suppe og Crostini
Foto: Maria Nielsen Grøn suppe og Crostini

Grøn suppe og Crostini

Kold, smuk og læskende − lige til at lade sig forføre af! Samt Crostini Med persillepesto og gedeost.

printer Print
plate 4

Suppe:
3 dl grøntbouillon
125 g grønne ærter
½ dl fraiche 9%
et par kviste frisk mynte
1 kvist frisk estragon
salt, hvid peber

Persille pesto:
1 bdt persille
1 spsk pinjekerner
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 tsk balsamico + 1 spsk vand
salt, peber
50 g smuldret gedeost eller
4 mini-mozzarellaer

Sådan gør du:

Suppe: Bring bouillonen i kog, kom ærterne i og kog dem 2-3 minutter. Afkøl og blend ærtebouillonen med fraiche, mynte, estragon samt salt og peber. Fordel i små glas og pynt evt. med frisk mynte.

Crostini: Rist brødskiverne. Blend persilleblade, pinjekerner og hvidløg med olivenolie samt balsamico og en smule vand til en tyk pasta. Smag til med salt og peber. Smør brødskiverne med persillepestoen og læg smuldret gedeost på toppen eller skær mini-mozzarellaerne halvt igennem, før de lægges på brødene.


Tips:
Lav suppen og pestoen dagen i forvejen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad og Morgenmad