Chokoladetærter
SPONSORERET indhold

Chokoladetærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
06. sep. 2011 | Opskrift | Hjemmet
(4 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid, dej: 30 min
Bagetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
200 g mel (ca. 3 dl)
150 g smør
75 g flormelis (godt 1 dl)
1 æg (lille)
Fyld:
200 g chokolade (grofthakket)
2 dl piskefløde
1 æg (mellem)
revet skal af ½ citron (usprøjtet)
Pynt:
ca. 75 g hvid chokolade og syltet appelsinskal

  1. Findel smørret i melet og bland flormelis i.
  2. Tilsæt det sammenpiskede æg og saml dejen. Lad dejen hvile en halv time.
  3. Udrul dejen og beklæd smurte portionstarteforme med den. Prik dejen med en gaffel og forbag den ca. 5 min. ved 175 grader.
  4. Fyld: Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde. Tag den fra varmen og pisk chokoladen i lidt ad gangen.
  5. Pisk ægget sammen og pisk det i chokoladeblandingen sammen med den revne citronskal.
  6. Kom det i den forbagte tærtebund. Bag tærten færdig endnu 10-15 min. Lad den svale.
  7. Nar tærten er hel kold, pyntes den med hvid chokolade i striber samt syltede appelsinstrimler.
  8. Syltet appelsinskal:Kog en sukkerlage af 2 dl vand og 1 ½ dl sukker.
  9. Kom tynde strimler af usprøjtet appelsinskal i sukkerlagen. Lad dem simre heri 20 min.