Geniale grovboller: Mysliboller
SPONSORERET indhold

Geniale grovboller: Mysliboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Grove og søde på samme tid - her får du opskriften på lækre og saftige mysliboller med nødder, rosiner, dadler, havregryn og solsikkekerner.

Af: Lone Kjær Foto: Tia Borgsmidt
17. feb. 2021 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk. mysliboller | Total: 20 min

Ingredienser

Surdej:
3 dl lunkent vand
100 g groft rugmel

Dej:
50 g grovvalsede havregryn
25 g speltflager
20 g solsikkekerner
50 g valnødder
50 g rosiner
50 g hakkede dadler
2 ½ dl vand
1 dl surdej
½ spsk. salt
1 spsk. flydende honning ca. 300 g hvedemel

Sådan bager du mysliboller

  1. Rør vand og mel sammen, og lad det stå tildækket på køkkenbordet 3-4 dage. Surdejen er derefter klar til brug.
  2. Bland havregryn med speltflager, solsikkekerner, hakkede valnødder, rosiner og dadler.
  3. Kom vand og surdej i en skål, og tilsæt salt, honning og mysliblandingen, og rør godt rundt.
  4. Ælt nu hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer.
  5. Del dejen i 12 stykker, og form til boller. Læg dem på et stykke bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 1 time. 6.
  6. Tænd ovnen på 225 gr., og lad en bageplade blive i ovnen. Træk forsigtigt boller og bagepapir over på den varme bageplade, og bag i ca. 20 min.
  7. Afkøl bollerne på en bagerist.