Amning
SPONSORERET indhold

Ammetop er bedre end amme-bh til nybagte mødre

Det er en god ide at købe et par ammetoppe i god tid inden fødslen, og de behøver ikke være af den dyreste slags.

Af:: Katrine Bøg, Vores Børn, marts 2015
01. apr. 2015 | Børn | Vores Børn

To ammetoppe er alt, hvad du behøver investere i, inden du rammer fødegangen. Og de behøver ikke koste en formue.

Så kan du nemlig altid supplere med et par dyrere amme- bh’er, når de værste brystspændinger har lagt sig efter en måneds tid.

Det fortæller jordemor Birgit Thalwitzer og ammerådgiver Pernille Johansen, der begge dagligt rådgiver kommende og nybagte mødre om amning, ømme bryster, der er vokset til dobbelt størrelse, og mælk, der løber i tide og utide.

Skal vokse med brysterne

Ifølge de to rådgivere bør du af praktiske årsager købe to ammetoppe inden fødslen, så du kan vaske dem på skift. – Når du først har født, er der så meget andet at tænke på, så det vil være en hjælp for dig at have det på plads, inden du lander på fødegangen, siger ammerådgiver Pernille Johansen. Den ene af ammetoppene skal helst være en med masser af elastan, der er blød og behagelig at have på, og som kan vokse med brysterne i den første tid, hvor de kan blive spændte og ømme. – Ammetoppene må gerne være i den billige ende, for efter en måneds tid falder der ro over brysterne, og så får du sikkert lyst til at købe en rigtig bh med god støtte, siger Pernille Johansen.

Bøjler og bambus

Bh’er med bambusindlæg, gelebøjler og bh-forlængere er helt fint, når du har født, men du behøver ikke ofre ekstra penge på det.

Det vigtigste er, at du prøver din amme-bh på, så du kan vurdere pasformen, inden du køber den, forklarer Birgit Thalwitzer:

– Det kan godt svare sig at gå uden om de billigste mærker, fordi de simpelthen ikke kan holde formen.

Til gengæld må din amme-bh gerne have bøjle – det er en myte, at det påvirker mælkeproduktionen, fastslår Pernille Johansen.

– Du bør være mere opmærksom på, at der ikke er noget, der klemmer oven på dit bryst, hvor mælkekamrene sidder. En stram top, som du hiver op på brystet, når du ammer, er altså ikke en god ide. Dit bryst skal være frit. Så kan du altid dække dig til med en løs stofble eller andet imens.

LÆS OGSÅ: Vi tester amme-bh’er

LÆS OGSÅ: Den store huskeliste inden fødslen

LÆS OGSÅ: Hulubulu – bryster hvor er I henne?