SPONSORERET indhold
Fyldt mørbrad & hummus af edamame
Det bliver ikke nemmere & sundere.
Mørbrad til 4 personer
Ingredienser
1 stor, afpudset mørbrad, ca. 500 g
Fyld:
salt, peber
4 tynde skiver pancetta
kviste af rosmarin, timian, persille og oregano
4-6 hakkede, soltørrede tomater
lidt tyndskåret citronskal
500 g gulerødder m. top
olie til pensling
Hummus:
200 g edamamebønner
2 fed hvidløg
2 spsk tahini
½-¾ dl koldt vand
½ potte koriander
1 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
½ tsk knust spidskommen
1 knsp cayennepeber
300 g groft speltbrød
- Sådan gør du: Flæk mørbraden på langs, så den stadig hænger sammen i den lange side.
- Giv kødet et par snit, så det bliver så fladt som muligt. Drys salt og peber på, og læg pancetta, krydderurtekviste, tomater og citronskal på.
- Luk kødet med tandstikker eller kødnåle, og snør det derefter med kødsnor.
- Pensl kødet med olie, og grill det i en kuglegrill ved mellemvarme i 15-20 minutter.
- Vend det jævnligt. Eller steg mørbraden i ovnen ved 180 grader til det har en centrumtemperatur på ca. 65 grader.
- Pensl gulerødderne med olie, og grill dem sammen med kødet. Lav hummus ved at blanchere bønnerne i kogende, letsaltet vand et par minutter.
- Afdryp, afkøl, blend og smag dem til med de øvrige ingredienser. Skær kødet i tykke stykker, og server det med de grillede gulerødder, hummus og godt brød.
● ● ● Energi pr. person: 510 kcal, fedt 30 %, protein 34 %, kulhydrat 36 %