Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Opskrift på brændenældesuppe med bacon
Foto: Line Thit Klein Brændenældesuppe med bacon

Opskrift på brændenældesuppe med bacon

Brændenældesuppe med bacon

Brændenælder er super sunde og indeholder f.eks. masser af jern. De vokser i grøftekanter men pas på med at plukke meget trafikerede steder. Og husk handsker. I stedet for brændenælder kan man bruge spinat.

clock 25 minutter
printer Print
plate Brændenældesuppe med bacon til 4 personer

200 g bacon
300 g topskud af brændenælde
2 løg, grofthakkede
200 g kartofler i små tern
1,2 dl kogende hønsebouillon eller vand
salt og peber
10 blade ramsløg

Brød til servering

Sådan laver du brændenældesuppe

  1. Skær baconen i tern og rist den sprød i en gryde. Tag halvdelen af baconen op. Kom løg og kartoffeltern i gryden og lad dem blive bløde uden at tage farve.
  2. Kom de grundigt skyllede brændenældeskud i gryden og rør rundt. Hæld kogende hønsebouillon eller vand på og lad suppen koge i 10 min.
  3. Blend suppen grundigt igennem.
  4. Hæld suppen i portionsskåle og kom baconen ovenpå sammen med fintsnittet ramsløg. Spis brød til.


Se også opskrift på Fisk med gulerodsmos, skovsyre og salturt.

Tip

Til suppen bruger man skud og mindre blade.
Se, hvad vi ellers skriver om: Brændenælde, Suppe, Dansk mad, Bacon, Hovedret og Forret