Sofie Linde med ny kommentar efter mediestorm: ”Da jeg stod på den scene…”
SPONSORERET indhold

Sofie Linde med ny kommentar efter mediestorm: ”Da jeg stod på den scene…”

Da Sofie Linde gæstede P4-programmet Mads & Monopolet i lørdags, faldt snakken blandt andet på den enorme debat om sexisme og seksuel chikane, som tv-værten selv satte i gang tidligere på året.

Af:: Sara Wilkins Foto: Klaus Bo Christensen
02. nov. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Mads Steffensen: ”Sofie, det er længe siden, er der sket noget siden sidst?,” spørger Mads Steffensen drilsk i det nyeste afsnit af Mads & Monopolet fra i lørdags.

Sofie Linde: ”Jo, det vil jeg mene. Der er været rimelig meget knald på,” griner tv-vært Sofie Linde i det populære P4-program.

Og hvis man har fulgt bare det mindste med i medierne de sidste par måneder, kan man vist ikke være i tvivl om, hvad der hentydes til: Den enorme bevægelse, som Sofie Linde satte i gang med sin feministiske tale til årets Zulu Comedy Galla i slutningen af august i år.

Her fortalte hun som bekendt om en episode til en julefrokost for 12 år siden, hvor en ”stor tv-kanon” truede hende med, at han ville ødelægge hendes karriere, hvis ikke hun gav ham et blowjob.

Siden er tusindvis af danske kvinder stået frem med deres egne historier om sexisme og seksuel chikane i en lang række brancher, og debatten ruller stadig – om en vigtig kulturændring, om ofre og krænkere, om prisen for at stå frem osv.

Læs også: ALT.dk har modtaget 102 beretninger om seksuel chikane på jobbet - læs dem her

Sofie Linde: ”Lige nu så er det jo en bevægelse, der er sat i gang, og nogle rystelser, som er startet – ikke bare med mig, men med en masse kvinder. Da jeg stod på den scene, tror jeg ikke selv, at jeg tænkte, at det ville være så kontroversielt at snakke om feminisme i 2020. Det viste det sig så i den grad at være. Og… så var der lige en uges tid, der var mærkelig og vild, hvor… Jeg synes, jeg havde en lille smule svært ved at få debatten hen på den store klinge, så det ikke bare druknede i mig, og hvad man synes om mig, og hvad man synes om de ting, jeg sagde. Men så oplevede jeg, at der var nogle kvinder, som tog mig i hånden og insisterede på at bakke mig op, således at vi gik fra at diskutere, hvorvidt min påstand var sand eller falsk, til rent faktisk at understrege, at sexisme var noget, der fandt sted, og nu var der ligesom rum til, at vi kunne debattere, hvordan vi kunne gøre det til en samfundsændring.”

Weekendavisens chefredaktør Mart Krasnik gæstede også programmet, hvor han kaldte det "dybt fascinerende", at ét menneske og én historie kan sætte så store omvæltninger i gang:

Martin Krasnik: ”Det, der er så vildt ved det, var, at vi jo næsten alle sammen, eller mange – jeg gjorde faktisk selv – gik og sagde: ”Hvorfor er der ikke nogle historier i Danmark? Hvorfor er #MeToo ikke rigtig kommet til Danmark? Det er nok, fordi vi er lidt mere sådan – der er højere til loftet, og måske er der ikke så mange sager?”. Hold kæft, hvor var det forkert. Der var virkelig, virkelig brug for det, og Danmark, må man sige, var virkelig klar til det. Så kan man sige en hel masse om, at når et helt hus styrter sammen på den måde, så er der også nogle ting, som styrter sammen, som måske burde have stået, men det er en anden snak. Jeg synes, det er helt vildt interessant, hvordan du – Sofie – kunne få så meget til at rulle på denne her måde. Meget fascinerende. Jeg har ofte tænkt på, hvordan det har været for dig. At du må have tænkt: Wow!"

Sofie Linde griner og bekræfter og opildner til, at vi fortsætter med at debattere hele kulturændringen og ser fremad.

Lyt til lørdagens afsnit af Mads & Monopolet her med vært Mads Steffensen og gæsterne tv-vært Sofie Linde, chefredaktør Martin Krasnik og modeekspert Uffe Buchard.

Anbefalet til dig