Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Amerikanske pandekager med blåbær
Foto: Thomas Hergaard

Amerikanske pandekager med blåbær - opskrift fra Hjemmet

Amerikanske pandekager med blåbær

Sådan laver du de ekstra tykke pandekager på ægte amerikansk manér.

(8 stk.)
Print

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Pandekagerne er fryse-egnede
Ingredienser:
100 g hvedemel
2 tsk sukker
2 tsk bagepulver
et lille drys salt
1½ dl mælk
25 g smør (smeltet)
1 æg
smør til bagning
Fyld:
125 g blåbær
Tilbehør:
flydende mørk sirup og frisk frugt, f.eks. banan og æble

  1. Bland mel med sukker, bagepulver og salt. Rør mælk og smeltet smør i. Rør æg sammen i en skål og rør melblandingen i med et piskeris lidt efter lidt.
  2. Kom en klat smør på en varm pande og sæt 2 spsk dej på panden. Der er plads til 2-3 små pandekager på en almindelig pande.
  3. Drys hver pandekage med blåbær, før den vendes. Steg på den anden side, til pandekagerne er gyldne og faste.
  4. Serveres lune med sirup og frisk frugt. Nyd pandekagerne til kaffe eller te. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Amerikansk mad, Pandekager og Blåbær