Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hjemmelavet konfekt
Foto: Columbus Leth

Chokoladekarameller med flagesalt

Stærkt vanedannende. Salten er prikken over i’et i disse chokoladekarameller med flagesalt.


Chokoladekarameller med flagesalt

Tid: ca. 45 min. plus tid til afkøling

(ca. 28 stk.)
60 g smør
125 g lys muscovadosukker,
farin eller rørsukker
1½ dl piskefløde
½ dl lys sirup
1 tsk. vaniljesukker
¼ tsk. flagesalt
150 g mørk chokolade til overtræk
1-2 tsk. flagesalt

1. Smør et lille stykke bagepapir med olie, og læg det i en lille sandkageform (ca. 10 x 15 cm).

2. Kom smør, sukker, fløde og sirup i en gryde, og kog op. Skru ned til middel varme, og lad blandingen koge under omrøring, til temperaturen er 122-124 grader – det tager ca. 12 min.

3. Tag gryden af varmen, rør vaniljesukker og salt i massen, og hæld det i formen. Lad det køle lidt af, og sæt formen i køleskabet et par timer.

4. Vend karamellen ud på et skærebræt, og skær den i terninger på 2 x 2 cm. Sæt dem i køleskabet.

5. Hak den mørke chokolade, og smelt ¾ af den i en skål over vandbad – brug gerne et termometer; den skal helst ikke blive mere end 50 grader varm. Tag skålen op af vandbadet, og rør resten af chokoladen i. Rør, til det er smeltet, og chokoladen er 28 grader. Sæt skålen tilbage over vandbadet, og rør, til det når ca. 31 grader – så er chokoladen klar til overtræk.

6. Dyp karamellerne én ad gangen i chokoladen, dryp af, og sæt dem på bagepapir. Drys med flagesalt, og lad dem tørre.

► SE OGSÅ: Chokoladebrud med lakrids og kakaonibs
► SE OGSÅ: Hjemmelavet luksus snebolde
► SE OGSÅ: Granola nougat