Fransk nougat
SPONSORERET indhold

Fransk nougat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god fransk nougat skal have en lækker blød konsistens og smage dejligt af ristede nødder.

Af: Nicoline Olsen Foto: VK STOCK
08. nov. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
30 stk. fransk nougat

Ingredienser

Fransk nougat


75 g hasselnøddekerner
75 g mandler
5 dl sukker
1 knivspids salt
½ dl flydende honning
1¼ dl vand
ca. 1 dl æggehvider, ca. 2 – 3 stk.

Sådan laver du fransk nougat


1. Rist nøddekernerne på en tør pande, og gnid de brune hinder af. Rør sukker, salt, honning og vand sammen i en tykbundet gryde, og lad det koge ved middel varme i ca. 1 time, til massen er blevet tyktflydende og lysegul.

 

2. Lav så ”knækprøven”: Dyp en træpind, først i massen og derpå i koldt vand. Sukkerlaget skal stivne med det samme, blive klart og glasagtigt og kunne brækkes, men der skal dog være en smule sejhed tilbage. Pisk æggehviderne meget stive, og hæld i en tynd stråle den varme sukkerlage i, mens du fortsat pisker. Bliv ved med at piske, indtil du har en sej og glat masse – jo længere, jo bedre, for desto sejere bliver den færdige nougat.

 

3. Hak nøddekerner groft, og rør dem i massen. Hæld nougaten ud på en oliepenslet marmorplade eller bagepapir, og form den til
ca. 2 cm brede stænger. Stil dem køligt og tørt (ikke i køleskabet) natten over, og skær dem så i lige store stykker. Læg dem evt. i små papirforme, og opbevar dem i en dåse