Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på bagte æbler med valnøddemarcipan og vaniljecreme
Foto: Line Thit Klein Bagte æbler med valnøddemarcipan og vaniljecreme

Opskrift på bagte æbler med valnøddemarcipan og vaniljecreme

Bagte æbler med valnøddemarcipan og vaniljecreme

Brug efterårets sidste æbler i en lækker dessert, hvor de syrlige æbler får selskab af marcipan og valnødder, så det ikke bliver for sødt.

45 minutter
Print
4

4 store æbler
100 g marcipan
50 g valnødder
2 spsk blødt smør
1,5 dl piskefløde
1 dl creme fraiche 38%
1 spsk flormelis
korn fra en halv vaniljestang

Sådan laver du bagte æbler

Bagte æbler: Tænd ovnen på 180 grader. Skær kernehuset fra æblerne, men undgå at skære igennem til bunden, så løber fyldet ud under bagningen. Sæt æblerne til side. Rist valnødderne på en pande ved mellemhøj varme i ca. 4-5 min, til de begynder at dufte. Hak dem fint og bland med marcipan og smør. Fyld hullet i æblerne ud med marcipan-valnøddeblandingen, og prik æblerne med en tandstik, kødnål eller lignende, så undgår du at de revner for meget under bagningen. Bag æblerne på et stykke bagepapir til de er møre, det tager ca. 20-30 min alt efter hvor modne æblerne er. Lad æblerne køle lidt, mens du laver cremen.

Vaniljecreme: Bland piskefløde, cremefraiche, flormelis og vaniljekorn, og pisk blandingen til den er cremet og danner bløde toppe. Servér til de lune æbler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Æble, Vaniljecreme, Efterår, Efterårsmad, Søde sager, Dansk mad og Dessert