
Bønnedip og basilikumcreme med grønt
En sund snack med masser af grønt.
Ingredienser
Bønnedip:
½ dåse kidneybønner
ca. 150 g sorte oliven, drænet vægt
saft fra en halv citron
½ dl kogende vand
lidt frisk finthakket timian
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk salt
frisk chili efter smag.
Basilikumcreme:
100 g feta
1 dl creme fraiche 18 % eller 9 %
ca. 1 dl frisk basilikum, skyllet og tørret
friskkværnet sort peber.
Tilbehør:
Friske grøntsager i stave. Eksempelvis gulerødder, bladselleri, agurker, salatblade, peberfrugt mm.
Sådan laver du bønnedip og basilikumcreme:
Blend bønner, oliven, citron, vand, timian, hvidløg, salt, olivenolie og chili til en cremet dip.
Blend feta og creme fraiche til massen er cremet, tilsæt derefter de hakkede basilikumblade og blend til dippen er cremet og smukt lysegrøn. Smag til med peber.
Server begge dip til de friske, sprøde grøntsagsstave.