Cæsarsalat med kylling
SPONSORERET indhold

Cæsarsalat med kylling

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Cæsar salat er en lækker og fyldig salat, som sagtens kan gøre det ud for et fuldt måltid. Brug romainesalat, bacon og kylling - og prøv at lave dine egne sprøde croutoner, som du kan drysse ovenpå. Her får du den lækre opskrift:

Af: Mai Knauer Foto: Columbus Leth
11. feb. 2020 | Opskrift | Hjemmet
Cæsarsalat til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

1 stor romainesalat
100 g bacon
2 skiver brød
1 fed hvidløg olivenolie
4 kyllingebrystfileter

Cæsarsalat dressing:
75 g parmesan (revet)
2 æggeblommer (pasteuriserede)
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. citronsaft
2 ansjoser (fra glas)
2 dl olivenolie salt og peber

Pynt til cæsarsalat:
Revet parmesan

Sådan laver du cæsarsalat

  1. Skyl salaten, del den i mindre stykker, og tør den forsigtigt.
  2. Steg baconen på en varm pande, til den er sprød. Kom den på et stykke fedtsugende papir.
  3. Steg brødene i baconfedtet på panden med lidt hakket hvidløg, salt og peber. Skær dem i fine små terninger til salaten.
  4. Kom alt til dressingen i en foodprocessor eller blender, undtagen olien, og kør den på højeste hastighed. Hæld olien langsomt i i en tynd stråle, til olien er brugt, og du har en cremet dressing.
  5. Steg kyllingebrysterne på en varme pande i lidt olivenolie. Krydr med lidt salt og peber, og steg ca. 4-5 minutter på hver side. Skær kyllingen i mundrette størrelser.
  6. Vend salaten med dressingen, sprødstegt kylling, revet parmesan, bacon og brødcoutoner, og servér cæsar salaten med det samme, evt. med et godt brød til.

Hvorfor hedder det en cæsar salat?

(Kilde: Katrine Klinken/Hjemmet)

Historien fortæller, at cæsar salaten blev kreeret af den italienske restauratør Caesar Cardini i 1920'erne. Han arbejdede på Hotel Caesar's i Tijuana i Mexico, der ligger meget tæt på grænsen til Californien i USA. Den italienske emigrant Cardini boede i San Diego, men arbejdede også i Tijuana, hvor han kunne undgå det amerikanske spiritusforbud, der varede fra 1920 til 1933. Caesar Cardinis datter, Rosa, har fortalt, at faren udviklede retten i en fart til 4. juli 1924 af det, han havde. Den amerikanske kogebogsforfatter og tv-kok, Julia Child, fortæller i en bog om, at hun som barn i 1920'erne havde fået en Caesar-salat på Cardinis restaurant. Den ældste skriftlige dokumentation for retten er fra 1946 på en menu på en restaurant i Los Angeles.

Kan man lave cæsar salat med andet end kylling?

Ja, hvorfor ikke – det er en skøn salat, der alligevel findes i så mange udgaver. Det er ikke en original cæsar salat, men til gengæld en virkelig velsmagende en af slagsen. Her får du opskriften på en ikke original cæsar salat med lækker røget laks i stedet for sprød kylling.

Sådan laver du cæsar salat med laks:

(Til fire personer)

  • 3 stk. hjertesalat
  • croutoner af 200 g brød
  • 2 spsk kapers
  • 200 g varmrøget laks
  • 150 g kogte haricots verts (grønne bønner)
  • 4 kogte, kolde kartofler i tern
  • 1 bdt dild.
  • Cæsar dressing:
  • 1 dl fløde 9%
  • saft af ½ citron
  • salt, peber
  • 1 knsp sukker
  • 1 moset ansjos
  1. Del hjertesalaterne i enkelte blade – eller skær dem i kvarte.
  2. Riv eller skær brødet i store stykker, bred dem ud på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 200-225 grader varmluft. Lad dem køle af.
  3. Pluk laksekødet i mindre stykker. Bland alle ingredienser til salaten i en skål.
  4. Rør dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten.
  5. Pynt med dild.
  • Energi pr. person:
  • 340 kcal
  • fedt 20 %
  • protein 24 %
  • kulhydrat 56 %

Vidste du… Romaine kaldes også romana, romersk salat, bindsalat, hjertesalat eller kos-salat – det sidste, fordi salaten stammer fra den græske ø Kos. Salaten har store, sprøde blade med en kraftig og sprød midternerve. Den har en let, nøddeagtig smag, og nogle sorter har en anelse bitterhed, som kan give mere smag til en salat. Romaine bruges bl.a. i den klassiske cæsar salat.
(Kilde: Hjemmet)

Anbefalet til dig