Petra Nagel om at føde på tv
SPONSORERET indhold

Petra Nagel: "Jeg er stolt over, at jeg gjorde det"

Journalist Petra Nagel om at føde sin søn på landsdækkende tv, om at overtænke alting, og om et håb om ligestilling mellem kønnene.

Af:: Simone Vedel H. Laursen Foto: Ulrik Jantzen / TV2
24. dec. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er den sjoveste kompliment, du har fået?

– Jeg får ofte at vide, at jeg er den sjoveste kvinde, folk kender. Derefter siger de: ”Altså af de kvinder, jeg kender, er du den sjoveste”. Underforstået at der selvfølgelig er mænd, der er sjovere end mig ... Så siger jeg tak og tænker, at det er weird, at jeg skal mindes om det.

LÆS OGSÅ: Ane Høgsberg: "Folk tror tit, at jeg er sur, men det er altså bare mit ansigt"

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse, du har haft i din karriere?

– Det må nok være, da jeg fødte min søn i det sidste og afsluttende afsnit (af ”Petra får en baby”, red.) på DR. Når jeg kigger tilbage, synes jeg, det var ret sejt, at jeg fødte foran et rullende kamera, og jeg er stolt over, at jeg gjorde det.

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?

– At jeg skal slappe af, og at jeg er god nok. At det hele falder på plads på et tidspunkt. Jeg rendte jo rundt og troede, at jeg aldrig ville få en kæreste, min egen familie og et fedt job. Det gjorde jeg jo, og det ærgrer mig, at jeg brugte så meget energi på at være bange for ikke at nå det.

Hvad indebærer feminisme i dag for dig?

– At vi alle er lige. Ligegyldig om du har kassen eller arbejder i kassen, så bestemmer du over dit eget liv og krop. Jeg bruger også ret meget krudt på ikke at socialisere min søn stereotypt. Jeg tænker over ikke at putte ham i en kønnet kasse. Han er ikke udelukkende en sej, stærk og modig dreng, men også følsom, fin og flot med en hårbøjle, som lige nu er yndlingslegetøjet. Jeg tror på, at hvis vi ikke fastholder vores børn som "typiske" drenge og piger, kan det være, at vi på længere sigt opnår større ligestilling mellem kønnene.

Har du en tatovering, der fortæller en historie?

– Nej, ikke rigtigt. Jeg har en del tatoveringer, som betyder noget forskelligt for mig. Jeg glæder mig til, at jeg snart skal have en ny, som er dedikeret til min søn, Pelle Emil, og min kæreste, Asbjørn. Dem har jeg ikke fået lavet en tatovering til endnu. Det er egentlig for dårligt, når jeg har så mange ...

LÆS OGSÅ: Sara Blædel: "Mit liv har slået utroligt mange bugt på vejen"

Hvad har du især lært af at blive mor?

– At jeg først om rigtig mange år får min personlige frihed igen. Jeg er lykkelig for min søn og mit liv med en familie, og at jeg har mennesker omkring mig, der sætter uendelig pris på min kærlighed og omvendt. Men jeg kan sagtens drømme om at smutte en weekend til Rom uden barn, men der går nok nogle år, og det er også helt okay.

Hvis du fik 10.000 kroner i hånden lige nu. Hvad ville du så bruge dem på?

– Så ville jeg betale en elektriker, som netop har sendt en faktura. Vi skal flytte i hus, og så skal vores lejlighed have noget så kedeligt som et ”eltjek” – det koster 10.000 kroner. Gid jeg skulle købe en rejse eller en ny frakke.

Hvad er den vigtigste lektie, livet har lært dig?

– Åh, det er jo kun lige begyndt. Det må I spørge mig om, når jeg er blevet bedstemor.

Hvad er et absolut musthave i dit klædeskab?

– Skjorter. Alle farver og print. Bare de er løse og går ned over numsen. Så kunne jeg bo i dem til evig tid.

Er der et karaktertræk, du misunder mænd for at besidde?

– Mænd og kvinder har de samme karaktertræk efter min mening. Mennesker har forskellige karaktertræk. Jeg gad godt, at jeg var mere laissez-faire og tog tingene, som de kom. Jeg kan godt overtænke alting og glemme bare at drive med og se, hvor det ender henne. Det er der helt sikkert mange kvinder, som tænker, at de genkender, og flere mænd, der er bedre til den slags, hvilket er sjovt, når jeg siger, at mænd og kvinder dybest set er ens.

Anbefalet til dig