Sara Bro vinder pris
SPONSORERET indhold

Sara Bro vinder Søstersindprisen 2022: "Husk at række din hånd nedad og hjælp andre op"

Uden de store slagord inkluderer hun feminisme, søstersind og almindelig medmenneskelighed i alt, hvad hun laver, og derfor er radiovært Sara Bro årets modtager af ALT for damernes Søstersindpris, forklarer bladets chefredaktør. Det var en rørt prismodtager, der søndag modtog prisen.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Helle Moos
02. okt. 2022 | Livsstil | ALT.dk

"Jeg tror aldrig, at jeg har været så glad og stolt over at vinde noget før - eller følt mig så anerkendt. Det er virkelig vigtigt for mig. Jeg er simpelhen så stolt."  

Ordene lyder fra en glad Sara Bro, som søndag blev tildelt ALT for damernes Søstersindprisen 2022. 

Som en af Danmarks mest populære tv- og radioværter har hun gennem årene stået model til megen kritik af alt fra sin altid farverige påklædning, eller når hun har delt billeder af sin nøgne krop på Instagram med et budskab om, at det handler om at elske sin krop for alt det, den er og kan. Men fællesnævneren for de ting, hun gør, er et ønske om at løfte og støtte andre kvinder.

LÆS OGSÅ: Sara Bro: ”Mit projekt er ikke at vise, om jeg er tyk eller tynd”

"Sara Bro er årets modtager af Søstersindprisen, fordi hun uden de store slagord inkluderer feminisme, søstersind og almindelig medmenneskelighed i alt, hvad hun laver. Hun walker the walk og inspirerer ved sin blotte tilstedeværelse mange piger og kvinder til at være sig selv og ikke gå op i, hvad andre tænker om dem," forklarer ALT for damernes chefredaktør, Rikke Dal Støttrup, og uddyber:

"Hun har en særlig evne til at skabe et rum, hvor ingen følelser er forkerte, og alle lander blødt. Det gør en forskel i en tid, hvor så meget skiller os ad. Og så er Sara en kvinde, som altid husker at hive andre kvinder med sig op. Det kan man se på Instagram, hvor hun altid bakker op, når nogen kalder dem ud, der holder fast i at begrænse kvinders muligheder."

Artiklen fortsætter under videoen...

Prisen blev overrakt søndag under bladets store Guldknap-fest i Operaen i København, og Sara Bro fremhævede i sin takketale, hvor vigtigt det også har været for hende, at andre kvinder har set hende gennem årene - noget, hun håber, at vi alle vil gøre endnu mere.

"Jeg har lovet mig selv også at huske sige, at jeg havde aldrig fået lov til at lave de ting, jeg har lavet eller laver i dag, som Hjerteflimmer og Sara og Monopolet, hvis jeg ikke havde fået hjælp af kvindelige chefer og kvindelige kollegaer, der har bakket mig op gennem årene. Så jeg vil gerne sende budskabet: Husk, at række din hånd nedad og hjælp andre op! Det kan være den nye pige, der lige er startet på skolen eller i jobbet. Der kan du spørge, om du kan hjælpe med noget? Der var ikke noget i mit liv, der var lykkedes, hvis det ikke var for andre kvinders hjælp," forklarede hun og blev mødt med et kæmpe bifald fra publikum.

Har en kvinde-liste

Under prisoverrækkelsen kom det også frem, at Sara Bro i de senere år har haft en form for "skjult mission", som hun aldrig tidligere har talt højt om, men blot gjort, når det var muligt.

Hun har nemlig altid en liste på sig med omkring 40 navne på kvinder, som hun tager frem, når medierne kontakter hende.

"Jeg har aldrig kunnet forstå, at det er svært at finde kvinder, der er interessante kilder, dygtige værter eller gode kunstnere. Så jeg har en liste, hvor jeg noterer navne på spændende kvinder. Når fx Aftenshowet eller ALT for damerne så spørger, om jeg vil medvirke hos dem - og også selv om jeg kan og gerne vil - så kommer jeg også lige med bud på et par andre kvindenavne, som jeg synes, at de også kunne prøve at kontakte," fortalte radioværten fra scenen.

LÆS OGSÅ: 12 ting, du (måske) ikke vidste om Sara Bro

Det er fjerde gang, ALT for damerne uddeler Søstersindprisen, som gives til kvinder, der gør en særlig indsats for at bakke op om og bane vej for andre kvinder.

For kampen for ligestilling kan koste skrammer, men Sara Bro er en kvinde, der "tager én for holdet", når hun bringer sig selv i spil, forklarer ALT for damernes chefredaktør og understreger, at det er derfor bladet hylder hende med denne særlige hæder.

"Hun er den søster eller veninde, som alle kvinder har fortjent at have i deres liv. Og fordi hun giver os tro på, at hvis bare vi holder fast i, hvem vi selv er, så vil verden til sidst give plads til os," lyder det fra Rikke Dal Støttrup.

Sara Bro søstersind 2022.jpg(Foto: Susanne Baden Jensen) 

Sara Bro foran billedet af forsiden på ALT for damerne i uge 42 i anledningen af, at hun netop har vundet bladets store Søstersindprisen. 

Anbefalet til dig