SPONSORERET indhold
Geniale grovboller: Mysliboller
Grove og søde på samme tid - her får du opskriften på lækre og saftige mysliboller med nødder, rosiner, dadler, havregryn og solsikkekerner.
12 stk. mysliboller |
Total: 20 min
Ingredienser
Surdej:
3 dl lunkent vand
100 g groft rugmel
Dej:
50 g grovvalsede havregryn
25 g speltflager
20 g solsikkekerner
50 g valnødder
50 g rosiner
50 g hakkede dadler
2 ½ dl vand
1 dl surdej
½ spsk. salt
1 spsk. flydende honning ca. 300 g hvedemel
Sådan bager du mysliboller
- Rør vand og mel sammen, og lad det stå tildækket på køkkenbordet 3-4 dage. Surdejen er derefter klar til brug.
- Bland havregryn med speltflager, solsikkekerner, hakkede valnødder, rosiner og dadler.
- Kom vand og surdej i en skål, og tilsæt salt, honning og mysliblandingen, og rør godt rundt.
- Ælt nu hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer.
- Del dejen i 12 stykker, og form til boller. Læg dem på et stykke bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 1 time. 6.
- Tænd ovnen på 225 gr., og lad en bageplade blive i ovnen. Træk forsigtigt boller og bagepapir over på den varme bageplade, og bag i ca. 20 min.
- Afkøl bollerne på en bagerist.