Bolig: Kunst, farver og modigt stilmiks

Foto: Jesper Ray Manley Bolig: Kunst, farver og modigt stilmiks

Boliginspiration, indretning

Kom på visit i fotografernes farverige kunstnerhjem

På en bakketop med udkig til områdets tage og det naturskønne Vaserne ligger Anja Boe Manley og Jesper Rays traditionelle murstenshus fra 1950’erne, som parret har vakt til live med farver, gode indretningsideer, egen fotokunst og møbeldesign fra ind- og udland.

Kreativitet og øje for at live alle hjørner op, er nøgleord i indretningen hos Anja Boe Manley, der til daglig er leder af Kulturhuset Rejsestalden og Jesper Ray, selvstændig fotograf og location scout, som lægger vægt på god stemning, humor og masser af personlighed i deres bolig. Parret har indrettet sig med hyggekroge i huset og i haven og et sandt farveflor, for at skabe den atmosfære, som de glæder sig til at komme hjem til.


Udefra er huset et traditionelt udseende hus fra1950'erne – indenfor mødes du af en fest af farver og fantasifuld indretning.


Gang: Man skal få lyst til at gå videre, nårman åbner hoveddøren ind til huset. "Vi bliver selv i ekstra godt humør, når vi kommer hjem til et hus fyldt med farver og liv i indretningen," fortæller Jesper.


Anjas rum: I Anjas eget rum er der adgang forbudt for husets øvrige beboere. Ren luksus! Og her får smykker, små sedler med citater, dåser og andre nipsting frit spil. Det er én af de skønne ting ved dette hus, at hver kan have sit eget rum med højt til loftet. Det burde alle have, fortæller Anja, som lider lidt af samlermani.

Den lille altan: Altankasserne fra den lokale planteskole sætter charme på den lille altan hvor man kan varme sig med et patchworktæppe fundet i en teaterkiste og spise lækre kager fra det lilla fad fra "spothylden" i Netto.


Kombineret stue, soveværelse og spisestue: Den høje seng er Anjaseget design. To store indbyggede skuffer under sengen kan hver rumme en madras til overnattende gæster. Træet er en gave fra en skovfoged, hentet ind fra Nordskoven og vedhængt diverse fuglepynt fra Berlin. Den finurlige lampe af nylonrør er købt på et marked i London.

− Vi glæder os til at komme hjem, og det er kunsten at skabe nogle rammer i sin indretning, som man trives og udvikles i. Vi har begge brug for at blive udfordret og ”opfinde dybe tallerkner”, så der summer altid af aktivitet i huset, og små indretningsprojekter spirer. Vi skal bo i et miljø som skal inspirere os, men bestemt også alle de mange gæster, som går ind og ud ad hoveddøren. Vi er begge visuelle væsener, og hvert møbel og genstand i vores hjem er nøje udvalgt. Intet er overladt til tilfældighederne. Aah, der er måske liiige et par fejlkøb og et par hadegaver hist og her… siger Anja om hendes og Jespers hjem, som de også deler med hendes 12-årige søn, Gustav.

Anja og Jesper har igennem tiden samlet interiør fra rejser, som de har mikset med danske og udenlandske designmøbler og arvestykker. Loppefund og containerskrald er også flittigt strikket sammen i boligen.

− Vi tør godt jonglere med stilarter. Så længe at sjælen er med − og så kan man altid få hjælp af en masse stearinlys, for det er vigtigt for os, at vores hjem er hyggeligt. Der skal være plads, også på få kvadratmeter, til at skabe god stemning og funktionalitet i møbelgrupperne. Man skal kunne smide sig i alle kroge med en god bog og en kop te brygget med kærlighed.Skab selv stilen 
Træbænk fra Nordal, 170 x 45 x 35, 2.600 kr.
Håndvævet tæppe i uld fra Nordal, 4.000 kr.
Knager fra Muuto, lille, mellem, stor, 129-199 kr.
Calabash P1 guld pendel fra Lightyears, diam. 15,8 cm, h 21 cm, 1.695 kr.
Stol fra Ilva, Vireo/Mati, 699 kr.


SE OGSÅ: Dekorer dine vægge som kunstneren

Her bor:

Jesper Ray, 56 år, fotograf og location scout sammen med sin kone Anja Boe Manley, leder af Kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris, og hendes søn, Gustav Emil Linde 12 år. 

Hus fra 1954 beliggende ved Vaserne i Birkerød. 160 kvadratmeter
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør

610x200_woordy_dmjpg.jpg