SPONSORERET indhold
Brændenældesuppe med bacon
Brændenælder er super sunde og indeholder f.eks. masser af jern. De vokser i grøftekanter men pas på med at plukke meget trafikerede steder. Og husk handsker. I stedet for brændenælder kan man bruge spinat.
Brændenældesuppe med bacon til 4 personer |
Total: 25 min
Ingredienser
200 g bacon
300 g topskud af brændenælde
2 løg, grofthakkede
200 g kartofler i små tern
1,2 dl kogende hønsebouillon eller vand
salt og peber
10 blade ramsløg
Brød til servering
Sådan laver du brændenældesuppe
- Skær baconen i tern og rist den sprød i en gryde. Tag halvdelen af baconen op. Kom løg og kartoffeltern i gryden og lad dem blive bløde uden at tage farve.
- Kom de grundigt skyllede brændenældeskud i gryden og rør rundt. Hæld kogende hønsebouillon eller vand på og lad suppen koge i 10 min.
- Blend suppen grundigt igennem.
- Hæld suppen i portionsskåle og kom baconen ovenpå sammen med fintsnittet ramsløg. Spis brød til.
Tip
Til suppen bruger man skud og mindre blade.