TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Jesper Nøddesbo
Foto: Franne Voigt

Jesper Nøddesbo: ”Sårbarhed hører ikke hjemme i elitesporten – troede jeg”

Sidste år sagde familien Nøddesbo ’Adios’ til Spanien og ’hej’ til Danmark efter 10 år i Barcelona. Et årti med masser af mentale knubs – men også med masser af kærlighed.

Harpiks, hård fysisk træning og hujende tilråb har altid været hverdag for den garvede håndboldspiller Jesper Nøddesbo, som blandt andet spillede i storklubben FC Barcelona fra 2007-2017. En periode der testede Jesper Nøddesbo på både et mentalt og fysisk plan i særligt de første år, hvor han ofte blev fravalgt på banen. Lynhurtigt gik han fra at være en stor fisk i det danske hav til en lille og ofte ubetydelig sild i Barcelona. 

LÆS OGSÅ: Årets mest delte historie: Se Jesper Nøddesbo smide tøjet...

- Det var de hårdeste år i mit liv, fordi det hele var så ekstremt ensomt. Jeg var lukket inde i min egen lille verden, hvor jeg ikke tillod mig selv at være ked af det. Sårbarheden hørte ingen steder hjemme i elitesporten – troede jeg. Det var min kamp og kun min kamp, og jeg tror faktisk ikke engang, jeg lukkede Rikke ind, fortæller Jesper Nøddesbo i et åbenhjertigt interview til Vores Børn.

- Jeg kæmper stadig med det der macho-billede af, at man ikke kan være begge dele. Jeg ved, det er forkert, for man kan og skal indeholde det hele, siger han til Vores Børn.

Håndboldspilleren lagde derfor en ny taktik for at kæmpe sig tilbage på holdet; han opsøgte en sportspsykolog – og så blev han far.

- Alt andet bliver ligegyldigt, når man bliver far. Alt! Mit eget selvbillede ændrede sig drastisk, da denne her lille skabning blev en del af vores familie. Jeg blev nu mere end nogensinde tvunget til at se indad. Jeg skulle jo tage ansvar for det her lille væsen. Hun havde kun os. Og hvis jeg skal tage ansvar for et andet menneske, så skal jeg også kunne tage ansvar for mig selv. Slut med navlepilleri og med at have ondt af sig selv, fortæller han til Vores Børn.

I dag er Jesper Nøddesbo en fast del af Bjerringbro Silkeborgs trup. I det nye nummer af Vores Børn fortæller han, hvordan det er at flytte familien til Danmark efter 10 år i Spanien, og hvordan han tackler faderrollen og de forskellige mentale knubs, som karrieren (også) har påført ham.

Læs hele interviewet i det nye Vores Børn, der er på gaden i morgen torsdag 28. juni.

Om Jesper Nøddesbo

  • Jesper Nøddesbo er 37 år gammel og er født og opvokset i Herning.
  • Jesper og Rikke blev gift i 2011 og sammen har de døtrene Vida på 8 år og Luna på 3 år.
  • Er til efteråret aktuel med en bog, der i skrivende stund ikke har fået en titel endnu.
  • Han har spillet i fire danske klubber: Hauge Gif, Tvis Kfum (som senere blev til Team Tvis Holstebro), Kik Kolding og nu Bjerringbro Silkeborg.
  • FC Barcelona havde fornøjelsen af Nøddesbo fra 2007-2017, hvor han spillede 143 kampe og scorede 295 mål.
  • Se mere på Jespers instagram: @jespernoeddesbo
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Far