Brydebrød med surdej og øl
SPONSORERET indhold

Brydebrød med surdej og øl

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvedebrød bagt med surdej får ekstra god smag og en dejlig saftig og sej krumme. Prøv dette lækre brydebrød bagt med surdej og øl, der smager skønt!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
09. apr. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
1 stk. 12 personer

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 portion surdej (se nederst på siden)
  • 2 dl øl, gerne porter
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. flydende honning
  • 350 g fuldkornshvedemel gerne fuldkornsølandshvedemel
  • ca. 350 g hvedemel, gerne ølandshvedemel

Til pensling:

  • 1 sammenpisket æg eller brug lidt øl

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Rør surdejen i. Tilsæt øl, salt, honning, fuldkornshvedemel og 100 g af hvedemelet.
  2. Lad dejen forhæve ca. 15 min. Tilsæt resten af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 3 timer.
  3. Form 12 boller af dejen. Læg dem ved siden af hinanden i en bradepande med bagepapir. De skal lige røre ved hinanden.
  4. Lad brødet efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg. Bag brødet ved 200 gr. ca. 35 min. på andennederste ovnribbe.

Anbefalet til dig