Amerikansk gulerodskage med flødeostcreme
SPONSORERET indhold

Amerikansk gulerodskage med flødeostcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker gulerodskage med valnødder og dadler. Her får du opskriften - mums!

Af: Susanne Engeltoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøll
21. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(25 stk.)

Ingredienser

Dej:
4 æg
2½ dl farin
1 dl sukker
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 spsk. kanel
250 g groftrevne gulerødder
100 g tørrede dadler
1 dl neutral olie
4½ dl (ca. 270 g) hvedemel
½ tsk. fint salt
2 tsk. bagepulver
evt. 100 g grofthakkede valnødder
Flødeostecreme:
75 g smør
1 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker el. korn fra 1 vaniljestang
200 g flødeost

  1. Kom æg, farin, sukker, ingefær og kanel i en skål, og pisk det cremet.
  2. Tilsæt gulerødder og dadler skåret i små tern. Hæld olien i.
  3. Kom mel, salt og bagepulver i en si, og sigt den ned i æggesnapsblandingen.
  4. Hak valnødderne groft, og kom dem i dejen. Rør dejen grundigt sammen, til den er ensartet.
  5. Kom dejen i en form med bagepapir (25 x 25 cm). Stil kagen midt i ovnen, og bag den 45-50 min. ved 200 gr. Dæk kagen med stanniol, hvis den bliver for mørk undervejs.
  6. Pisk smør, flormelis og vanilje cremet, og bland flødeosten i.
  7. Fordel cremen på gulerodskagen, når kagen er afkølet, eller kom cremen i sprøjtepose, og pynt med rosetter på hvert enkelt stykke.