Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på cremet blomkålssuppe med avocadomousse
Foto: Andreas Wiking Cremet blomkålssuppe med avocadomousse

Opskrift på cremet blomkålssuppe med avocadomousse

Cremet blomkålssuppe med avocadomousse

clock 30 minutter
printer Print
plate 4

 

1 mellemstort blomkålshoved (ca. 600 g)
25 g smør
1/2- ¾ liter hønsebouillon/ fond
1 knust laurbærblad
1 dl fløde 9%
salt, friskkværnet peber
1 spsk citronsaft
½ -1 tsk reven muskatnød.

Avocadomousse
kødet af 2 avocadoer
1 tsk citronsaft
3 spsk friskost, f.eks. Kirks
2 spsk hakket koriander eller dild.

400 g lun Baguette.

Energi pr. person:
450 Kcal
Fedt:
30 %
Protein:
15 %
Kulhydrant:
55 %

Sådan gør du

Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter uden at de tager farve.
Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær samt fløde og lad blomkålen snurre mør under låg 15-20 minutter.
Blend og hæld suppen tilbage i gryden, varm den igennem og smag godt til med krydderier.

Mos avocadokødet med citronsaft, pisk det igennem med friskost, smag til med salt, peber og hakket koriander eller dild.
Anret suppen i varme tallerkener med avocadomoussen på toppen og drys med ekstra friskkværnet peber.

Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkålssuppe, Efterår, Efterårsmad, Suppe, Dansk mad og Hovedret