-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Hjemmelavede tacos med 2 slags fyld
Dette er opskriften på de bløde tortillaer, der bruges til ægte tacos. Der er ingen vej uden om det specielle mel ‘masa harina’ – det kan købes i nogle specialforretninger eller på nettet.
HJEMMELAVEDE TACOS
Dette er opskriften på de bløde tortillaer, der bruges til ægte tacos. Der er ingen vej uden om det specielle mel ‘masa harina’ – det kan købes i nogle specialforretninger eller på nettet.
(ca. 20 små tacos)
450 g masa harina
1 spsk. flagesalt
2 spsk. olivenolie
6 dl lunkent vand
1. Bland masa harina, salt, olie og halvdelen af vandet i en stor skål. Arbejd det resterende vand ind i dejen, mens der æltes. Lad dejen hvile en halv times tid.
2. Del dejen i 20 stykker. Rul hvert stykke tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Begynd med at lave en lille kugle, der presses ud til en cirkel. De færdige tortillaer skal være ca. 8 cm i diameter og meget tynde.
3. Varm en pande op, og bag tortillaerne på begge sider. Panden skal være uden fedtstof. Læg de færdigbagte tacos under et viskestykke.
2 SLAGS FYLD TIL TACOS
Chorizo & feta
4 spsk. olivenolie
4 løg skåret i tynde strimler
1 fed hvidløg
1 stor tørret chili (f.eks. ancho) – udblødt
og fintsnittet
1 courgette
250 g chorizo
salt og peber
frisk oregano
100 g feta
1. Kom olie på panden. Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem blive gyldne. Kom chili, courgette og chorizo ved, og rist godt igennem, til det samler sig. Krydr med salt, peber og frisk oregano.
2. Fyld en taco med chorizofyld og smuldret feta, og pynt med lidt rå løg og evt. en tomatbåd.
Mango & majs
1 mango, i små tern
friske majskerner fra 1 kolbe
1 grøn frisk chili, fintsnittet
½ rød frisk chili, fintsnittet
frisk koriander
frisk mynte
Marinade:
saft fra 1 lime
saft fra 1 appelsin
1 tsk. fint salt
1. Rør marinaden sammen, og hæld over majs og mango. Bland med chili og friske krydderurter.
2. Server i nybagte tacos, evt. sammen med cremefraiche rørt med lidt spidskommen.
Vidste du at ...
i modsætning til hvad mange tror, serveres en klassisk taco i en lille blød tortilla og ikke i en sprød skal.
► SE OGSÅ: 7 lækre snacks
► SE OGSÅ: 5 lækre wraps
► SE OGSÅ: Pak maden ind: 5 lækre hverdagsretter