Opskrift på brændenældesuppe med bacon
Foto: Line Thit Klein Brændenældesuppe med bacon

Opskrift på brændenældesuppe med bacon

Brændenældesuppe med bacon

Brændenælder er super sunde og indeholder f.eks. masser af jern. De vokser i grøftekanter men pas på med at plukke meget trafikerede steder. Og husk handsker. I stedet for brændenælder kan man bruge spinat.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 25 minutter
plate Brændenældesuppe med bacon til 4 personer

200 g bacon
300 g topskud af brændenælde
2 løg, grofthakkede
200 g kartofler i små tern
1,2 dl kogende hønsebouillon eller vand
salt og peber
10 blade ramsløg

Brød til servering

Sådan laver du brændenældesuppe

  1. Skær baconen i tern og rist den sprød i en gryde. Tag halvdelen af baconen op. Kom løg og kartoffeltern i gryden og lad dem blive bløde uden at tage farve.
  2. Kom de grundigt skyllede brændenældeskud i gryden og rør rundt. Hæld kogende hønsebouillon eller vand på og lad suppen koge i 10 min.
  3. Blend suppen grundigt igennem.
  4. Hæld suppen i portionsskåle og kom baconen ovenpå sammen med fintsnittet ramsløg. Spis brød til.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Til suppen bruger man skud og mindre blade.
Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Dansk mad, Bacon, Ramsløg, Hovedret og Forret