GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

kylling
Foto: Maria Nørregaard

Caesar salad

Amerikanernes favorit over dem alle, når det gælder salater. Her i en sund udgave med rugbrødscroutoner.

printer Print
plate 4

4 skiver parmaskinke
4 skiver fuldkornsrugbrød
450 g kogt eller stegt kyllingekød
2-3 hjertesalater
1 bdt. snittede forårsløg
1 håndfuld rucola
35 g flaget parmesan

DRESSING:
1,5 dl fraiche 9 %
et par hakkede ansjoser
(kan udelades)
lidt citronsaft
1 spsk grov dijonsennep
salt, peber og grov, sød paprika

Sådan gør du:

  • Læg skinkeskiverne på en plade med bagepapir og rist dem gyldne ved 200° i 4-5 minutter.
  • Læg skinken på en tallerken og del den i lidt mindre stykker.
  • Skær rugbrødet i mindre stykker, læg dem på bagepladen og rist dem sprøde 10-15 minutter.
  • Riv eller skær kyllingekødet i mundrette stykker og bland det med de øvrige ingredienser inkl. parmesan. Rør dressingensammen, smag den til og server den til salaten.

Energi pr. person: 380 kcal, fedt 30%, protein 36%, kulhydrat 34%

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater og Cæsarsalat