Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

and med rådkål
Foto: Nicolai Mørk og Henrik Freek

and med rådkål

Andebryst & rødkålssalat

Få opskriften på en orginal juleklassiker

plate 4
printer Print

2 små berberiandebryster a 200 g
salt, peber
1 tsk five spice-krydderi
Rød kålssalat:
1 dl rosiner
¼ dl god, lagret balsamico, gerne med kirsebær, figen eller blodappelsin ½-¾ liter fintsnittet rødkål
250 g groftreven rødbede
1 lille fintsnittet rødløg
1-2 udkernede aromatiske pærer i både
200 g friske brombær
1 spsk olivenolie
salt, peber
frisk rosmarin
300 g ristet rugbrød

Sådan gør du:

Rids andebrysternes skindside og krydr med salt, peber og five spice. Steg dem på en tør, varm pande på hver side i 7-8 min., og lad dem derefter trække tildækket. Kom rosinerne i et glas, hæld balsamico over og lad dem trække så længe som muligt. Bland alle ingredienser til salaten og smag til med olivenolie, salt, peber og rosmarin. Skær andebrysterne i skiver og server med salat og ristet rugbrød.
Energi pr. person: 540 kcal, fedt 25%, protein 18%, kulhydrat 57%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Rødkålssalat, Aftensmad og Andebryst