GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

2 x dip til gæster
Foto: Betina Hastoft 2 x dip til gæster

2 x dip til gæster

2 x dip til gæster

Stil lækre dips frem med kølig hvidvin, og lad gæsterne selv forsyne sig.

printer Print
plate 6

Sådan gør du:

Artiskokdip
1 dåse artiskokhjerter i kvarte
2 spsk semidried tomater i olie
1 citron, saft og revet skal heraf
1 bundt bredbladet persille
2 dl olivenolie

Dræn artiskokhjerterne, og skær dem groft ud. Hæld de groftskårede artiskokhjerter op i en hurtighakker. Tilsæt groft skårede semidried tomater i olie. Riv skallen af citronen, og pres saften i. Tilsæt persilleblade. Blend det hele med olivenolie. Tilsæt mere olie, hvis konsistensen er for tør − den skal være blød og lind.

Rødbededip
300 g rødbeder
2 dl græsk yoghurt 10 %
6 spsk olivenolie
Purløg
Havsalt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 200 g. Skrub rødbederne rene, og læg dem i en bradepande med 2 dl vand.
Dæk bradepanden til med alu-folie. Bag rødbederne møre i en time til halvanden.
Brug handsker for at undgå røde hænder! Gnid skallen af rødbederne.
Hak dem groft, og blend til en ensartet masse i en hurtighakker. Rør yoghurt og olivenolie i. Smag til med havsalt og peber.
Servér dips'ene med ristet rugbrød til.

PRØV OGSÅ: Forret - Blåmuslinger med æbler og jordskokker

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Dip