holder af.

Og din mor?
- At være kreativ og nyde naturen.

Hvad er det bedste sted i Danmark?
- Christiania. Men jeg kan nu også godt lide min tante og onkels hus i Holstebro. Jeg er i Danmark et par gange om året.

Hvad er dit danske favoritord?
- Hygge. Eller jordbærgrød.


LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler: "Kenya var ikke planlagt"

LÆS OGSÅ: Pernille Teisbæk: Sådan gik hun fra tandlægestuderende til trendsætter

LÆS OGSÅ: Mød Danmarks næste stjerneskud, Natalie Madueño