Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Boller i karry
Foto: Ditte Ingemann Skønne boller i karry med kokosmælk og lime.

sund boller i karry

Boller i karry

Af den nemme slags med kokosmælk og lime.

40 minutter
Print
Boller i karry til 4 personer

Kødboller:
500 g hakket kalv/flæsk (ca. 3-6 %)
2 spsk sojasauce
1 æg
2-3 spsk hvedemel
1 tsk mørk sesamolie
1 løg, revet
10 g ingefær, revet

Sauce:
1 løg, finthakket
25 g smør
2-3 tsk karry
3 spsk hvedemel
3 dl kogevand
1 æble
3 dl kokosmælk, light
150 g bønnespirer
saft fra ½ lime
4 spsk cashewnødder, saltede
1 bdt. koriander

Tilbehør:
1 blomkålshoved

Energi pr. person:
435 Kcal
Fedt:
39 %
Protein:
35 %
Kulhydrant:
26 %

Sådan laver du boller i karry

Sådan gør du: Rør kødet med soja. Tilsæt de øvrige ingredienser. Bring 1 l vand eller bouillon i kog i en gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og kom dem i vandet. Lad dem koge i ca. 10 minutter. Gem kogevandet.

 

2. Svits løget i smør med karry i en gryde. Rør melet i, og tilsæt kogevand under piskning. Skær æblet i tern, og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælk. Smag til, og krydr med salt og peber.

 

3. Lad kødbollerne småkoge i saucen i ca. 5 minutter, og tilsæt til sidst bønnespirer. Smag til med limesaft. Blend blomkål, så det ligner ris.

 

4. Server retten med blomkålsris, koriander og hakkede cashewnødder.

Energi pr. person: 435 kcal, fedt 39%, protein 35%, kulhydrat 26%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Boller i karry, Ditte Ingemann og Aftensmad