Cupcake opskrift med kokos
SPONSORERET indhold

Cupcake med kokos og citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
23. mar. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
11 cupcakes med kokos og citron | Total: 30 min

Ingredienser

1½ økologisk citron, revet skal og saften heraf
3 æg
200 g fint rørsukker
kornene af ½ vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
100 g smør, smeltet
1 dl mælk
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g kokosmel

Glasur
150 g flødeost naturel
150 g flormelis
½ tsk citronskal, revet
½-1 dl sød og tørret ananas fx fra Urtekram. Ellers brug anden frugt som eksempelvis tørret mango eller små stykker frisk ananas
2 spsk kokosmel, ristet gyldent på en tør pande
1-2 kviste mynte, bladene heraf.

Sådan gør du

Riv skallen af citronen, og pres saften. Pisk æg, rørsukker og vaniljekorn sammen til det bliver luftigt – brug en elpisker. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål og sigt og vend melblandingen heri, og rør afslutningsvis kokosmel, citronskal og citronsaft i dejen.

Sæt cupcake-papirformene i en muffinform-ramme af metal og fyld dejen max 2/3 dele op i papirformen. Bag dine cupcakes 15-17 min ved 185 grader og afkøl kagerne.

Rør flødeost sammen med flormelis og lidt citronskal. Kom glasuren i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt dine cupcakes med glasuren, og pynt dem med tørret ananas, et drys ristet kokos og frisk mynte.


TIP! Få opskriften »Muffin med nødder, frugt og grønt.

Få mere inspiration til din mad på »altfordamerne.dk/mad


Nøgleord i denne opskrift: Cupcake, cupcakes, kokos, citron, opskrift, muffin.