Opskrift på brændenældesuppe med bacon
SPONSORERET indhold

Brændenældesuppe med bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brændenælder er super sunde og indeholder f.eks. masser af jern. De vokser i grøftekanter men pas på med at plukke meget trafikerede steder. Og husk handsker. I stedet for brændenælder kan man bruge spinat.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
14. jul. 2020 | Opskrift | ALT for damerne
Brændenældesuppe med bacon til 4 personer | Total: 25 min

Ingredienser

200 g bacon
300 g topskud af brændenælde
2 løg, grofthakkede
200 g kartofler i små tern
1,2 dl kogende hønsebouillon eller vand
salt og peber
10 blade ramsløg

Brød til servering

Sådan laver du brændenældesuppe

  1. Skær baconen i tern og rist den sprød i en gryde. Tag halvdelen af baconen op. Kom løg og kartoffeltern i gryden og lad dem blive bløde uden at tage farve.
  2. Kom de grundigt skyllede brændenældeskud i gryden og rør rundt. Hæld kogende hønsebouillon eller vand på og lad suppen koge i 10 min.
  3. Blend suppen grundigt igennem.
  4. Hæld suppen i portionsskåle og kom baconen ovenpå sammen med fintsnittet ramsløg. Spis brød til.

 

Anbefalet til dig