Blondie med lime og ristede mandler
Foto: Stine Christiansen Tip: Du kan riste mandlerne selv på en tør pande, eller købe dem færdige.

Blondie med lime og ristede mandler

Prøv opskriften på de bløde og lækre blondies, der får lidt knas fra de ristede mandler.

printer Print
plate 8-10 personer

225 g hvid chokolade
150 g smør
4 æg
200 g sukker
Revet skal af 1 usprøjtet lime
korn af ½ vaniljestang
175 g hvedemel
1 knivspids salt
100 g ristede hele mandler

sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Smelt den hvide chokolade med smørret i en skål over vandbad, sæt til side, og lad det køle helt ned.
  2. Pisk æggene med sukker, limeskal og vanilje, til blandingen er skummende og tyk. Vend den afkølede chokolade i.
  3. Sigt melet i sammen med saltet, og vend mandlerne i dejen. Hæld dejen i en smurt form på ca. 20 x 30 cm, og bag på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter. Den må ikke blive helt gennembagt, men skal heller ikke være flydende.
  4. Lad kagen køle ned til stuetemperatur, før du begynder at skære i den.
  5. Skær kagen i mindre firkanter, og opbevar dem køligt i en lufttæt beholder. De kan holde sig en uges tid.
Se, hvad vi ellers skriver om: Brownie, Kage og Chokoladekage