Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på bønnedip og basilikumcreme med grønt
Foto: Line Thit Klein Bønnedip og basilikumcreme med grønt

Opskrift på bønnedip og basilikumcreme med grønt

Bønnedip og basilikumcreme med grønt

En sund snack med masser af grønt.

5
Print

Bønnedip:

½ dåse kidneybønner

ca. 150 g sorte oliven, drænet vægt

saft fra en halv citron

½ dl kogende vand

lidt frisk finthakket timian

1 fed hvidløg, finthakket

½ tsk salt

frisk chili efter smag.


Basilikumcreme:

100 g feta

1 dl creme fraiche 18 % eller 9 %

ca. 1 dl frisk basilikum, skyllet og tørret

friskkværnet sort peber.

 


Tilbehør:
Friske grøntsager i stave. Eksempelvis gulerødder, bladselleri, agurker, salatblade, peberfrugt mm.


Prøv også gedeosteruller med bagte røde peberfrugter

Sådan laver du bønnedip og basilikumcreme:

Blend bønner, oliven, citron, vand, timian, hvidløg, salt, olivenolie og chili til en cremet dip.


Blend feta og creme fraiche til massen er cremet, tilsæt derefter de hakkede basilikumblade og blend til dippen er cremet og smukt lysegrøn. Smag til med peber.

Server begge dip til de friske, sprøde grøntsagsstave.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde snacks, Bønner, Dip, Snacks, Dansk mad, Forret, Frokost og Tilbehør