Opskrift på cremet blomkålssuppe med avocadomousse
SPONSORERET indhold

Cremet blomkålssuppe med avocadomousse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Vibeke Lehn Foto: Andreas Wiking
27. aug. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

 

1 mellemstort blomkålshoved (ca. 600 g)
25 g smør
1/2- ¾ liter hønsebouillon/ fond
1 knust laurbærblad
1 dl fløde 9%
salt, friskkværnet peber
1 spsk citronsaft
½ -1 tsk reven muskatnød.

Avocadomousse
kødet af 2 avocadoer
1 tsk citronsaft
3 spsk friskost, f.eks. Kirks
2 spsk hakket koriander eller dild.

400 g lun Baguette.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    15 %
  • Kulhydrat:
    55 %

Sådan gør du

Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter uden at de tager farve.
Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær samt fløde og lad blomkålen snurre mør under låg 15-20 minutter.
Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag godt til med krydderier.

Mos avocadokødet med citronsaft, pisk det igennem med friskost, smag til med salt, peber og hakket koriander eller dild.
Anret suppen i varme tallerkener med avocadomoussen på toppen og drys med ekstra friskkværnet peber.