Cremet blomkålssuppe med avocadomousse
Ingredienser
1 mellemstort blomkålshoved (ca. 600 g)
25 g smør
1/2- ¾ liter hønsebouillon/ fond
1 knust laurbærblad
1 dl fløde 9%
salt, friskkværnet peber
1 spsk citronsaft
½ -1 tsk reven muskatnød.
Avocadomousse
kødet af 2 avocadoer
1 tsk citronsaft
3 spsk friskost, f.eks. Kirks
2 spsk hakket koriander eller dild.
400 g lun Baguette.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:450 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:15 %
-
Kulhydrat:55 %
Sådan gør du
Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter uden at de tager farve.
Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær samt fløde og lad blomkålen snurre mør under låg 15-20 minutter.
Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag godt til med krydderier.
Mos avocadokødet med citronsaft, pisk det igennem med friskost, smag til med salt, peber og hakket koriander eller dild.
Anret suppen i varme tallerkener med avocadomoussen på toppen og drys med ekstra friskkværnet peber.