Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æblesalat opskrift med spidskål
Foto: Line Thit Klein Æblesalat med spidskål, bacon og sennepsdressing

Æblesalat opskrift med spidskål

Æblesalat med spidskål, bacon og sennepsdressing

15 minutter
Print
3

¼-½ spidskål
2 æbler, gerne syrlige
¼-½ bakke rucola
125 g bacon, skåret i skiver
1 spsk dijonsennep
1½ spsk kold vand
1 spsk æbleeddike
lidt citronsaft, ca ½ spsk
3 spsk olivenolie
3 spsk persille, grofthakket.

Tilbehør: brød

Sådan gør du

Snit spidskålen i tynde strimler og skær æblet i grove tern. Skyl og slyng rucola i en salatslynge eller en sigte.
Steg bacon sprødt på en pande og skær eller knæk det efterfølgende i mindre stykker.
Rør sennep sammen med vand, æbleeddike og citronsaft. Hæld olivenolie i lidt af gangen og pisk dressingen godt sammen.
Bland spidskål sammen med æbler, rucola, sprødstegt bacon, sennepsdressing, persille og krydr med salt og peber.
Server salaten som et let aftensmåltid eller server salaten som tilbehør til f.eks. ovnstegt kylling med timian og hvidløg.

Tip: Hvis du har en god portion mandler i huset, så smager ristede mandler rigtig godt i denne salat. Hak mandlerne groft og rist dem på en pande til de bliver gyldne – krydr med salt og brug dem som drys i salaten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Efterår, Efterårsmad, Dressing, Sunde salater, Dansk mad, Frokost og Tilbehør