
SPONSORERET indhold
Amerikansk gulerodskage med flødeostcreme
Lækker gulerodskage med valnødder og dadler. Her får du opskriften - mums!
(25 stk.)
Ingredienser
Dej:
4 æg
2½ dl farin
1 dl sukker
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 spsk. kanel
250 g groftrevne gulerødder
100 g tørrede dadler
1 dl neutral olie
4½ dl (ca. 270 g) hvedemel
½ tsk. fint salt
2 tsk. bagepulver
evt. 100 g grofthakkede valnødder
Flødeostecreme:
75 g smør
1 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker el. korn fra 1 vaniljestang
200 g flødeost
- Kom æg, farin, sukker, ingefær og kanel i en skål, og pisk det cremet.
- Tilsæt gulerødder og dadler skåret i små tern. Hæld olien i.
- Kom mel, salt og bagepulver i en si, og sigt den ned i æggesnapsblandingen.
- Hak valnødderne groft, og kom dem i dejen. Rør dejen grundigt sammen, til den er ensartet.
- Kom dejen i en form med bagepapir (25 x 25 cm). Stil kagen midt i ovnen, og bag den 45-50 min. ved 200 gr. Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk undervejs.
- Pisk smør, flormelis og vanilje cremet, og bland flødeosten i.
- Fordel cremen på gulerodskagen, når kagen er afkølet, eller kom cremen i sprøjtepose, og pynt med rosetter på hvert enkelt stykke.