Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder
Lækker suppe med muslinger, bacon og kartofler. En super hverdagsret med masser af smag. Server din clam chowder sammen med et lækkert brød.
Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- 100 g bacon i tern
- 250 g kartofler i tern
- 1/2 spsk hvedemel
- 1 spsk tomatpuré
- 2 laurbærblade
- 1 tsk fennikelfrø
- 2 dl hvidvin
- 1/4 l piskefløde
- 3 dl vand eller hønsefond
- 2 fed hvidløg
- 100 g forårsløg i skiver
- 150 g gulerødder i tern
- 150 g fennikel i tern
- 1 dl fine ærter
- 1 kg rensede muslinger
- 1 dl hvidvin
- 1 laurbærblad.
Sådan laver du suppe med muslinger, bacon og kartofler
- 1. Rist baconen ved middelvarme i fem minutter og tilsæt herefter kartofler. Rist i yderligere 5 minutter.
- 2. Tilsæt tomatpuré og mel og rist det af under omrøring. Tilsæt vand, hvidvin og fløde.
- 3. Kom krydderier i og kog suppen op. Når suppen koger, tilsættes alle grøntsagerne, der er skåret i tern
- 4. Varm suppen op til middelvarme.
- 5. Damp de rensede muslinger i hvidvin med laurbærblad i cirka 5 min under låg.
- 6. Pil muslingerne ud af skallerne. Muslingerne er nu klar til at komme i suppen, som så varmes igennem.
- 7. Server med lunt brød.