Brune kager
SPONSORERET indhold

Brune kager

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne dej kan både skæres og stikkes ud. De skårne brunkager kan bages meget tynde og fine, de udstukne bliver lidt mere robuste.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
23. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
(ca. 150 stk. skårne kager)

Ingredienser

100 g sirup
125 g smør
100 g lyst muscovadosukker
1 tsk. potaske opløst i 1 spsk. vand
1 tsk. kanel
½ tsk. nelliker
1 tsk. ingefær
25 g finthakket sukat
25 g finthakket pomeransskal
75 g mandler
250 g mel

  1. Kog sirup, smør og sukker op, og rør til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen, og køl massen lidt af. Tilsæt vand med potaske, og rør godt. Tilsæt krydderierne, sukat, pomeransskal og mandler og derefter mel. Ælt dejen godt igennem.
  2. Form dejen til stænger, og stil den koldt i nogle timer. Skær den i ganske tynde skiver, der lægges på pladen og bages ved 175 gr. i 6-8 min.