Bagt ananas med hvid nougatis og tuttifrutti-granité
Ingredienser
1 ananas
1 dl mørk rom
½ dl rørsukker.
2 æggehvider
1 dl florsukker
2 dl piskefløde
1 dl blandede nødder
Kornene
1 dl gulerodssaft
2 dl friskpresset ananas-appelsinjuice
1 dl honning. af ¼ stang vanilje.
Sådan gør du
Skær skallen af ananassen og skær den i 4 tykke skiver. Kom sukker og rom på ananasskiverne og bag dem i en halv time ved 150 grader. Afkøl frugten i lagen.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukkeret. Pisk indtil æggehviderne bliver blanke og seje. Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Pisk fløden med vaniljekorn og bland herefter nødder og fløde op i æggehviderne. Frys blandingen.
Røres ingredienserne sammen og frys blandingen.
Når du skal servere, lægger du en skive ananas på hver tallerken og lægger en kugle nougatis ovenpå. Hak granitéen groft (eksempelvis i en iskværn eller en egnet foodprocessor) og drys den over.