Chokoladedessertkage med orange og blommer
Foto: Mikkel Adsbøl

Chokoladedessertkage med orange og blommer

Skøn chokoladekage med orangesmag fra revet appelsinskal og Grand Marnier. Den lækre dessertkage serveres med flødeskum og blommer på toppen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8-10 personer

250 g smør
250 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
250 g sukker
4 æg
2 spsk. hvedemel
1 dl Grand Marnier
2 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
Pynt:
2 spsk. sigtet kakaopulver
blommebåde og frisk mynte
Tilbehør:
flødeskum, blommer og kiwifrugter

  1. For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smelt chokoladen heri. Rør sukkeret i.
  3. Rør æggene i chokoladeblandingen. Vend hvedemel i chokoladeblandingen. Rør Grand Marnier og appelsinskal i.
  4. Hæld dejen i formen.
  5. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen. Den skal være fugtig og blød i konsistensen.
  6. Pynt kagen med kakaopulver, lidt blommebåde og mynte. Server kagen med flødeskum, blommebåde og kiwi.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokoladekage, Dessert og Blommer